Veel Nederlanders in actie bij Belgian International

Veel Nederlanders in actie bij Belgian International

In het Belgische Leuven vindt van 13 tot en met 16 september 2012 de Yonex Belgian International plaats.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zo'n 300 spelers uit de hele wereld doen mee aan dit toernooi. Ook een groot deel van de Nederlandse selectie verschijnt op de baan.

In het vrouwenenkelspel is de Bulgaarse Linda Zechiri, de nummer dertig van de wereld, als eerste geplaatst. Patty Stolzenbach was de hoogste Nederlandse op de plaatsingslijst, maar moet vanwege een hamstringblessure het toernooi aan haar neus voorbij laten gaan. In het koningsnummer bij de mannen is de Maleisiër Chun Seang Tan als eerste geplaatst. De Belgische topper Yuhan Tan is als vierde geplaatst.

In het mannendubbelspel lijken de beste kansen te liggen voor de Nederlandse deelnemers. Koen Ridder is samen met zijn Poolse partner Adam Cwalina als eerste geplaatst in België. Daarnaast staan er nog twee Nederlandse koppels in de top-vier. Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux (2) en Jelle Maas/Jacco Arends (4) hebben goede papieren om ver te komen in het toernooi.

Volg de Yonex Belgian International hier.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!