clubzoeker

Dag van de Veteraan

Dag van de Veteraan

Binnen de badmintonsport word je een veteraan genoemd als je 35 jaar of ouder bent.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ruim 20.000 leden van Badminton Nederland mogen zich veteraan noemen. Het aantal 35-plussers zal in de komende jaren nog verder toenemen. Van de 20.000 veteranen zijn er ruim 4.500 die actief zijn in reeds georganiseerde competities. Dat je na je 35e niet meer serieus kunt badmintonnen willen wij hiermee niet zeggen, want er zijn nog steeds spelers van 35 jaar en ouder die in de Carlton Eredivisie spelen!

Speerpunt

Badminton Nederland heeft de doelgroep 35-plussers gemaakt tot een speerpunt in het meerjarenbeleidsplan 2013-2016. Naast de bovengenoemde competities gaat Badminton Nederland in de komende jaren diverse competities en toernooien voor veteranen opzetten. Er wordt dan gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Voorzitter Clemens Wortel (regerend kampioen 65+ mannenenkelspel) heeft de groep veteranen in zijn portefeuille en hecht grote waarde aan het binden van deze groep badmintonners aan de bond: "Uit alles blijkt de grote behoefte van tal van veteranen om elkaars krachten en vaardigheden in de badmintonsport te blijven meten, in die zin is de komst van steeds meer landelijke én internationale Masters toernooien een welkome ontwikkeling. Badminton Nederland gaat in samenwerking met de regio's daar de komende jaren aan werken."

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!