clubzoeker

Iris Tabeling: 'Afgelopen weekend mocht ik invallen'

Iris Tabeling: 'Afgelopen weekend mocht ik invallen'

Invallen bij mijn Duitse club in het eerste team, dat Bundesliga speelt. Dit heb ik nog nooit gespeeld en is het hoogste niveau van Duitsland.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik keek er natuurlijk heel erg naar uit om dat een keer te mogen meemaken. Het was een dubbel weekend, dus ik mocht meteen twee keer de sfeer proeven!

Op zaterdag speelden wij tegen Düren, de club van mijn landgenoot Ilse Vaessen. Ik zou zowel op de zaterdag als op de zondag alleen de damesdubbel spelen, aangezien mijn clubgenoot, Carla Nelte, ook een mixdame is en een vast koppel vormt met de mixheer van de club. Er worden in de Bundesliga maar 6 wedstrijden gespeeld, namelijk een herendubbel, een damesdubbel, twee herensingels, een damessingel en een mix. Om 14.00 uur begonnen we met de herendubbel en damesdubbel.

Ik moest samen met Carla Nelte het opnemen tegen Ilse Vaessen en Sandra Marinello. We wisten dat het zwaar zou worden, maar dat we zeker niet kansloos zouden zijn. Het ging lang gelijk op in de eerste set, maar op het einde konden wij een gaatje slaan en wonnen we deze met 21-18. Ook in de tweede ging het gelijk op tot 11-10, toen echter maakten wij een paar onnodige fouten, waardoor zij in een keer uit konden lopen naar een voorsprong en die konden wij niet meer inhalen, met 21-16 was hij voor onze tegenstanders. Ook in de derde set was dit het geval. Het ging gelijk op tot 11-10, en toen maakten wij een reeks onnodige fouten, deels misschien ook wel afgedwongen door de tegenstander, en dat konden we niet meer goed maken.

Helaas was een verlies een feit. Zelf ook niet een heel lekker gevoel aan over gehouden, omdat ik wel het gevoel heb dat we beter hadden kunnen spelen, maar dat het er niet uit kwam. Echter werden ook alle andere wedstrijden verloren, waarvan wel nog twee andere ook in drie sets, maar een 6-0 verlies stond op het scorebord en dat is toch wel duidelijk.

Lees de rest van het verhaal op de website van Iris Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!