Blenda Wensveen over DKC - VELO

Blenda Wensveen over DKC - VELO

Om 14.00 uur was de line-up van beide partijen. Vele bekende en vrienden stonden tegenover elkaar op de velden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Normaal zou ik beginnen met de dubbels, vandaag wil ik eerst de eerste herenenkel verslaan. Want Jim Middelburg stond tegen over Dennis van Daalen de Jel (onze vriend Dennis, voor heen VELO speler). Want dit was een mooie, spannende en goede partij. Jim speelde geweldig en kon Dennis in de eerste set redelijk bijhouden.

Ondanks dat hij veel meters op het veld maakte, ging deze set met 21-15 naar Dennis. Maar in de tweede set wist Jim zich heel mooi los te maken van Dennis. De VELO supporters zagen hoe Jim deze set op een fantastische manier naar zich toe trok. Waar sommigen dachten dat Dennis dit "wel even" zou doen. Maar het tegendeel bleek waar, met mooie cijfers won Jim de tweede set (13-21). In de derde set bleef het een lange tijd heel spannend en met steeds 2 punten verschil, zat iedereen op het puntje van zijn stoel. Beide heren wilde zich profileren op de baan. Met 21-19 ging dit punt uiteindelijk naar DKC. Petje af Jim!

Nu naar de dubbels! Dennis van Daalen de Jel/Thomas Wijers voor DKC, tegen Russell Muns/Jim Middelburg van VELO. Al snel bleek dat onze mannen deze partij redelijk makkelijk naar hun hand konden zetten. Zowel de eerste als de tweede set werden gewonnen met 13-21.

De dames dubbel bleek een heel ander verhaal. Ginny Severin (ook oud VELO speelster) en Eefje Besselink speelde tegen Weny slaats en Myke Halkema.De dames gaan eigenlijk met elk punt gelijk op, toch weten Wendy en Myke met 18-21 deze set te winnen. In de tweede set, eigenlijk een herhaling van de eerste set. Alleen nu zijn Ginny en Eefje iets sterker en winnen met 21-17. Dat belooft een spannende derde set, en dat werd het op zeker. Want we komen bij 20-20, 21-21 maar uiteindelijk weet VELO deze set met 23-25 te winnen.

De eerste dames enkel tussen Ginny en Lisa Malaihollo, werd al na 1 slag gestopt. Ginny gaf op, zij was geblesseerd. Tweede heren enkel tussen Mark Caljouw en Rikkert Suijkerland. Eigenlijk vanaf de eerste slag neem Mark de voorsprong. Rikkert probeerde van alles, maar Mark was duidelijk de betere speler. Hij won beide sets met een groot verschil. (21-10 en 21-12).

De tweede dames dubbel tussen Takling Lam en Wendy Slaats werd ook een drie setter. Waarin beide dames veel moesten geven om een punt binnen te halen. De eerste twee sets verdeelde de dames, 16-21 en 21-14. Voor Wendy was dit haar tweede drie setter van de dag. In de derde set moesten beide dames laten zien wat ze waard waren. Tot aan de stand van 12-10, bleek het allemaal gelijk op te gaan. Beide supporters lieten zich duidelijk horen bij elk winstpunt. Maar in de laatste punten wist Takling de wedstrijd naar zich toe te halen. Zij won deze set met 21-16. Dit was een zeer spannende partij.

De tussenstand 3-3... op naar de mixen!

Voor VELO kwamen Lisa /Rikkert op de baan, hun tegenstanders: Thomas/ Eefje. Lisa en Rikkert begonnen gelijk al lekker en namen een voorsprong van zo'n 5 a 6 punten. Later in de eerste set liepen zij zelfs verder uit. Met 10-21 was de winst van deze set heel duidelijk voor VELO. Ook in de tweede set waren Lisa en Rikkert een stuk beter en werd de set met mooie cijfers afgesloten.

Op de baan ernaast speelde Myke/Russell tegen Mark/Takling de laatste wedstrijd van deze middag. Zou het 4-4 worden of zou de winst toch meegaan naar Wateringen?

Een opsomming om u een idee te geven van deze strijd. 5-5, 11-10, 13-13, gelukkig voor VELO wiste Myke en Russell de laatste belangrijke punten naar zich toe te halen. (19-21). Ook in de tweede set bleef het een lange tijd heel spannend. Deze set werd ook door onze spelers gewonnen, dit maal was het verschil iets groter (17-21).

Einduitslag 3-5! Weer een gewonnen competitie wedstrijd!

Volgende week is een dubbel speelweekeinde. Zaterdag speelt ons team thuis, om 19.00 uur tegen Van Zijderveld. En zondag reist ons team af naar midden Limburg bij BC Roosteren. Dit is een beetje te ver om het schrijven: "Kom allemaal kijken." Maar natuurlijk verwacht ik jullie wel zaterdagavond bij de thuis wedstrijd!

Blenda Wensveen

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!