Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de rekening niet betaald had. Gelukkig bleek er achter de schermen gewerkt te worden aan ProbeerBadminton.nu - Editie 2022!

SportSport

Maak kennis met Joep Strooper!

Samenwerken loont! Dat werd vorig jaar nog maar eens heel duidelijk tijdens de eerste landelijke editie van de ledenwervingsactie Probeerbadminton.nu. Na een geslaagde regionale vuurdoop in 2019 in het Oosten en Noorden ontvingen de ruim 200 deelnemende verenigingen in 2021 meer dan 2000 deelnemers. Een gemiddelde van zo'n 10 deelnemers per vereniging. Dat is toch fantastisch!

Wat is probeerbadminton.nu?

Probeerbadminton.nu is een gezamenlijke ledenwervingsactie waarbij de kracht ligt in het samenwerken. Door met zoveel mogelijk verenigingen tegelijkertijd nieuwe leden te werven genereren we veel aandacht, creëren we een groot bereik en kunnen we de kosten drukken. Daar wint iedere vereniging bij!

Bij Probeerbadminton.nu wordt er een starterscursus van 10 lessen aangeboden voor slechts € 25. We promoten de actie via een online campagne, flyers, posters en de (lokale) media. Alle promotie verwijst naar de site www.probeerbadminton.nu. Hier ziet een geïnteresseerde gemakkelijk welke badmintonvereniging er bij hem of haar in de buurt zit en kan zich tevens gelijk aanmelden.

Opzet 2022

De aanpak voor 2022 is grotendeels hetzelfde als in 2021, met een belangrijke wijziging op de website. In plaats van dat we Nederland opdelen in regio's met zeven pagina's en zeven kaarten hebben we nu een overzichtspagina met één kaart van Nederland waar je heel eenvoudig alle deelnemende badmintonverenigingen kunt vinden.

Focus op digitale promotie

Net als vorig jaar zetten we nu ook weer groot in op digitale promotie. Hierdoor zijn de kosten voor deelnemende verenigingen laag en blijven we langer wendbaar in de organisatie. Er worden verschillende betaalde campagnes uitgevoerd via Google en sociale media. Hiernaast helpen alle deelnemende verenigingen mee door hun eigen online kanalen in te zetten.

Naast de digitale promotie kun je als vereniging ook flyers en/of posters bestellen om zelf te verspreiden op kansrijke plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scholen, wijkcentra of de wijk rondom je sporthal.

Kosten

We vragen iedere vereniging een bijdrage van €25 voor de digitale promotie. Naast dit bedrag stelt Badminton Nederland een landelijk promotiebudget van maximaal €2.500 beschikbaar. Hiernaast betaal je voor eventuele flyers en posters die je wilt ontvangen. De verwachte kosten hiervoor zijn €20 per 1000 folders per vereniging (let op dit is een schatting). Dit betekent dat je bij één tot drie deelnemers de kosten voor promotie al terugverdiend hebt!

Doen jullie ook mee dit jaar? Hoe meer verenigingen mee doen des te groter de impact in Nederland! Via onderstaand inschrijfformulier kun je aangeven wat jullie als vereniging aanbieden. Mocht je hierover vragen hebben dan horen wij deze uiteraard graag via probeerbadminton@badminton.nl.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!