clubzoeker

Opnieuw 5-3 verlies Van Zijderveld

Opnieuw 5-3 verlies Van Zijderveld

Het vlaggenschip van badmintonvereniging Van Zijderveld had zaterdag de koploper van de Carlton Eredivisie, Amersfoort, niet kunnen verrassen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de Juliana van Stolberghal waren de spelers uit de Keistad met 5-3 te sterk voor de Amstelveense formatie. Het betekende de derde nederlaag in een uitwedstrijd voor Van Zijderveld met alle drie eenzelfde einduitslag. Bij de Amstelveners was Alida Chen met twee winstpunten wederom belangrijk voor het team. Ondanks het verlies blijft de Amstelveense ploeg met 22 punten vierde op de ranglijst.

In het mannendubbel was het koppel Norbert van Barneveld/Justin Teeuwen in twee games kansloos tegen de Amersfoortse combinatie Maas/Tabeling. De Van Zijderveldvrouwen Linda Chen en Elisa Piek kwamen door het winnen van de tweede game in het vrouwendubbel nog wel op gelijke hoogte met de ervaren Amersfoortse vrouwen Muskens en Verheul, maar in de beslissende game hadden ze niets meer in te brengen.

Door de verloren partijen van kopman Lester Oey en Linda Chen, tegen respectievelijk Nick Fransman en Kirsten van der Valk, in de eerste enkelspelen kwam Van Zijderveld op een 4-0 achterstand. De tweede single-spelers Justin Teeuwen en Alida Chen, zij wonnen van respectievelijk Vincent de Vries en Jasmijn Manenschijn, brachten de stand terug voor Van Zijderveld op 4-2.

In het gemengddubbelspel werden de punten gedeeld. Eerst kwam het koppel Van Barneveld/Piek in de partij met de nog ongeslagen Amersfoortse combinatie Maas/Muskens te kort, tenslotte sleepte het duo Oey/Alida Chen het derde punt voor Van Zijderveld binnen door het Amersfoortse koppel Tabeling/Verheul in een spannend duel hun eerste verlies in de competitie toe te brengen. Eindstand: 5-3.

Aanstaande zaterdag 6 oktober ontvangen de Amstelveners in de zesde speelronde Dekker Almere. De derby in De Meerkamp begint om 18.00 uur, de toegang is gratis.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!