Iris Tabeling: 'Tweemaal winst in competitie'

Iris Tabeling: 'Tweemaal winst in competitie'

We moesten op zaterdag om 14.00 uur spelen tegen Hamburg en op zondag om 14.00 uur tegen Berlijn.

Ken je BV Sinar '75 al?

Zaterdagochtend om 10.00 uur ben ik vertrokken uit Arnhem om keurig op tijd aan te komen in Refrath. We speelden twee keer thuis dus dat was wel fijn, dan hoefden we niet zoveel te reizen verder.

Nadat we de hal weer in een half uurtje hadden opgebouwd, hadden we nog mooi 1,5 uur voordat de wedstrijd zou beginnen. We waren ditmaal wel helemaal compleet, iedereen was weer fit en niemand had een toernooi. Op volle sterkte konden we dus aantreden en strijden voor de punten.

Ik speelde weer zowel de dubbel als de mix op beide dagen. We begonnen zaterdag met de herendubbel en de damesdubbel. Mijn wedstrijd ging eigenlijk vrij goed, de tegenstanders konden wel redelijk mee in de rally, maar wij wonnen de meeste rallies en dus ook de wedstrijd met tweemaal 21-15. De heren hadden ook gewonnen, maar helaas de andere herendubbel niet. Onze eerste herensingel haalde wel het punt binnen, maar helaas de tweede herensingel en de damessingel niet. Met een 3-3 gelijke stand moest ik mijn mix spelen en op de andere baan de derde herensingel. Mijn mix ging in het begin nog wat stroef, maar daarna zaten we er lekker in en wonnen wij hem dan ook vrij overtuigend met 21-17 en 21-11. Dat was het vierde punt en dus was het sowieso een gelijkspel. Maar onze herensingel op de andere baan dacht er anders over en won hem ook met heel goed spel, wat dus zelfs een overwinning betekende voor ons! We stonden zaterdagavond dus nog steeds op een tweede plaats, want degenen die eerste stonden hadden ook weer gewonnen.

Lees de rest van het verhaal op de website van Iris Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!