clubzoeker

Vanavond unieke badminton simultaanwedstrijd in Utrecht met Olympiër Yao Jie

Vanavond unieke badminton simultaanwedstrijd in Utrecht met Olympiër Yao Jie

Vanavond vindt in Sporthal Lunetten te Utrecht de allereerste badmintonsimultaan wedstrijd ooit plaats.

SportSport

Ken je BV Veenshuttle al?

Het is de sportieve en dynamische opening van de Week van het Badminton, die Badminton Nederland organiseert. Deze hele week vinden in het hele land activiteiten plaats. Meer dan 80 verenigingen in Nederland doen mee en geven de gelegenheid om kennis te maken met de badmintonsport.

Voormalig internationaal topspeelster en Olympisch kwartfinaliste (2004, Athene), Lotte Jonathans is ambassadeur van de Week van het Badminton. "Het is leuk om dit werk te doen en ik beschouw het als een eer dat ik hiervoor gevraagd ben. Ik vind het vanzelfsprekend om ook wat terug te doen voor je sport. Die verantwoordelijkheid heb ik als topsporter altijd gevoeld. Los daarvan ben ik nog altijd dankbaar richting mijn sponsoren, Badminton Nederland en alle mensen die mij altijd geholpen hebben om op een hoog niveau te presteren. Toen ik werd gevraagd, heb ik dus ook meteen positief gereageerd. We gaan een heel mooie week afleveren voor het badminton, daar ben ik van overtuigd, want als ik iets doe, dan wil ik het ook meteen goed doen!"

Yao Jie – de nummer 18 van de wereld, die tijdens de laatste Olympische Spelen de laatste zestien haalde – zal samen met haar echtgenoot Nederlands kampioen Eric Pang en dubbelspelspeler Ruud Bosch een simultaanwedstrijd spelen tegen Utrechtse recreanten. Bondsvoorzitter Clemens Wortel zal in zijn toespraak alle badmintonverenigingen in Nederland oproepen om de promotie van de sport naar een hoger niveau te brengen. "Wij moeten als bestuurders ons bewust zijn van onze taken,” zegt Wortel. “Het runnen van een vereniging is ten opzichte van 10, 15 jaar geleden veranderd. Daar gaan we iedereen bewust van maken. Vandaar deze Week van het Badminton met een uiterst spectaculaire opening."

De opening van de Week van het Badminton vindt plaats in Sporthal Lunetten, Zwarte Woud 201 te Utrecht. De hal is om 19.30 uur open en de officiële start is om 20.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!