SportSport

Sandra Camonier schrijft over het verlies van Ruud Bosch en Koen Ridder

Sandra Camonier schrijft over het verlies van Ruud Bosch en Koen Ridder

Wat zijn er een mooie partijen gespeeld op vrijdag de dertiende! In een goed gevulde VELO-hal ging om 9 uur de eerste dag van het hoofdtoernooi van de Yonex Dutch International van start.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Veel Nederlanders stonden op de baan, maar zeker niet in alle gevallen liep dat goed af. Bij de mannensingle zijn alleen de Nederlandse spelers Dicky Palyama en Eric Pang tot de kwartfinales doorgedrongen.

Een mooie rol was weggelegd voor de als achtste geplaatste Raul Must. In een spannende 'driesetter' knokte hij zich ten koste van Maleisiër Zainuddin naar de kwartfinale.

Bij de vrouwensingle plaatste Yao Jie zich met enige moeite voor de kwartfinales. Zij was daarmee de enige Nederlandse die dat wist te bereiken. De als vijfde geplaatste Nieminen legde het in de eerste ronde af tegen Patty Stolzenbach. Helaas kon Patty deze lijn niet doortrekken en sneuvelde ze in de volgende ronde tegen Cheah uit Maleisie.

Soraya de Visch Eijbergen speelde een uitstekende 'driesetter' tegen de Poolse Augustyn, maar trok net aan het korste eind.

Bij de mannendubbels verloor onverwacht onze Nederlandse troef Bosch/Ridder. In een spannende wedstrijd bleken de Maleisiers Heg/Theo een fractie sterker.

VELO-spelers Van Daalen de Jel en Suijkerland drongen knap door tot de kwartfinale, net als Starren/Van Os. Van de tien herendubbels waren zij helaas de enigen. In totaal acht Nederlandse mannendubbels moesten het strijdtoneel verlaten.

De Nederlandse vrouwendubbels waren aanzienlijk succesvoller. Vijf van de acht kwartfinalisten komen uit Nederland, waarbij de partij tussen Severien/Verheul en Ng/Ng met name genoemd moet worden. In een ware thriller sloegen Ginny en Maartje zich naar de overwinning, waarbij de nummers 2 geplaatsten het nakijken hadden.

In de mixdubbel zijn alle vier geplaatste koppels tot de kwartfinale doorgedrongen. Eerstgeplaatste Mateusiak/Zieba had heel weinig moeite met Russell Muns en Myke Halkema.

Zaterdag nemen de Polen het op tegen Erik Meijs en Kirsten van der Valk. Soraya de Visch Eijbergen en Jim Middelburg plaatsten zich ook voor de kwartfinale en spelen die tegen de als tweede geplaatste Dumarteray/Jaquet uit Zwitserland.

Op zaterdag worden de kwart- en halve finales gespeeld van 12 uur tot circa 22 uur. Er zijn nog veel Nederlanders actief, maar natuurlijk ook buitenlandse toppers. Kortom: topbadminton voor iedereen!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!