SportSport

Drie titels Europese Kampioenschappen aangepast badminton voor Ilse van de Burgwal

Drie titels Europese Kampioenschappen aangepast badminton voor Ilse van de Burgwal

Na een spannende donderdag met de classificaties van Ilse vd Burgwal en Inge Bakker moest de knop omgezet worden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

7 maanden van onzekerheid, waarin het niet spelen op de EK tot de grootste mogelijkheid bestond, werd nu het groene licht gegeven tot deelname. Doelstelling was om in ieder geval in de prijzen te gaan vallen.

Vrijdagochtend na de officiële opening gingen de eerste wedstrijden van start. Ilse van de Burgwal en Jordy Brouwer von Gonzenbach beten de spits af in het gemengddubbel. Zij begonnen met een mooie overwinning op het Duitse koppel David Holz en Gertrud Salewski (21-7 en 21-11).

Eddy Boerman is het in het enkelspel bij de staanders niet gelukt om vanuit de poulewedstrijden door te stromen naar het afvalsysteem. Guus Maassen werd eerste in zijn poule en moest uitkomen tegen de jonge Bob Biesmans uit België. Helaas haalde Guus de volgende ronde naar de kwartfinale niet en ging deze partij in 3 sets verloren (21-17, 20-22 en 21-15). In het herendubbelspel veroverden Guus en Eddy een bronzen medaille.

Bij de rollers kwam Jordy in het enkelspel in zijn poule niet tot een overwinning. Ook in het herendubbel, hij was gekoppeld aan de Fransman Francois Nalborzyk zat hij in een sterkte ervaren poule. Uitzicht was er voor het halen van de halve finale, maar helaas tegen het Duitse koppel David Holz/Manfred Steinhart ging de 3e game verloren (17-21, 21-19 en 12-21).

Het gemengddubbel met Ilse vd Burgwal werd een groot succes. Alleen tegen het sterke Turkse koppel, Avni Kertmen/Emine Seckin was een 3-setter nodig (21-17, 13-21 en 21-17). Winst tegen Inge Bakker en de Engelsman Gobi Ranganathan (22-20 en 18-21) betekende voor Ilse en Jordy een gouden medaille en voor Inge en Gobi de bronzen.

Leen vd Toorn, zelf aangemeld als deelnemer, wist zijn poule in het enkelspel niet door te komen en in het herendubbel samen met de Rus Alexander Polstyankin kwam hij na winst op een koppel uit Rusland, maar verlies tegen de andere dubbels, tekort voor het halen van de volgende ronde.

In het damesenkelspel overheerste Ilse als Europees- en Wereldkampioene overtuigend. Al haar partijen wist zij winnend af te sluiten. De Turkse tegenstandster Emine Seckin begon overtuigend en nam een ruime voorsprong. Gelukkig wist Ilse zich te herpakken en kon ze deze wedstrijd alsnog eenvoudig afsluiten (21-13 en 21-9). Haar 2e Europese titel was een feit en dus ook dit goud gaat mee naar huis.

Het damesdubbel Ilse vd Burgwal/Inge Bakker had weinig moeite met de andere dames. Wel hadden zij nog iets af te rekenen met een Zwitsers koppel. Hun eerste wedstrijd op het WK in Guatemala was tegen deze dames, Sonja Haesler en Karin Suter-Erath en ging toen verloren, waardoor Ilse en Inge op het WK genoegen moesten nemen met het zilver.

Deze laatste wedstrijd hier op het EK moest een revanche worden op die wedstrijd. En er werd super gespeeld. De Zwitserse dames hadden totaal geen antwoord op het spel van Ilse en Inge en werden steeds onzekerder en onze dames groeiden. Heel tevreden werd deze partij afgesloten met de stand 21-9 en 21-11. Ook hier een gouden medaille.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!