Van Zijderveld Amstelveen speelt gelijk

Van Zijderveld Amstelveen speelt gelijk

Van Zijderveld Amstelveen heeft afgelopen zaterdagavond in Amstelveen gelijk gespeeld tegen Almere.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het was een spannende wedstrijd waarin zeven van de acht partijen in drie games werden gespeeld. Het duel eindigde in 4-4.

De wedstrijd werd geopend met het mannen dubbel Justin Teeuwen/Norbert van Barneveld. Zij speelden tegen Dekker Almere spelers Dave Khodabux en Stephan Branderhorst. In drie games trokken de Almeerders de winst naar zich toe (0-1).

Het vrouwen dubbel Linda Chen/Mariëlle van der Woerdt (invalster) speelde tegen het Almeerse dubbel Yvonne Sie en Manon Sibbald. In twee games ging ook hier de partij naar Dekker Almere (0-2).

Bij het eerste mannenenkelspel stond Lester Oey tegenover Saber Afif. Overtuigend won Lester de eerste game, maar liet de tweede glippen. De derde en beslissende game won Lester met 21-14 doordat Saber Afif, bij de stand 20-14, de frustratie over zijn verlies uitte door de shuttle bewust uit te slaan (1-2).

In de tweede mannensingle speelde Justin Teeuwen tegen Stephan Branderhorst. Justin verloor de eerste game. In de tweede voerde Justin het tempo op, hetgeen resulteerde in winst van deze én de laatste game tegen een moe gestreden Stephan Branderhorst (2-2).

Het eerste vrouwen enkel werd gespeeld door Linda Chen en Cheryl Seinen. Hoewel Cheryl zich redelijk goed verweerde, wist Linda in twee games te winnen (3-2).

Bij het tweede vrouwenenkelspel speelden Alida Chen en Manon Sibbald een prachtige partij, zéker voor de toeschouwers. Na veel gewonnen rallies over en weer won Alida de eerste game. In de tweede bood haar tegenstandster Manon Sibbald zeer sterk tegenspel en won. De laatste game was de meest spannende. Het punten halen ging gelijk op tot 20-20, waarbij Alida uiteindelijk met 21-23 verloor (3-3).

Voor het eerste gemengddubbelspel gingen Norbert van Barneveld/Mariëlle van der Woerdt en de Almeerders Dave Khodabux en Yvonne Sie de baan op. Nadat de eerste game door Norbert en Mariëlle werd gewonnen, kwamen zij in de tweede en derde game tekort en verloren zij de partij (3-4).

In de laatste partij van de avond, de tweede mix, werd de eerste game verloren door Lester Oey/Alida Chen tegen Saber Afif/Cheryl Seinen. Na een zeer sterke en gewonnen tweede game moest een laatste beslissende game worden gespeeld. Deze ging echter naar Lester en Alida en waarmee zij een gelijkspel voor Van Zijderveld behaalden (4-4).

Door deze remise blijft de Amstelveense ploeg met 26 punten vierde in het klassement staan.

De komende weken is door diverse toernooien, waaronder de Yonex Dutch Open (9-14 oktober) in Almere, geen competitie. De eerstvolgende wedstrijd van Van Zijderveld is op 27 oktober in Haarlem. BC Duinwijck is dan in de streekderby tegenstander.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang wint Austrian U17 Open

Flora Wang heeft goud gewonnen in het vrouwenenkel en gemengddubbel op de Austrian U17 Open.

21 juni 2022

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Dennis Eversdijk: het zit in de details

Terug uit Cambodja lag er weer een keihard trainingsprogramma klaar. De afgelopen anderhalve week was het slagvastheidstraining,…

20 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!