clubzoeker

Maartje Verheul: 'Inzet op lokale en regionale PR'

Maartje Verheul: 'Inzet op lokale en regionale PR'

Maartje Verheul – nu bestuurslid Jeugd & Opleidingen bij de bond – is op haar zevende al begonnen met badminton.

SportSport

Ken je BadmintonBoZ al?

"Ik heb veel titels mogen halen maar misschien nog wel belangrijker: de sport heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, ik heb doorzettingsvermogen ontwikkeld en een topsportmentaliteit gekregen. En... ik heb er veel vrienden aan overgehouden!"

Volgens Maartje verdient de sport aandacht in het hele land en daarom is het van belang dat Badminton Nederland het voortouw neemt om verenigingen zich te stimuleren bij de Week van het Badminton aan te sluiten.

"Badminton moet breder bekend worden. We vinden het allemaal een stoere snelle sport. Dat moeten we dus gaan communiceren. Wij weten dat de sport alles in zich heeft; van tactische, fysieke, mentale en technische aspecten. Dynamiek in optima forma."

Natuurlijk bezoekt Maartje ook een aantal activiteiten tijdens de Week van het Badminton. "Ik heb de Dag van de Jeugd en de Dag van de Trainer in mijn agenda genoteerd. Maar ik ben ruimte aan het vrijmaken om meer te bezoeken. Ik hoop dan ook mijn steentje bij te dragen door badminton te promoten."

Met Lotte Jonathans als ambassadeur is Maartje zeer content. "Ze is een topsporter pur sang en weet precies wat de sport inhoudt. Zij is een inspiratie voor de jeugd om te gaan badmintonnen. Bovendien is zij goed in staat om met haar kennis aan niet-badmintonners te vertellen waarom ze de sport moeten gaan beoefenen."

PR

Zelf heeft Maartje ook volop suggesties om de sport verder te promoten. "De inzet moet vooral op de PR-mogelijkheden worden gericht. Zowel regionaal als nationaal. Daarnaast zullen we kritisch moeten kijken naar mogelijkheden om bijvoorbeeld meer in te spelen op de individuele wensen. En natuurlijk zullen goede resultaten van onze toppers een boost voor de sport betekenen. Ik wens alle verenigingen ongelooflijk veel plezier en succes tijdens de Week van het Badminton!"

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!