Aangepast badminton is gewoon kicken!

Aangepast badminton is gewoon kicken!

Het is vakantietijd. Vele badmintonactiviteiten liggen stil, zo ook het aangepast badminton.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daarom wil ik graag tijdens deze periode mijn columns wijden aan een aantal aangepast badmintonners die zich voorstellen. Theo Eerkens is bereid de spits af te bijten. Een mooie man met een bijzonder verhaal.

In december 2010 werd Theo Eerkens door zijn buurman uitgenodigd voor een potje aangepast badminton. "Een racket en het vervoer werden door de buurman geregeld. Badminton was niet echt mijn sport", vertelt Theo. "Het leek mij eigenlijk helemaal niets. Ik was hardloper en liep talloze marathons. Daarnaast was ik gecertificeerd als KNVB assistent-scheidsrechter. Maar doordat ik een CVA (herseninfarct) heb gekregen en daardoor mijn dromen moest aanpassen, moest ik overgaan naar aangepast sporten. Voor het eerst sporten in een rolstoel. Moest dat dan ook nog badminton worden? Ik was natuurlijk erg bevooroordeeld. Want ik zal eerlijk zijn, wat had ik een plezier tijdens de eerste training."

Coach

Na de eerste training was Theo niet meer van de baan af te slaan. Theo traint met veel plezier twee maal per week bij Badminton Club Culemborg (BCC). Daarnaast draait hij sinds 2011 mee in het landelijke aangepast badminton toernooiencircuit. "De sfeer bij BCC is gezellig, vrolijk en plezierig. Ik heb nu een vaste trainer en coach, Danny Blondeel Timmerman. Hij steunt mij tijdens toernooien en trainingen en is inmiddels een goede vriend geworden. Ik vind het spelen van toernooien fantastisch. Ook al word ik regelmatig finaal van het veld afgemept. Het is en blijft een geweldig spelletje! Daarnaast vind ik de sfeer tijdens toernooien bijzonder. De badmintonners onder elkaar lijken soms wel een grote familie. En dat voelt heel goed."

Toekomst

Theo hoopt in de toekomst nog een keer in de prijzen te vallen. "Daarom wil ik scherper leren serveren en sneller leren rollen. Dat is lastig, want door mijn handicap kan ik mijn rolstoel slechts met één hand en één voet besturen. Daarnaast is vele dingen tegelijk doen zeer lastig voor mij. Maar we geven niet op. Het gaat al veel beter dan een jaar geleden!" Zijn vrouw, coach, sponsors, fysiotherapeut, familie, vrienden en de talloze vrijwilligers bij BCC is Theo dankbaar. Het zijn de mensen die het voor Theo mogelijk maken dat hij de sport, die hem nu zo lief is, kan beoefenen. Hij zou het iedereen aanraden: "Het is goed voor lijf en leden. Maar ook zeker voor het mentale deel. Aangepast badminton is gewoon kicken!"

Ook aangepast badmintonner? En wil jij je verhaal doen? Laat dan even een reactie achter.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!