clubzoeker

Olympisch badminton: Terugblik

Olympisch badminton: Terugblik

De Olympische Spelen zijn nog in volle gang, maar het badmintontoernooi is sinds gisteren afgelopen. Tijd om kort terug te blikken op het laatste grote internationale toernooi van Yao Jie.

Maak kennis met Luuk Vingerhoed!

De Nederlandse was als veertiende geplaatst in Londen en kwam in de eerste ronde uit in groep F. Daarin nam Yie het op tegen Akvile Stapusaityte uit Litouwen en de IJslandse Ragna Ingolfsdottir. Yie wist beide partijen redelijk gemakkelijk te winnen en bereikte zo de afvalrondes in Londen.

In de achtste finale stuitte Yie op de als vierde geplaatste Saina Nehwal uit India. Yie gaf alles, maar verloor uiteindelijk in twee games van de latere winnares van het brons. Desondanks een topprestatie van Jie, waar heel badmintonnend Nederland trots op mag zijn.

Damesdubbels

Het uit de strijd halen van vier damesdubbels op het Olympische badmintontoernooi in Londen was een meer dan terecht besluit. Dat zegt Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland. "Los van het feit dat het bewust willen verliezen niet overeenkomt met de Olympische gedachte onvoorwaardelijk je best te doen en alles te geven, is het tevens de slechtst denkbare promotie voor de sport."

"Badminton is een snelle en dynamische sport. Niet alleen wij in Nederland, maar ook onze collega bonden in andere landen, doen er alles aan om de sport te blijven promoten. De Unique Selling Points van badminton - snelheid, dynamiek en het gebruik van alle spieren - komen dan niet tot hun recht als juist de topspelers, die toch het voorbeeld moeten zijn voor de rest van de wereld, deze facetten niet optimaal laten zien en onder het oog van talloze TV-camera's een paar tandjes lager hun wedstrijdjes spelen."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!