EK aangepast badminton in Dortmund

EK aangepast badminton in Dortmund

Van 7 t/m 10 juni worden in Dortmund de Europese Kampioenschappen aangepast badminton gehouden. Er wordt gespeeld in de Helmut-Körnig Hall aan de Strobelallee 32.

Maak kennis met Meare van Dalm!

Donderdag 7 juni is er de classificatie voor degenen die nog niet geclassificeerd zijn en kan er getraind worden.

Zaterdag 9 juni worden de kwart- en halve finales gespeeld en op zondag 10 juni de finalewedstrijden.

Voor Nederland zijn bij de staanders (SL3) Eddy Boerman en Guus Maassen en bij de rollers Jordy Brouwer von Gonzenbach (WH2) geselecteerd. Roller Willy Slieker moest zich vanwege ziekte in de aanloop naar het EK terugtrekken. Ook bij de rollers zal Leen van der Toorn deel nemen. Ter voorbereiding aan de EK hebben alle spelers deelgenomen aan een internationaal toernooi in Tours en de Franse Open in Rodez en natuurlijk de circuittoernooien in Nederland.

Wereldkampioene vrouwen enkelspel bij de rollers, Ilse van de Burgwal en Inge Bakker, samen met Ilse tijdens de WK goed voor zilver in het vrouwen dubbelspel, hopen na een herclassificatie ook aan dit toernooi deel te kunnen nemen.

Op de classificatie tijdens de wereldkampioenschappen in Guatemala werden zij volgens de nieuwe regels niet geclassificeerd bij de rollers, wat betekende dat zij verder niet meer mochten uitkomen bij de rollers op internationale toernooien van de BWF.

Zij hebben gevraagd om een herclassificatie tijdens de EK en hopen zo weer op de lijst van deelnemers te komen om weer deel te kunnen gaan nemen aan de internationale toernooien.

Classificatie is nodig om de spelers met een handicap in de goede klasse tegen elkaar uit te laten komen. Alle deelnemers moeten internationaal gekeurd worden als zij aan internationale toernooien deel gaan nemen en worden dan in een klasse ingedeeld, afhankelijk van hun handicap. Er wordt gekeurd volgens regels welke bepalen in welke klasse er mag worden uitgekomen. Deze regels zijn pas aangescherpt en is de klasse WH3 komen te vervallen. Men komt dan niet automatisch in WH2 terecht.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!