SportSport

Sterk deelnemersveld in Maastricht tijdens eerste toernooi AB-circuit

Sterk deelnemersveld in Maastricht tijdens eerste toernooi AB-circuit

Zaterdag 15 september heeft het eerste aangepast badmintontoernooi van het seizoen plaatsgevonden bij MGS Maastricht.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het altijd goed georganiseerde toernooi had dit jaar een breed deelnemersveld. De organisatie had het voor elkaar gekregen om Belgische en Duitse tegenstanders naar Maastricht te laten komen.

Staand

In de mannen enkel staand zorgden dit voor een grote verrassing. Belgisch kampioen Bob Biesmans en Nederlands Kampioen Eddy Boerman troffen elkaar in de halve finale. Bob versloeg Eddy, die vrijdag nog Nederlands politiekampioen in de D-categorie werd, met duidelijke cijfers. In de finale versloeg de sterke Belg Guus Maassen, welke in de halve finale de bij de mannen spelende Carmen van Kester had verslagen. Guus Maassen en Eddy Boerman wonnen wel de mannendubbel titel. In de finale rekende zij af met het Belgische koppel Bob Biesmans en Thomas Melotte.

In de vrouwen enkel B poule was Anouk Hacquir de grote verrassing. De 13-jarige speelster van MGS Maastricht speelde haar eerste toernooi en bereikte meteen de finale. Deze speelde zij tegen Daphne van Es van het Goudse ISV. Daphne bleek nog te sterk voor Anouk en haalde de gouden plak in de B-categorie binnen. Gerda Hondeveldt won het vrouwen enkel A. Zij won in de finale van haar dubbelpartner Anouk Meijs. Het vrouwendubbel, waarbij de A en B categorie samen speelden, kwam op naam van Carmen van Kester en Tess Scheele. Na een zeer spannende partij tegen de runner-ups Anouk Meijs en Gerda Hondeveldt.

Zit

Het zitbadminton komt oorspronkelijk uit Limburg en mocht dus niet ontbreken op het Maastrichtse toernooi. Het enkelspel kwam op naam van de nummer twee geplaatste Oebele de Vries die in de finale de eerste geplaatste Hans van Buuren in een driesetter versloeg. Samen met John Eijpe pakte Oebele de Vries ook de titel in het zit dubbel. Zij lieten hiermee het duo Peter Hacquir en Paul Nijsten achter zich.

Rol

Naast wereldkampioene Ilse van der Burgwal zal Inge Bakker ook dit seizoen haar partijen bij de mannen gaan spelen. De twee zullen ook samen gaan deelnemen in de mannendubbel. Dit niet zonder resultaat. Zij haalden zilver, alleen het duo Jordy Brouwer Von Gonzenbach en Rowan van der Krogt bleek te sterk in de finale. Ilse van der Burgwal schreef het mannen enkel A op haar naam. Zij versloeg Timo de Bakker in de finale in twee sets. Het mannen enkel B rol kwam op naam van Ger ph Hermans. Hij versloeg in de finale de als eerst geplaatste Duitser Marcel Hörenbaum.

Het vrouwen enkelspel kwam op naam van de Belgische Elke Rongen. Zij versloeg haar landgenoot Ann de Raeymaecker in de finale. Bij het dubbel spel in de B catagorie speelden de mannen en vrouwen door elkaar. De winst ging naar het gelegenheidsduo Marcel Hörenbaum en Leen van der Toorn. Zij versloegen in de finale Ger ph Hermans en Ann de Raeymaecker. Ook de derde plek is er één om bij stil te staan. Deze ging naar het Theo Eerkens en Huibert van Woerkom. Het kersverse duo van BC Culemborg speelden voor het eerst samen een toernooi en zijn een belofte voor de toekomst.

Alle uitslagen en winnaars het toernooi zijn te vinden op toernooi.nl. Het volgende toernooi vindt plaats op 27 en 28 oktober in Beek. Voor deze Open Limburgse Kampioenschappen is de inschrijving reeds geopend.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!