Iris Tabeling: 'Afgelopen weekend mocht ik invallen'

Iris Tabeling: 'Afgelopen weekend mocht ik invallen'

Invallen bij mijn Duitse club in het eerste team, dat Bundesliga speelt. Dit heb ik nog nooit gespeeld en is het hoogste niveau van Duitsland.

clubzoeker

Ken je SV Avanti al?

Ik keek er natuurlijk heel erg naar uit om dat een keer te mogen meemaken. Het was een dubbel weekend, dus ik mocht meteen twee keer de sfeer proeven!

Op zaterdag speelden wij tegen Düren, de club van mijn landgenoot Ilse Vaessen. Ik zou zowel op de zaterdag als op de zondag alleen de damesdubbel spelen, aangezien mijn clubgenoot, Carla Nelte, ook een mixdame is en een vast koppel vormt met de mixheer van de club. Er worden in de Bundesliga maar 6 wedstrijden gespeeld, namelijk een herendubbel, een damesdubbel, twee herensingels, een damessingel en een mix. Om 14.00 uur begonnen we met de herendubbel en damesdubbel.

Ik moest samen met Carla Nelte het opnemen tegen Ilse Vaessen en Sandra Marinello. We wisten dat het zwaar zou worden, maar dat we zeker niet kansloos zouden zijn. Het ging lang gelijk op in de eerste set, maar op het einde konden wij een gaatje slaan en wonnen we deze met 21-18. Ook in de tweede ging het gelijk op tot 11-10, toen echter maakten wij een paar onnodige fouten, waardoor zij in een keer uit konden lopen naar een voorsprong en die konden wij niet meer inhalen, met 21-16 was hij voor onze tegenstanders. Ook in de derde set was dit het geval. Het ging gelijk op tot 11-10, en toen maakten wij een reeks onnodige fouten, deels misschien ook wel afgedwongen door de tegenstander, en dat konden we niet meer goed maken.

Helaas was een verlies een feit. Zelf ook niet een heel lekker gevoel aan over gehouden, omdat ik wel het gevoel heb dat we beter hadden kunnen spelen, maar dat het er niet uit kwam. Echter werden ook alle andere wedstrijden verloren, waarvan wel nog twee andere ook in drie sets, maar een 6-0 verlies stond op het scorebord en dat is toch wel duidelijk.

Lees de rest van het verhaal op de website van Iris Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!