SportSport

Gelijkspel en verlies voor DKC in dubbelweekend

Gelijkspel en verlies voor DKC in dubbelweekend

Ginny Severien scoort tegen Kirsten van der Valk.

Gelijkspel en verlies voor DKC in dubbelweekend

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdag leed de ploeg van coach Leonard van Velzen een onverwachte 5-3 nederlaag uit bij promovendus Slotermeer in Amsterdam. De zure nasmaak werd zondag enigszins weggespoeld met een eveneens onverwacht 4-4 gelijkspel tegen koploper BC Amersfoort.

DKC begon zaterdag voor het eerst dit seizoen met aanwinst Soraya de Visch Eijbergen. De speelster moest de eerste twee wedstrijden aan haar voorbij laten gaan wegens een blessure. De 19-jarige badmintonster wist haar singelpartij tegen Slotermeer te winnen met twee keer 21-16 van Marloes Klaasen. In de mixed dubbel verliep het een stuk minder voor De Visch Eijbergen. Met haar vriend Thomas Wijers verloor ze met tweemaal 21-14 van Ralph Starren en Judith Campman. Wijers kwam ook uit in het dubbelspel. Met Dennis van Daalen de Jel had hij constant een kleine achterstand tegen Hans van Os en Starren. Het Slotermeer-koppel won dan ook met 21-19 en 21-18.

In zijn singelpartij kwam Van Daalen de Jel ook uit tegen Van Os. De getogen Hagenaar had drie gamens nodig om de winst naar zich toe te trekken. De eerste was met 21-15 voor de DKC’er. Met dezelfde cijfers won Van Os de tweede game. Van Daalen de Jel voelde dat hij beter was, en zette er in de derde game nog een tandje bij. Soepel ging het niet, maar hij won de beslissende game wel met 21-18.

In het damesdubbel werden Eefje Besselink en Ginny Severien weer opgesteld. Vorige week waren ze al dichtbij een overwinning. Tegen Slotermeer werd die winst ook echt gepakt. De DKC-speelsters wonnen met 21-10 en 21-15 van Ellen Kooijman en Klaasen.

De tweede herensingel werd gespeeld door Bouke van Bergen Bravenboer. Hij verving Mark Caljouw, die zaterdag niet mee kon doen vanwege een toernooi in België. Van Bergen Bravenboer trad aan tegen Dave Veerman. Hij werd een ware titanenstrijd. De ene lange rally volgde de andere op. Beide spelers ging tot het gaatje. Veerman was iets beter op de belangrijke punten. Hij won dan ook in drie games.

Op de andere baan speelde Tak Ling Lam ook drie gamens in haar singelpartij. De eerste game verloor ze van Jessica Ottenhof. Lam knokte zich daarna goed terug en pakte de tweede game. In de derde game was maakte de Rotterdamse iets meer fouten dan haar tegenstander, waardoor deze verloren ging met 21-17.

Lam en Van Bergen Bravenboer speelde samen in het tweede mixed dubbel. Het ervaren koppel was niet kansloos tegen Veerman en Ottenhof. Ze konden dan ook goed meekomen met de het duo uit Amsterdam. Toch zat er geen winst in voor DKC. Het werd 21-18 en 21-19 voor Slotermeer. Daarmee was de 5-3 einduitslag bereikt.

Gouden Keurmerk voor DKC

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Amersfoort van zondag kreeg DKC uit handen van de Haagse sportwethouder Karsten Klein een gouden keurmerk uitgereikt als een van de topsportverenigingen in Den Haag. Het bleek een voorbode voor een goed resultaat.

Caljouw was weer beschikbaar voor Van Velzen. Het Rijswijkse talent speelde twee spannende wedstrijden. Zijn singelpartij tegen Vincent de Vries was een ongekende kraker die Caljouw, na een achterstand, met 23-21 won in de derde game. Hij had ook drie games nodig om de mixed dubbel met De Visch Eijbergen te winnen van wederom De Vries en Maartje Verheul.

Van Daalen de Jel en Wijers speelden beter dan zaterdag, maar waren toch niet in staat hun wedstrijd te winnen. Jelle Maas en Nick Fransman waren met 21-11 en 21-13 duidelijk de betere. Tegen diezelfde Fransman kon Van Daalen de Jel het ook niet bolwerken in de singel. 21-13 en 21-12 voor de Amersfoort-speler.

In het vrouwendubbel werd een nieuw duo opgesteld. Lizann Tjonn en Caroline Westveer, normaal uitkomend in de derde divisie, hadden de lastige taak om Eefje Muskens en Verheul te verslaan. Dit bleek een onmogelijke taak, want de Amersfoort-damens wonnen met 21-4 en 21-7.

De Visch Eijbergen hoefde niet tot het gaatje in haar singel, omdat tegenstander Gayle Mahulette opgaf. Ook Severien had ook een vrij eenvoudige middag. Ze werd voor het eerst dit seizoen in het enkelspel opgesteld. Het leverde een goed resultaat op: 21-10 en 21-12 tegen Kirsten van der Valk.

Lam en Van Bergen Bravenboer mochten samen weer aantreden in het tweede mixed dubbel. Dit keer zat een overwinning er geen enkel moment in. Maas en Muskuns wonnen met 21-17 en 21-8. Het betekende een 4-4 gelijkspel tegen Amersfoort.

DKC staat nu op een zevende plek in de Eredivisie met 12 punten. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen BV Almere voor de Hagenaars. Dat duel wordt zondag 30 september om 14.00 uur gespeeld.

Voor de huidige stand in de Carlton Eredivisie en individuele uitslagen van Slotermeer-DKC en DKC-Amersfoort kijk je op de officiële Carlton Eredivisie 2012-2013 pagina op badmintonline.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!