Moederdag 2019

Russell Muns: 'Eerste wedstrijd van het teamtoernooi'

Russell Muns: 'Eerste wedstrijd van het teamtoernooi'
Moederdag 2019

De wekker ging om kwart over acht. Ik slaap samen op de kamer met Mark Caljouw.

› alles over het Badminton Festival!

Bij het opstaan hebben we nogal een merkwaardig ritueel. De ochtendroutine begint natuurlijk met het stoeien met het Japanse kastje. Eindelijk weten we hoe we hem uit kunnen krijgen, alleen weten we nog niet hoe we tijd kunnen verstellen. Vervolgens draaien we ons nog een keer om en met een hoop gekreun over hoe vroeg het wel niet is beginnen we langzaam wakker te worden. De ogen blijven bij mij dan nog een ruimte tijd dicht. In Japan wordt het natuurlijk al vroeg licht dus Mark sluipt dan naar de gordijnen toe en gooit ze open. Ik krijg een witte gloed voor mijn ogen alsof mijn laatste seconden geteld zijn en ik zie het witte licht. Na een paar minuutjes kreunen van de pijn kan ik eindelijk opstaan en kunnen we ons klaarmaken voor het ontbijt. Het ontbijt was niet anders dan de vorige vier dagen en na een paar bakjes lekker Japanse koffie was ik klaar voor de strijd met de Ieren.

Na binnenkomst van de hal werd er als eerst een foto gemaakt. Iedereen wist wat ons te doen stond: winnen van Ierland en vervolgens doorstomen over de wat mindere Canadezen en dan moest Indonesië ook te doen zijn natuurlijk.. Na het binnenkomen van de hal had elke Japanner een eigen taak. De ene moest opletten of iedereen wel een naamkaartje had en de ander moest mensen tegen houden die via de uitgang naar binnen wilden. Dat mocht natuurlijk niet. Na alle regels braaf te hebben opgevolgd en onze plek te hebben ingenomen in de hal, kon de wedstrijd tegen Ierland van start. De Ieren kwamen met maar vier mensen en dus niet erg overtuigend. Wij schrokken daar natuurlijk niet echt van en na het inslaan leek ons dat terecht. De wedstrijd kon beginnen.

Voordat we het doorhadden stonden we 2-0 achter. Alle ogen waren op onze baan gericht want niemand had dit natuurlijk verwacht. Wij natuurlijk wel en we maakten ons weinig zorgen. We hadden gewoon wat opstart problemen en de wedstrijd waar de hele zaal op stond te wachten kon beginnen. Robin en ik stonden klaar bij het meeting point voor onze eerste wedstrijd op dit wereld kampioenschap, toen er een nogal grappig vrouwtje op ons af kwam lopen. Ze was niet langer dan 1 meter 20 en stelde zich voor met een naam die ik alleen bij de afhaalchinees had gehoord. Ik wilde haar een hand geven en met een klein sprongetje kon ze erbij en gaf ze mij een hand. Waarschijnlijk zag ze mij als een soort Efteling attractie want ze staarde een paar seconde recht naar boven. Zodra we compleet waren werden we opgeroepen en met een rondje door de zaal kwamen we uiteindelijk aan bij de baan waar het ging gebeuren. We hadden ons warming-up rondje ook weer gehad en we konden beginnen met inslaan. De vrouwelijke scheidsrechter kwam net boven het bordje uit en riep volgens mij dat het tijd was. De wedstrijd kon gaan beginnen.

We kwamen al vrij snel op een gecontroleerde voorsprong en kwamen eigenlijk de hele wedstrijd niet in de problemen. De Ieren hadden geen antwoord op ons spel en de eerste set was al vrij snel binnen: 21-17. De tweede set ging nog gemakkelijker dan de eerste set en we konden de wedstrijd zonder problemen uitspelen. De 2-1 was een feit en hierna denderden we door naar een 3-2 overwinning. Een resultaat waar we van tevoren niet vanuit gingen. Rune vertelde dat hij niet tevreden was met het vertoonde spel en dat bij sommige punten de spirit van een wereld jeugd kampioenschap mistte en hij had gelijk. Morgen zal heter beter moeten want dan spelen we tegen Canada en Indonesië. Morgen hoop ik te kunnen schrijven dat we de verrassing van het toernooi zijn geworden en dat we bovenaan de poule staan na drie wedstrijden.

Russell Muns

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!