Nieuw op badmintonline.nl: 'Analyseren doen we samen'

Nieuw op badmintonline.nl: 'Analyseren doen we samen'

De afgelopen paar jaar heb ik veel stukken geschreven, waarin ik altijd vertelde 'hoe het moest'.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dat leverde niet erg veel discussie op terwijl er heel veel lezers zijn. De technische stukken worden door gemiddeld 800 verschillende personen gelezen en velen daarvan komen meerdere malen terug om de reacties te volgen.

Het laatste jaar zijn ook de Oro-trainers trouw gebleven aan de opdracht die we daar geven om regelmatig stukken te schrijven. Zo is het duidelijk waar je staat met je mening als trainer en dat je ook voor je mening durft uit te komen. Deze manier van werken op Oro heeft badmintonline.nl de enige website van Nederland gemaakt waar verschillende trainers technisch hoogwaardige stukken schrijven.

Ik wil nu eens afstappen van de gewone manier van werken, waarbij ik vertel wat ik zie op voorhand. Dat maakt iedereen lui, want je hoeft het niet zelf op te zoeken. De schrijver leidt je namelijk al naar het antwoord en je hoeft het nu alleen maar eens of oneens te zijn. Vaak hoor je dan de mening van de schrijver nog eens bevestigd worden, wat aan zou geven dat de lezer het ook allemaal al had gezien (wat zelden het geval is).

In dit stukje neem ik een gemengddubbel die ik je laat bekijken en ik stel er een aantal vragen bij. Je kunt ze allemaal proberen te beantwoorden, maar het is ook prima als je er een uit neemt om dat uit te diepen. Ik heb uiteraard al een hele analyse klaar en antwoord op alle situaties. Ook heb ik een hele duidelijke mening over deze partij, maar ik wil graag horen wat jullie zien en waarop je mening baseert.

Ik weet al dat de Oro-trainers hierop zeker zullen reageren, maar ik hoop juist dat ook anderen zich gaan mengen in deze discussie.

De wedstrijd is de finale WK gemengddubbel tussen Zhang/Zhoa en Adcock/Bankier.

Bekijk de video aan de hand van deze vragenlijst:

 • Wat is de rol van de verschillende spelers?
 • Wat zijn hun sterke gebieden?
 • Wat maakt Zhoa een van de beste gemengddubbel dames in de wereld?
 • Maakt Bankier onnodige fouten?
 • Uit welk gebied moeten de spelers wegblijven als ze optimaal gebruik willen maken van hun partner?
 • Wat hebben de momenten 22:36 en 36:28 met elkaar te maken?
 • Heeft moment 10:00 iets temaken met de bovengenoemde twee situaties?
 • Had er een servicetactiek kunnen worden veranderd en zo ja in welke situatie?

Let op: met 'moment' bedoel ik het tijdstip in de video.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!