SportSport

Coach Dicky

Coach Dicky

Na een zware trainingsessie van Petr een lekkere cryotherapy waar je in een hok staat van -135 graden en daar moet je 2 min in lopen.

Een paar maanden geleden ben ik gevraagd door de Tjechische bond om Petr Koukal te helpen voorbereiden voor de Olympische Spelen en om nog een paar andere jongens van de selectie te trainen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Omdat ik altijd al graag mijn ervaring heb willen doorgeven aan andere spelers, is dit voor mij een uitdaging die ik ben aan gegaan en dus zit ik voor een periode van 6 weken (waarvan twee met mijn gezin) in Praag in een leuk flatje.

Alle aandacht zal natuurlijk op Petr Koukal gericht zijn, want hij zal dadelijk moeten vlammen in augustus op de Olympische Spelen. Ik heb - voor de in totaal 6 jongens - een mooi trainingsschema gemaakt voor de genoemde periode dus ze zullen flink trainen.

Het schema is gebaseerd op mijn eigen ervaringen in Azië en Denemarken. In mijn eigen loopbaan heb ik namelijk veel getraind in Azië en tevens drie jaar gewoond en getraind in Denemarken. In Azië duren de trainingen en oefeningen erg lang en zijn vrij fysiek ingesteld, dus met andere woorden... Speed and Power. Natuurlijk trainen ze in Denemarken ook hard maar ze proberen daar met name veel aan hun tactiek te werken.

Trainingskamp in Denemarken

In de 2e week van juli zal ik weer terug naar Nederland komen. Kort daarna wacht alweer de volgende trainingskamp op me - waarvoor ik door Ron Daniëls gevraagd ben - welke zal plaatsvinden in Denemarken.

Dit gaat om een periode van twee weken in augustus waarin ik samen met Eric Pang en Christian Lind Thomson training geef. Zelf was ik nog geen 12 jaar toen ik in 1989 en 1990 een leuk en goed georganiseerde trainingskamp van Ron heb mogen ervaren, dus ik weet zeker dat het weer een knallend trainingskamp van hem zal worden. Ik weet niet of er nog plek is voor eventuele belangstellenden, maar dan kan je altijd contact opnemen met Ron.

Ik zal jullie snel meer laten weten over mijn ervaringen als coach/trainer!

Dicky Palyama

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!