clubzoeker

Iris Tabeling: 'Tweemaal winst in competitie'

Iris Tabeling: 'Tweemaal winst in competitie'

We moesten op zaterdag om 14.00 uur spelen tegen Hamburg en op zondag om 14.00 uur tegen Berlijn.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdagochtend om 10.00 uur ben ik vertrokken uit Arnhem om keurig op tijd aan te komen in Refrath. We speelden twee keer thuis dus dat was wel fijn, dan hoefden we niet zoveel te reizen verder.

Nadat we de hal weer in een half uurtje hadden opgebouwd, hadden we nog mooi 1,5 uur voordat de wedstrijd zou beginnen. We waren ditmaal wel helemaal compleet, iedereen was weer fit en niemand had een toernooi. Op volle sterkte konden we dus aantreden en strijden voor de punten.

Ik speelde weer zowel de dubbel als de mix op beide dagen. We begonnen zaterdag met de herendubbel en de damesdubbel. Mijn wedstrijd ging eigenlijk vrij goed, de tegenstanders konden wel redelijk mee in de rally, maar wij wonnen de meeste rallies en dus ook de wedstrijd met tweemaal 21-15. De heren hadden ook gewonnen, maar helaas de andere herendubbel niet. Onze eerste herensingel haalde wel het punt binnen, maar helaas de tweede herensingel en de damessingel niet. Met een 3-3 gelijke stand moest ik mijn mix spelen en op de andere baan de derde herensingel. Mijn mix ging in het begin nog wat stroef, maar daarna zaten we er lekker in en wonnen wij hem dan ook vrij overtuigend met 21-17 en 21-11. Dat was het vierde punt en dus was het sowieso een gelijkspel. Maar onze herensingel op de andere baan dacht er anders over en won hem ook met heel goed spel, wat dus zelfs een overwinning betekende voor ons! We stonden zaterdagavond dus nog steeds op een tweede plaats, want degenen die eerste stonden hadden ook weer gewonnen.

Lees de rest van het verhaal op de website van Iris Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!