clubzoeker

Maartje Verheul: 'Inzet op lokale en regionale PR'

Maartje Verheul: 'Inzet op lokale en regionale PR'

Maartje Verheul – nu bestuurslid Jeugd & Opleidingen bij de bond – is op haar zevende al begonnen met badminton.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

"Ik heb veel titels mogen halen maar misschien nog wel belangrijker: de sport heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, ik heb doorzettingsvermogen ontwikkeld en een topsportmentaliteit gekregen. En... ik heb er veel vrienden aan overgehouden!"

Volgens Maartje verdient de sport aandacht in het hele land en daarom is het van belang dat Badminton Nederland het voortouw neemt om verenigingen zich te stimuleren bij de Week van het Badminton aan te sluiten.

"Badminton moet breder bekend worden. We vinden het allemaal een stoere snelle sport. Dat moeten we dus gaan communiceren. Wij weten dat de sport alles in zich heeft; van tactische, fysieke, mentale en technische aspecten. Dynamiek in optima forma."

Natuurlijk bezoekt Maartje ook een aantal activiteiten tijdens de Week van het Badminton. "Ik heb de Dag van de Jeugd en de Dag van de Trainer in mijn agenda genoteerd. Maar ik ben ruimte aan het vrijmaken om meer te bezoeken. Ik hoop dan ook mijn steentje bij te dragen door badminton te promoten."

Met Lotte Jonathans als ambassadeur is Maartje zeer content. "Ze is een topsporter pur sang en weet precies wat de sport inhoudt. Zij is een inspiratie voor de jeugd om te gaan badmintonnen. Bovendien is zij goed in staat om met haar kennis aan niet-badmintonners te vertellen waarom ze de sport moeten gaan beoefenen."

PR

Zelf heeft Maartje ook volop suggesties om de sport verder te promoten. "De inzet moet vooral op de PR-mogelijkheden worden gericht. Zowel regionaal als nationaal. Daarnaast zullen we kritisch moeten kijken naar mogelijkheden om bijvoorbeeld meer in te spelen op de individuele wensen. En natuurlijk zullen goede resultaten van onze toppers een boost voor de sport betekenen. Ik wens alle verenigingen ongelooflijk veel plezier en succes tijdens de Week van het Badminton!"

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!