Ruime nederlaag voor Van Zijderveld Amstelveen

Ruime nederlaag voor Van Zijderveld Amstelveen

Op zaterdagavond 27 oktober 2012 speelde het eerste team van Van Zijderveld Amstelveen de uitwedstrijd tegen BC Duinwijck uit Haarlem.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Haarlem begon de line-up verrassend, want Van Zijderveld Amstelveen had maar liefst drie invallers. Evenzo verrassend werd met 7-1 verloren.

De dubbelspelen

Het mannendubbelspel werd gespeeld door Lester Oey/Norbert van Barneveld tegen het Duinwijckduo Jerry Natenstedt/Jelle Kelderhuis. Spannend werd dit spel in de tweede game. Na winst in de eerste game won het Van Zijderveldduo met 21-19 ook de tweede game (0-1).

Het vrouwen dubbelspel ging tussen de Van Zijdervelders Linda Chen/Nikkie Hosseinnia (invalster) en de ervaren Duinwijckspelers Eva Krab/Akvile Stapusaityte. Dit dubbelspel ging in twee games naar het Duinwijckkoppel (1-1).

De enkelspelen

Evenals eerdere duels werd het eerste mannenenkelspel weer een prachtig en spannende partij tussen Lester Oey en Erik Meijs. De eerste game was de meest spannende, waarbij het erom spande wie de game zou winnen (19-21). In de tweede game liet Erik er geen twijfel over de winnaar bestaan (1-2).

Door de afwezigheid van Justin Teeuwen kwam Van Zijderveld met invaller Marco den Haan voor het spelen van de tweede mannensingle. Het werd een gemakkelijke prooi in twee games voor de lange Duinwijckspeler Jerry Natenstedt (1-3).

Door de afwezigheid van Alida Chen speelde het jonge Van Zijderveldtalent Tamara van der Hoeven in het tweede vrouwenenkelspel tegen de zeer ervaren speelster Karina de Wit. Voor de toeschouwers was dit een mooie wedstrijd die in drie games (21-10, 19-21, 21-10) werd beslist door Karina de Wit (1-4)

Linda Chen speelde ná Tamara de eerste vrouwensingle tegen Akvile Stapusaityte. In de eerste game spande het erom wie zou gaan winnen (19-21), waarbij het publiek werd getracteerd en genoot van mooi spel en lange rallies. Echter, de tweede game verliep voor Linda niet als gewenst. De geroutineerde en ervaren Akvile Stapusaityte zorgde dat de partij voor haar een prooi werd (1-5).

De gemengddubbelspelen

Helaas voor Van Zijderveld Amstelveen eindigden de mixen ook in verliespartijen.

De partij van Norbert van Barneveld/Elisa Piek werd in twee games verloren van Jelle Kelderhuis/Eva Krab (1-6). De mix tussen Marco den Haan/Tamara van der Hoeven en Erik Meijs/Karina de Wit kende een zeer spannende eerste game (19-21). Helaas werd de tweede game ook verloren, waarmee het uiteindelijke verlies van de wedstrijd door Van Zijderveld Amstelveen met 1-7 een feit werd.

Individuele uitslagen

  • MD Jelle Kelderhuis/Jerry Natenstedt - Norbert van Barneveld/Lester Oey 16-21 19-21
  • VD Akvile Stapusaityte/Eva Krab - Nikkie Hosseinnia/Linda Chen 21-12 21-10
  • ME1 Erik Meijs – Lester Oey 21-19 21-14
  • ME2 Jerry Natenstedt – Marco den Haan 21-15 21-8
  • VE1 Akvile Stapusaityte – Linda Chen 21-19 21-12
  • VE2 Karina Kool-de Wit – Tamara van der Hoeven 21-10 19-21 21-10
  • GD1 Karina Kool-de Wit/Erik Meijs – Marco den Haan/Tamara van der Hoeven 21-19 21-12
  • GD2 Eva Krab/Jelle Kelderhuis – Elisa Piek/Norbert van Barneveld 21-14 21-11

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!