clubzoeker

Nederland klopt ook Canada op WJK

Nederland klopt ook Canada op WJK

Jong Oranje heeft op de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Japan de tweede overwinning geboekt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Chiba werden de leeftijdsgenoten uit Canada met 3-2 verslagen. Eerder klopte Nederland de Ieren met dezelfde cijfers.

Robin Tabeling/ Myke Halkema beten in het gemengddubbel de spits af tegen het Noord-Amerikaanse land. Ze speelden tegen Nathan Osborne en Josephine Wu. Na een aftastende beginfase pakten de Canadezen de eerste game. Daarna schakelde het Oranje-duo een tandje bij en won het de tweede en derde game.

Vincent de Vries mocht het opnemen tegen Andrew D’Souza. Aan het eind van de eerste game stond er een 13-21 score op het bord in het voordeel van de Canadees. D’ Souza was sterker, won ook de tweede game en trok de stand gelijk: 1-1.

In het mannendubbelspel zetten Robin Tabeling en Russell Muns de formatie van bondscoach Rune Massing opnieuw op voorsprong. Benny Lin en Duncan Yao werden met duidelijke cijfers (21-8 en 21-14) verslagen. Kirsten van der Valk stelde daarna de overwinning op Canada veilig door Adriana Holcek in twee games te kloppen.

Myke Halkema/Manon Sibbald konden in het vrouwendubbel vrijuit spelen, maar slaagden er niet in om hun partij te winnen. Ze bogen in drie games het hoofd voor Takeisha Wang en Josephine Wu (21-18,16-21, 19-21).

Door de 3-2 zege op Canada blijft Nederland op de tweede plek in de groep. Vanmiddag om 16.00 uur (09.00 uur Nederlandse tijd) speelt Jong Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Indonesië, dat Ierland met 5-0 versloeg.

Nederland – Canada (3-2)

  • Vincent de Vries –Andrew D’Souza 13-21, 15-21
  • Kirsten van der Valk – Adriana Holcek 21-15, 21-13
  • Russell Muns/Robin Tabeling – Benny Lin Duncan Yao 21-8, 21-14
  • Myke Halkema/Manon Sibbald – Takeisha Wang/Josephine Wu 21-18,16-21, 19-21
  • Robin Tabeling/Myke Halkema – Nathan Osborne/Josephine Wu 16-21, 21-10, 21-9

Volg hier de WJK in Japan.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!