SportSport

Veel Nederlanders in actie bij Belgian International

Veel Nederlanders in actie bij Belgian International

In het Belgische Leuven vindt van 13 tot en met 16 september 2012 de Yonex Belgian International plaats.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zo'n 300 spelers uit de hele wereld doen mee aan dit toernooi. Ook een groot deel van de Nederlandse selectie verschijnt op de baan.

In het vrouwenenkelspel is de Bulgaarse Linda Zechiri, de nummer dertig van de wereld, als eerste geplaatst. Patty Stolzenbach was de hoogste Nederlandse op de plaatsingslijst, maar moet vanwege een hamstringblessure het toernooi aan haar neus voorbij laten gaan. In het koningsnummer bij de mannen is de Maleisiër Chun Seang Tan als eerste geplaatst. De Belgische topper Yuhan Tan is als vierde geplaatst.

In het mannendubbelspel lijken de beste kansen te liggen voor de Nederlandse deelnemers. Koen Ridder is samen met zijn Poolse partner Adam Cwalina als eerste geplaatst in België. Daarnaast staan er nog twee Nederlandse koppels in de top-vier. Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux (2) en Jelle Maas/Jacco Arends (4) hebben goede papieren om ver te komen in het toernooi.

Volg de Yonex Belgian International hier.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!