Dag van het wedstrijdbadminton: Slotermeer - DKC

Dag van het wedstrijdbadminton: Slotermeer - DKC

De sfeer zat er goed in bij BV Slotermeer - DKC, de eredivisiewedstrijd in Amsterdam-West.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

En zoals gewoonlijk waren de meegereisde DKC-fans uit Den Haag nadrukkelijk aanwezig met hun luide aanmoedigingen. En de Amsterdammers? Beslist goede spirit!

En leuk: jeugdleden van beide clubs waren in de hal om hun helden uit het eerste team aan te moedigen. Bovendien hoog bezoek: bondsvoorzitter Clemens Wortel op de tribune. Niet voor niets overigens: het is immers Week van het Badminton!

De 27-jarige Jessica Ottenhoff - speelster van BV Slotermeer - moet nog even uithijgen van haar zware driesetter. Maar gewonnen heeft ze wel. "Elke aanmoediging helpt!" zegt ze. "Altijd leuk dat er mensen zijn op een zaterdagavond. Immers, je kunt ook wat anders doen. De aanmoedigingen van de fans worden zeer gewaardeerd."

Jessica is goed op de hoogte van het bestaan van de Week van het Badminton. "Goed dat dit georganiseerd wordt. Ik zag hier ook al enkele aankondigingen in de lokale kranten staan. Ikzelf promoot de sport graag op het werk. Ja, gewoon vertellen dat het leuk is. Ik kan in ieder geval al mijn energie in de sport kwijt. Dat is de boodschap."

Maar Jessica kan ook op een andere manier haar energie kwijt. "Met aanmoedigen natuurlijk. Dat is wat teamsport behoort te zijn!"

Binding

Haar tegenstandster Takling Lam (23) van DKC vindt het ook bijzonder dat supporters op een zaterdagavond mee zijn gereisd naar Amsterdam om aan te moedigen. "We doen veel aan binding met onze leden," zegt Takling. "Daar doen we met ons eerste team hard aan mee. Als er bijvoorbeeld een jeugdteam kampioen kan worden, dan gaan we daar kijken. Of we helpen mee met een middag 'spandoeken maken'."

Volgens Takling kun je met dit soort activiteiten de betrokkenheid groot houden. "Verenigingen moeten zich realiseren dat ze de verschillende doelgroepen op een verschillende manier moeten aanspreken. Het geeft ook helemaal niet als pubers heel ontspannen een balletje willen slaan op een trainingsavond en louter lol met elkaar willen hebben. Ze komen voor de gezelligheid. Die functie heeft de vereniging ook. Dat zou je in de communicatie wellicht meer kunnen gebruiken."

Voor Erin (15) en zijn twee tweelingzusjes Evelyn en Liz (12) is het bijna altijd vaste prik om het eerste team aan te moedigen. Want, als het even kan.... willen ze later zélf in het eerste team spelen!

Erin weet in ieder geval zijn geliefde hobby goed te promoten. "Badminton is een sport waar je goed moet kunnen sprinten, het is gevarieerd, om te winnen moet je slim zijn en tactisch kunnen spelen. En ik leer veel van de spelers van het eerste team: vooral doorzettingsvermogen. En, is het niet geweldig om die snoekduiken te zien?"

Zijn zusjes zijn niet minder enthousiast. "Het lijkt ons gaaf om ooit zelf in het eerste te mogen spelen. Dat de toeschouwers dan voor ons komen!"

Scholen

Toch vinden ze alledrie dat er meer promotie voor de sport mag worden gedaan. "In onze klassen op school zit niemand die ook op badminton zit," zeggen ze. "Dat is wel jammer. Soms gaat er wel eens iemand mee. Ik denk dat badmintonclubs vooral veel langs moeten gaan op scholen om te vertellen hoe gaaf de sport is."

De Week van het Badminton - met als slot de Dag van het Wedstrijdbadminton - kon in ieder geval bijna niet mooier worden afgesloten met een prachtige wedstrijd tussen BV Slotermeer en DKC. Ook bondsvoorzitter Clemens Wortel genoot zichtbaar van de strijd. Net als de supporters van beide clubs, voor wie het eigenlijk 'heel vanzelfsprekend was' om een zaterdagavond door te brengen met vrienden en vriendinnen die een grote gemeenschappelijke deler hebben: juist ja: badminton!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!