Vanavond unieke badminton simultaanwedstrijd in Utrecht met Olympiër Yao Jie

Vanavond unieke badminton simultaanwedstrijd in Utrecht met Olympiër Yao Jie

Vanavond vindt in Sporthal Lunetten te Utrecht de allereerste badmintonsimultaan wedstrijd ooit plaats.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het is de sportieve en dynamische opening van de Week van het Badminton, die Badminton Nederland organiseert. Deze hele week vinden in het hele land activiteiten plaats. Meer dan 80 verenigingen in Nederland doen mee en geven de gelegenheid om kennis te maken met de badmintonsport.

Voormalig internationaal topspeelster en Olympisch kwartfinaliste (2004, Athene), Lotte Jonathans is ambassadeur van de Week van het Badminton. "Het is leuk om dit werk te doen en ik beschouw het als een eer dat ik hiervoor gevraagd ben. Ik vind het vanzelfsprekend om ook wat terug te doen voor je sport. Die verantwoordelijkheid heb ik als topsporter altijd gevoeld. Los daarvan ben ik nog altijd dankbaar richting mijn sponsoren, Badminton Nederland en alle mensen die mij altijd geholpen hebben om op een hoog niveau te presteren. Toen ik werd gevraagd, heb ik dus ook meteen positief gereageerd. We gaan een heel mooie week afleveren voor het badminton, daar ben ik van overtuigd, want als ik iets doe, dan wil ik het ook meteen goed doen!"

Yao Jie – de nummer 18 van de wereld, die tijdens de laatste Olympische Spelen de laatste zestien haalde – zal samen met haar echtgenoot Nederlands kampioen Eric Pang en dubbelspelspeler Ruud Bosch een simultaanwedstrijd spelen tegen Utrechtse recreanten. Bondsvoorzitter Clemens Wortel zal in zijn toespraak alle badmintonverenigingen in Nederland oproepen om de promotie van de sport naar een hoger niveau te brengen. "Wij moeten als bestuurders ons bewust zijn van onze taken,” zegt Wortel. “Het runnen van een vereniging is ten opzichte van 10, 15 jaar geleden veranderd. Daar gaan we iedereen bewust van maken. Vandaar deze Week van het Badminton met een uiterst spectaculaire opening."

De opening van de Week van het Badminton vindt plaats in Sporthal Lunetten, Zwarte Woud 201 te Utrecht. De hal is om 19.30 uur open en de officiële start is om 20.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!