clubzoeker

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - DKC

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - DKC

Jeetje wat een middag!!!!! In een volle VELO hal, hoorde iedereen de bekende Yel van de VELO spelers.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Blenda Wensveen (Van Zundert / VELO) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

Gevolgd door een dansje van DKC. De wedstrijden konden beginnen. Jim Middelburg van VELO kon helaas door een blessure niet spelen.

Dicky Paljama en Russell Muns van VELO speelde de heren dubbel tegen Dennis van Dalen de Jel (die vorig jaar nog voor VELO speelde) en Thomas Wijers van DKC. In twee vlot gespeelde sets wisten Dicky en Russell beide sets met 21-15 te winnen.

De dames dubbel, gespeeld door Wendy Slaats en Myke Halkema van VELO tegen Ginny Severin (ook voormalig VELO speelster) en Eefje Besselink van DKC. De VELO dames speelde een prima eerste set waarin zij de winst pakte met 21-16. In de tweede set kwamen Ginny en Eefje knap terug en nu werd het 21-16 in hun voordeel. In de derde set ging het bijna tot aan het einde gelijk op, toch moesten Wendy en Myke de laatste 2 winstpunten aan hun voorbij zien gaan. (19-21).

Lisa Malaihollo van VELO speelde de 1e dames enkel tegen alweer iemand die vorig jaar voor VELO speelde Soraya de Visch Eijbergen (nu spelend voor DKC). Tijdens de eerste pauze stond Lisa 6 punten voor, door foutjes van haar kant kreeg Soraya de kans om bij te komen naar een stand van 15-15. Het publiek kreeg een mooie strijd tussen beide dames te zien. Soraya won deze set uiteindelijk met 17-21. In de tweede set was Lisa aardig uit haar spel en daar maakte Soraya gebruik van.(12-21)

Zoals zo vaak begon Dicky Palyama van VELO met een achterstand in de 1e heren enkel tegen Dennis van Dalen de Jel van DKC. Wat een spannende wedstrijd, zowel de "DKC-ers" als de VELO-ers zaten op het puntje van hun tribunestoel. En waren alle luidkeels aanwezig. Na een zware eerste set die door Dicky nipt werd gewonnen (21-19) Volgde er nog zo'n zware set, in deze set wist Dennis de set binnen te halen 18-21. Op naar de beslissende set, wat een set, wat een gevecht en zonder meer wat een goed spel van Dennis, dit leiden hem tot de overwinning. (17-21)

Wendy nam het op, in de 2e dames enkel tegen Ginny. Ginny nam al snel de leiding en liet deze niet meer gaan..... eerste set 18-21. En ook in de tweede set kwam Wendy net iets te kort (19-21)

Rikkert Suijkerland van VELO stond tegenover Mark Caljouw van DKC, zij speelde de 2e heren enkel. Wat speelde Rikkert ook deze week weer een goede single, dit spel werd beloond met winst in de eerste set met 21-17 en eveneens met winst in de tweede set met 21-17.

VELO stond nu 2-4 achter............zouden de beide mixen nog punten binnen halen???

Russell en Myke namen een van de mixen voor hun rekening, tegen Mark en Soraya. Al heel snel speelde Myke en Russell deze set naar zich toe. (21-11) Voor onze VELO-ers lukte alles in de tweede set net niet, zij verloren deze set met 17-21. Alweer een derde set, alweer zo spannend. Na een aantal keer gelijk te hebben gestaan, wiste Myke en Russell net niet ook deze set te winnen (18-21)

Rikkert en Lisa mochten deze middag afsluiten met hun mix tegen Eefje en Bouke van Bergen Bravenboer. Al snel stonden Rikkert en lisa ruim op voorsprong en sloten deze de set af met mooie cijferst (21-14). In de tweede set was niet veel terug te zien van het mooie en goede spel van Lisa en Rikkert. Deze set ging ook verdiend naar Bouke en Eefje. (17-21) Dan sluiten we de dag maar af met nog een drie setter. Wat de uitslag ook zou worden, het publiek had een bijzondere mooie badmintonmiddag gezien. Helaas lukte het Lisa en Rikkert niet om de laatste set te pakken (18-21)

VELO was verslagen, voor de eerste keer dit seizoen!! 2-6

Volgende week 1 december speelt ons team uit tegen v. Zijderveld in Amstelveen.

Daarna speelt ons team twee zaterdagen achter elkaar thuis, op 8 december tegen Roosteren en op 15 december tegen Slotermeer. Beide wedstrijden thuis beginnen om 19.00 uur. Zij hebben U aanmoedigingen hard nodig, dus kom allen naar de VELO hal in Wateringen.

Blenda Wensveen

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!