Dag van de Veteraan

Dag van de Veteraan

Binnen de badmintonsport word je een veteraan genoemd als je 35 jaar of ouder bent.

Ken je BV Icarus al?

Ruim 20.000 leden van Badminton Nederland mogen zich veteraan noemen. Het aantal 35-plussers zal in de komende jaren nog verder toenemen. Van de 20.000 veteranen zijn er ruim 4.500 die actief zijn in reeds georganiseerde competities. Dat je na je 35e niet meer serieus kunt badmintonnen willen wij hiermee niet zeggen, want er zijn nog steeds spelers van 35 jaar en ouder die in de Carlton Eredivisie spelen!

Speerpunt

Badminton Nederland heeft de doelgroep 35-plussers gemaakt tot een speerpunt in het meerjarenbeleidsplan 2013-2016. Naast de bovengenoemde competities gaat Badminton Nederland in de komende jaren diverse competities en toernooien voor veteranen opzetten. Er wordt dan gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Voorzitter Clemens Wortel (regerend kampioen 65+ mannenenkelspel) heeft de groep veteranen in zijn portefeuille en hecht grote waarde aan het binden van deze groep badmintonners aan de bond: "Uit alles blijkt de grote behoefte van tal van veteranen om elkaars krachten en vaardigheden in de badmintonsport te blijven meten, in die zin is de komst van steeds meer landelijke én internationale Masters toernooien een welkome ontwikkeling. Badminton Nederland gaat in samenwerking met de regio's daar de komende jaren aan werken."

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!