Coach Dicky

Coach Dicky

Na een zware trainingsessie van Petr een lekkere cryotherapy waar je in een hok staat van -135 graden en daar moet je 2 min in lopen.

Een paar maanden geleden ben ik gevraagd door de Tjechische bond om Petr Koukal te helpen voorbereiden voor de Olympische Spelen en om nog een paar andere jongens van de selectie te trainen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Omdat ik altijd al graag mijn ervaring heb willen doorgeven aan andere spelers, is dit voor mij een uitdaging die ik ben aan gegaan en dus zit ik voor een periode van 6 weken (waarvan twee met mijn gezin) in Praag in een leuk flatje.

Alle aandacht zal natuurlijk op Petr Koukal gericht zijn, want hij zal dadelijk moeten vlammen in augustus op de Olympische Spelen. Ik heb - voor de in totaal 6 jongens - een mooi trainingsschema gemaakt voor de genoemde periode dus ze zullen flink trainen.

Het schema is gebaseerd op mijn eigen ervaringen in Azië en Denemarken. In mijn eigen loopbaan heb ik namelijk veel getraind in Azië en tevens drie jaar gewoond en getraind in Denemarken. In Azië duren de trainingen en oefeningen erg lang en zijn vrij fysiek ingesteld, dus met andere woorden... Speed and Power. Natuurlijk trainen ze in Denemarken ook hard maar ze proberen daar met name veel aan hun tactiek te werken.

Trainingskamp in Denemarken

In de 2e week van juli zal ik weer terug naar Nederland komen. Kort daarna wacht alweer de volgende trainingskamp op me - waarvoor ik door Ron Daniëls gevraagd ben - welke zal plaatsvinden in Denemarken.

Dit gaat om een periode van twee weken in augustus waarin ik samen met Eric Pang en Christian Lind Thomson training geef. Zelf was ik nog geen 12 jaar toen ik in 1989 en 1990 een leuk en goed georganiseerde trainingskamp van Ron heb mogen ervaren, dus ik weet zeker dat het weer een knallend trainingskamp van hem zal worden. Ik weet niet of er nog plek is voor eventuele belangstellenden, maar dan kan je altijd contact opnemen met Ron.

Ik zal jullie snel meer laten weten over mijn ervaringen als coach/trainer!

Dicky Palyama

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!