clubzoeker

Indonesië verspert Jong Oranje de weg naar kwartfinale WJK

Indonesië verspert Jong Oranje de weg naar kwartfinale WJK

Jong Oranje heeft op de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Japan de tweede overwinning geboekt.

clubzoeker

Ken je BV ELO United al?

Jong Oranje is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken op de WJK in Japan. In de laatste groepswedstrijd bleek, zoals verwacht, Indonesië met 5-0 een maatje te groot voor Nederland.

Myke Halkema en Robin Tabeling mochten wederom het spits afbijten tegen de als 5/8 geplaatste Indonesiërs. Voor de mix stonden Alfian Eko Prasetya/Shela Devi Aulia op het wedstrijdformulier. Het Oranje-duo ging super van start en liet de Indonesiërs alle hoeken van het veld zien: 11-4. De Nederlanders ging goed door na de pauze en de Indonesiërs wisten niet waar ze het zoeken moesten 21-7.

De Indonesiërs waren gewaarschuwd en probeerden een hoger tempo te spelen, maar Robin en Myke konden dit goed volgen. De strijd ging gelijk op maar bij de 11 stonden de Indonesiërs toch met 8-11 voor. Deze voorsprong hielden ze vast en wonnen de tweede game met 17-21. Robin en Myke lieten zien dat ze het niveau aankunnen, want ook in de derde game konden ze het tempo goed aan en speelden mooie rally’s. Bij de wissel stonden we met 10-11 achter. De Indonesiërs liepen echter toch op het eind van de partij uit en wonnen uiteindelijk met 18-21.

Justin Teeuwen mocht proberen de stand gelijk te trekken. Hij speelde tegen Arief Gifar Ramadhan. De Indonesiërs waren gewaarschuwd door de mix en dus ging de speler uit Indonesië als een gek van start. 1-11 bij de pauze. Justin ging daarna goed mee in het spel van Arief en scoorde toch wat punten. Uiteindelijk verloor Justin de eerste game ruim met 12-21. In de tweede game kon Justin het spel goed volgen en maakte het nog spannend met een paar mooie punten, maar verloor nipt met 19-21.

Robin en Russell Muns mochten het opnemen tegen de nummers twee van de wereld jeugdranking, Hafiz Faisal/Putra Eko Rhoma. Deze jongens speelden een heel hoog tempo en daar moesten Robin en Russell even aan wennen. 21-10 voor de Aziaten in de eerste game. In de tweede game ging het redelijk gelijk op. Het werd een leuke strijd waarin je ziet dat wij toch de foutjes maken als het spel zo snel gaat. Via 10-11 werd het uiteindelijk 17-21. Hiermee werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Indonesiërs.

Alida Chen kon lekker vrijuit spelen tegen de Indonesische Hanna Ramadini. Ook voor Alida werd het lastig. Via 4-11 werd het uiteindelijk 8-21. Voor Alida natuurlijk als tweedejaars U17 een mooie ervaring. De Indonesische ging ook in de tweede game goed door en liet geen kans onbenut: 5-21.

Myke en Manon Sibbald mochten in de laatste poule wedstrijd spelen tegen de vrouwen Anggia Shitta Awanda en Melati Daeva Oktaviani. Het leek een grote zege te worden (13-20) in de eerste game maar Manon en Myke kwamen mooi terug op 20-20. Toen maakten de Indonesiërs het echter af 21-23. In de tweede game deden de dames van Indonesië er een schepje bovenop op en via 4-11 werd het uiteindelijk 10-21.

Zaterdagochtend 09.00 uur (Japanse tijd) wacht Vietnam op ons voor een strijd om de plaatsen 9-16. Bij winst spelen we om de plaats 9-12 en bij verlies om plek 13-16. Hierna spelen we weer om 16.00 uur.

Klik hier voor de uitslagen van Nederland-Indonesië.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!