SportSport

Malheur voor de bekende badmintonclub in Almere

Malheur voor de bekende badmintonclub in Almere

Almere leek zondagmiddag 30 september 2012, zonder Peter Mills, op weg naar een goed resultaat tegen het Haagse DKC.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het mannen- en het vrouwendubbel waren gewonnen en Thamar Peters had de eerste game gewonnen van Ginny Severien. In de tweede game ging het gelijk op en toen blesseerde Thamar Peters zich ernstig en moest naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Het betekende de ommekeer bij Almere dat zo goed begonnen was aan de wedstrijd tegen DKC.

Zoals gezegd wonnen Dave Khodabux en Stephan Branderhorst het mannendubbel met 21-17 en 21-15. Rachel Howard en Yvonne Sie kregen weinig tegenstand van Tak Ling Lam en Eefje Besseling (21-11 en 21-9).

Thamar Peters won de eerste game met 21-12 van Ginny Severien en in de tweede game met de stand 14-17 liep Peters een forse knieblessure op. Dat betekende opgave en de winst ging naar DKC.

Dat Rachel Howard het in haar damesenkel moeilijk zou krijgen tegen Soraya de Visch Eijbergen was ingecalculeerd en De Visch Eijbergen won met 12-21 en 13-21.

Saber Afif was door de blessure van zijn vriendin Thamar Peters volkomen van slag in zijn single tegen Dennis van Daalen de Jel. In de ontmoetingen van de laatste twee jaar toonde Van Daalen de Jel zich altijd de sterkste, maar niet met de uitslag die nu het scorebord te zien gaf, 10-21 en 14-21.

Stephan Branderhorst leek in zijn single tegen Mark Caljouw goed op weg met een 13-8 voorsprong in de eerste game. Maar toen was het over met Branderhorst. Caljouw streefde de technicus pur sang met 15-21 en 13-21 voorbij.

En zo begon Almere met een 2-0 voorsprong, leek op weg naar de 3-0, maar stond nu achter met 2-4.

Dave Khodabux en Yvonne Sie speelden in hun mix tegen Mark Caljouw en Soraya de Visch Eijbergen. De eerste game was met 21-13 voor de Almeerders, maar de tweede game keken zij voortdurend tegen een achterstand aan. Maar de achterstand van 17-19 werd door Khodabux en Sie toch nog omgebogen in een 22-20 overwinning.

In de tweede mix verving Cheryl Seinen de geblesseerde Thamar Peters. De manager van DKC probeerde deze invalbeurt nog te voorkomen, maar volgens de reglementen mocht Seinen gewoon invallen en dat deed ze met verve! Saber Afif en Seinen knokten zich tegen Bouke van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam naar de overwinning in de eerste game met 22-20. De tweede game was voor DKC met 19-21. In de derde game namen de Almeerders een kleine voorsprong en die behielden zij tot het eind en het werd 21-17. Chapeau voor Seinen om zo goed in te vallen en voor Afif om zich zo te herpakken.

De verder sportieve wedstrijd stond onder leiding van referee Erik Ligtvoet en de scheidsen Hans Backs en René Holleman.

Volgende week speelt Almere uit tegen Van Zijderveld.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!