SportSport

Yao Jie in Almere op jacht naar vijfde titel

Yao Jie in Almere op jacht naar vijfde titel

Alle ogen zijn tijdens de 64ste editie van de Yonex Dutch Open gericht op Yao Jie.

De Nederlandse schreef het toernooi al viermaal eerder op haar naam en is de titelverdedigster in het Topsportcentrum in Almere. Kan zij opnieuw de hoge verwachtingen waarmaken?

Jie is bezig aan haar internationale afscheidstournee. De Olympische Spelen in Londen was haar laatste grote internationale toernooi, waar ze knap de achtste finale wist te bereiken. Saina Nehwal uit India bleek toen een maatje te groot voor onze landgenote. In Almere speelt Jie in de eerste ronde tegen de Engelse Nicola Cerfontyne, de nummer 99 van de wereldranglijst.

Haar voornaamste uitdaagster tijdens de Yonex Dutch Open komt uit Bulgarije. Linda Zetchiri, de nummer 29 van de wereld, staat tweede op de plaatsingslijst. Ook Kristina Gavnholt en Michelle Chan Ky zijn geduchte outsiders voor de titel.

Op de achtste plek op de plaatsingslijst vinden we Judith Meulendijks terug. De winnares van 1997 speelt momenteel competitie bij het Duitse Mülheim.

Neerlands hoop

In het mannenenkelspel ligt de hoop op een uitschieter van Eric Pang of Dicky Palyama. De nummer zeven en acht geplaatst treffen in de eerste ronde respectievelijk Maxim Moreels en Luka Wraber. Dit moeten te nemen hordes zijn voor de ervaren Nederlanders. Onlangs haalde Palyama nog de finale van de Belgian International.

De topfavoriet voor de eindzege bij de mannen is de Pool Przemyslaw Wacha. Of Wacha honderd procent fit is, is echter maar de vraag aangezien hij vorige week tijdens de Czech International al in de eerste ronde geblesseerd opgaf.

Dubbels

Dave Khodabux en Jorrit de Ruiter zijn als derde geplaatst in het mannendubbelspel en hebben in de eerste ronde een bye. In de tweede ronde treffen ze de winnaar van het duel tussen Léon Nottelman/Michiel Kruijt en Markis Kido/Alvent Yulianto Chandra (Indonesië). Het andere sterke Nederlandse koppel Jacco Arends/Jelle Maas treft als eerste een duo uit Maleisië.

Ook in het vrouwendubbelspel heeft het als hoogste geplaatste Nederlandse koppel, Selena Piek/Iris Tabeling (3), een bye. De winnaressen van de Yonex Belgian International spelen in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Thamar Peters/Paulien van Dooremalen en Jennifer Karnott/Hannah Pohl (Duitsland). In het vrouwendubbel is het Zweedse koppel bestaande uit Emma Wengberg en Emelie Lennartsson de favoriet.

In het gemengddubbelspel mogen Selena Piek en Dave Khodabux, die als achtste geplaatst zijn, het in de openingsronde opnemen tegen het Duitse duo Hannes Kaesbauer/Kira Kattenbeck. Jelle Maas en Iris Tabeling stuiten in de eerste ronde op de sterke Franse mix Baptiste Careme/Audrey Fontaine (2).

In totaal strijden er de hele week 213 spelers van over de hele wereld om te prijzen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!