Badminton Nederland organiseert Week van het Badminton

Badminton Nederland organiseert Week van het Badminton

Voor het eerst in de geschiedenis van de bond, organiseert Badminton Nederland, de Week van het Badminton.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Deze vindt plaats van 18 t/m 23 september en wordt georganiseerd in samenwerking met alle badmintonverenigingen in Nederland. Het is de bedoeling dat deze week in de toekomst een jaarlijks vervolg krijgt. Bevlogen ambassadeur van de Week is Lotte Jonathans; deze voormalig internationaal topspeelster is zowel binnen als buiten de badmintonwereld een bekende persoonlijkheid.

De dagen van de week hebben elk een eigen thema:

  • Dinsdag 18 september : Dag van de recreant
  • Woensdag 19 september : Dag van de jeugd
  • Donderdag 20 september : Dag van de vrijwilliger
  • Vrijdag 21 september : Dag van de trainer
  • Zaterdag 22 september : Dag van de veteraan
  • Zondag 23 september : Dag van het wedstrijdbadminton

“We willen de sport opnieuw flink onder de aandacht gaan brengen,” vertelt Clemens Wortel, sinds juni van dit jaar bondsvoorzitter. “De sport is snel en dynamisch en het verenigingsleven biedt ook een maatschappelijke functie. Samen met de bij ons aangesloten verenigingen in Nederland hopen we alle facetten van de sport goed te kunnen gaan belichten. We zijn bovendien zeer verheugd dat Lotte Jonathans een volmondig ‘Ja’ antwoordde toen we haar vroegen om ambassadeur te zijn van deze week.”

“Lotte – in 2004 de nummer 3 van de wereld in het gemengd dubbelspel én kwartfinaliste op de Olympische Spelen van Athene in het vrouwendubbel – heeft zich tijdens haar topsportcarrière bovendien altijd ingezet om de sport positief onder de aandacht te brengen. Ze heeft een geweldige uitstraling en is in staat om mensen zowel op als naast de baan te motiveren.”

Meer informatie over de allereerste Week van het Badminton is te vinden op www.badminton.nl. Op Twitter, @badm_nederland, wordt het laatste nieuws over de Week van het Badminton gecommuniceerd via #WvhB12.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!