SportSport

Week van het Badminton met veel enthousiasme en plezier van start

Week van het Badminton met veel enthousiasme en plezier van start

Dit is een uniek moment.

Ken je VELO Badminton al?

"Door middel van de Week van het Badminton kunnen we onze sport presenteren aan de rest van Nederland en laten zien wat deze sport voor je kan betekenen. Kom uit voor jouw drive en ambities. Badminton moet weer glanzen." Met deze woorden gaf Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland, dinsdagavond in sporthal Lunetten in Utrecht het officiële startsein voor de Week van het Badminton.

Tientallen mensen waren afgekomen op de start van de Week van het Badminton. Zij waren na de openingsspeech van Clemens getuigen van een ware badmintonsimultaan. Spelers van de vijf Utrechtse badmintonverenigingen BC Iduna, DVS-Koto Misi, Hercules, BC Castellum en SB Helios speelden tegen Olympiër Yao Jie, Eric Pang en Ruud Bosch.

Trots

Natuurlijk ontbrak ook de trotse Ambassadeur van dé Week, Lotte Jonathans, niet. Ze verzorgde een intensieve warming-up, coachte de spelers fanatiek in hun partijen tegen de toppers en sloeg hier en daar zelf ook een shuttletje mee. "Badminton heeft mij veel gebracht en ik vind het gaaf om op deze manier iets terug te doen. Ik twijfelde dan ook geen moment toen ik werd gevraagd. Ik hoop dat de rest van de week net zo mooi mag worden als vanavond. Je voelde de energie door de zaal gaan. Het is meer dan geslaagd wat mij betreft."

Tijdens de badmintonsimultaan speelden de Nederlandse toppers op drie banen tegelijk. Op elke baan stond een dubbel aan de andere kant van het net. Dit verschilde van een jeugdkoppel tot een duo dat in de derde divisie speelde. Het enthousiasme spatte er van af. Iedereen wilde zich meten met de topspelers. Ruud had het zwaar, want hij speelde alle vier de blokken van het simultaan.

Populair

Casper Juijn van Hercules stapte na de simultaan met een glimlach van baan. "Je speelt niet elke dag tegen zulke toppers. Het is heel leuk. Van Lotte kregen we de tip om bij Jie veel op haar backhand te spelen." Ook Sabine Nouta van DVS-Koto Misi keek haar ogen uit. "Het is heel leuk. De toppers zijn veel sneller dan normale tegenstanders. Ik vind de Week van het Badminton ook een goed idee om de sport populairder te maken."

Na vier blokken badmintonsimultaan kregen de winnaars van elke ronde een mooi prijzenpakket mee naar huis. Sam Boot, Peter Szapora, Simon Knopper, Marlene Schinkel, Jamie van Kleinwee, Meike Versteeg, Robert Groenewold en Paul Gerats gingen met een stralend gezicht huiswaarts.

Als afsluiting van de avond gaven de vier topspelers een korte, maar spectaculaire demonstratiewedstrijd, waarbij de oeh's en aah's over de tribune vlogen. Lotte en Ruud namen het op tegen Jie en Eric. Clemens was aangewezen als hoofdscheidsrechter en vervulde deze rol met verve. Daarnaast werden twee deelnemers aan de simultaan opgetrommeld als commentatoren voor de wedstrijd.

DVS-trainer John Tjoa genoot, net als vele anderen, van de avond. "Het is een goed initiatief en goed om te zien dat er nu propaganda wordt gemaakt voor de sport. Veel Nederlanders denken dat badminton een campingspel is, maar dat is het niet. Het is topsport!"

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!