Olympisch badminton: Terugblik

Olympisch badminton: Terugblik

De Olympische Spelen zijn nog in volle gang, maar het badmintontoernooi is sinds gisteren afgelopen. Tijd om kort terug te blikken op het laatste grote internationale toernooi van Yao Jie.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Nederlandse was als veertiende geplaatst in Londen en kwam in de eerste ronde uit in groep F. Daarin nam Yie het op tegen Akvile Stapusaityte uit Litouwen en de IJslandse Ragna Ingolfsdottir. Yie wist beide partijen redelijk gemakkelijk te winnen en bereikte zo de afvalrondes in Londen.

In de achtste finale stuitte Yie op de als vierde geplaatste Saina Nehwal uit India. Yie gaf alles, maar verloor uiteindelijk in twee games van de latere winnares van het brons. Desondanks een topprestatie van Jie, waar heel badmintonnend Nederland trots op mag zijn.

Damesdubbels

Het uit de strijd halen van vier damesdubbels op het Olympische badmintontoernooi in Londen was een meer dan terecht besluit. Dat zegt Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland. "Los van het feit dat het bewust willen verliezen niet overeenkomt met de Olympische gedachte onvoorwaardelijk je best te doen en alles te geven, is het tevens de slechtst denkbare promotie voor de sport."

"Badminton is een snelle en dynamische sport. Niet alleen wij in Nederland, maar ook onze collega bonden in andere landen, doen er alles aan om de sport te blijven promoten. De Unique Selling Points van badminton - snelheid, dynamiek en het gebruik van alle spieren - komen dan niet tot hun recht als juist de topspelers, die toch het voorbeeld moeten zijn voor de rest van de wereld, deze facetten niet optimaal laten zien en onder het oog van talloze TV-camera's een paar tandjes lager hun wedstrijdjes spelen."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!