Opnieuw 5-3 verlies Van Zijderveld

Opnieuw 5-3 verlies Van Zijderveld

Het vlaggenschip van badmintonvereniging Van Zijderveld had zaterdag de koploper van de Carlton Eredivisie, Amersfoort, niet kunnen verrassen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de Juliana van Stolberghal waren de spelers uit de Keistad met 5-3 te sterk voor de Amstelveense formatie. Het betekende de derde nederlaag in een uitwedstrijd voor Van Zijderveld met alle drie eenzelfde einduitslag. Bij de Amstelveners was Alida Chen met twee winstpunten wederom belangrijk voor het team. Ondanks het verlies blijft de Amstelveense ploeg met 22 punten vierde op de ranglijst.

In het mannendubbel was het koppel Norbert van Barneveld/Justin Teeuwen in twee games kansloos tegen de Amersfoortse combinatie Maas/Tabeling. De Van Zijderveldvrouwen Linda Chen en Elisa Piek kwamen door het winnen van de tweede game in het vrouwendubbel nog wel op gelijke hoogte met de ervaren Amersfoortse vrouwen Muskens en Verheul, maar in de beslissende game hadden ze niets meer in te brengen.

Door de verloren partijen van kopman Lester Oey en Linda Chen, tegen respectievelijk Nick Fransman en Kirsten van der Valk, in de eerste enkelspelen kwam Van Zijderveld op een 4-0 achterstand. De tweede single-spelers Justin Teeuwen en Alida Chen, zij wonnen van respectievelijk Vincent de Vries en Jasmijn Manenschijn, brachten de stand terug voor Van Zijderveld op 4-2.

In het gemengddubbelspel werden de punten gedeeld. Eerst kwam het koppel Van Barneveld/Piek in de partij met de nog ongeslagen Amersfoortse combinatie Maas/Muskens te kort, tenslotte sleepte het duo Oey/Alida Chen het derde punt voor Van Zijderveld binnen door het Amersfoortse koppel Tabeling/Verheul in een spannend duel hun eerste verlies in de competitie toe te brengen. Eindstand: 5-3.

Aanstaande zaterdag 6 oktober ontvangen de Amstelveners in de zesde speelronde Dekker Almere. De derby in De Meerkamp begint om 18.00 uur, de toegang is gratis.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!