Twee prachtige overwinning voor DKC

Twee prachtige overwinning voor DKC

Het zijn ongekende tijden voor Badmintonclub DKC.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vorig weekend boekte de Haagse ploeg in de Carlton Eredivisie al een historische 8-0 winst op Roosterse BC. Dit weekeinde werden daar twee schitterende zeges op Van Zijderveld (7-1) en Van Zundert/VELO (2-6) aan toegevoegd. Vooral de overwinning in de streekderby tegen het Wateringse VELO maakte het nodige los bij DKC. In de historie van de Eredivisie wisten de Hagenaars nog nooit van de aartsrivaal te winnen.

DKC – Van Zijderveld

DKC begon in sporthal Hoge Veld heel sterk tegen het Amstelveense Van Zijderveld. De herendubbel van Dennis van Daalen de Jel en Thomas Wijers leverde een zwaarbevochten zege (in drie games) op tegen Lester Oey en Norbert van Barneveld. Laatstgenoemde raakte aan het slot van de derde game geblesseerd aan zijn hamstring en lies, waardoor hij niet kon spelen in de mixed dubbel en dat punt automatisch naar DKC ging. Ook het vrouwendubbel van DKC zegevierde. Ginny Severien en Eefje Besselink wonnen in drie games van Linda Chen en Elisa Piek.

De enige verliespartij van de avond kwam op naam van Van Daalen de Jel. De inwoner van Wateringen kon geen vuist maken tegen Oey: 21-11 en 21-18 voor de Van Zijderveld-speler. Mark Caljouw was wel succesvol in zijn singelpartij. De talentvolle Rijswijker won vrij eenvoudig van Justin Teeuwen. Het werd 21-7 en 21-14 voor Caljouw. Ook beide damessingels waren een prooi voor DKC. Soraya de Visch Eijbergen en Severien wonnen allebei in twee games van respectievelijk Linda Chen en haar zus Alida Chen.

De mixed dubbel van Bouke van Bergen Bravenboer en Besselink was de spannendste wedstrijd van de avond. Zij speelden voor de derde keer samen. De vorige twee keer leverde dat een overwinning op. Ook tegen Van Zijderveld trok het DKC-duo aan het langste eind. Daar hadden ze wel drie games voor nodig tegen Teeuwen en Alida Chen. Vooral de laatste game was een ware thriller. Het ging constant gelijk op. Een verlenging moest de beslissing brengen. Daarin waren de DKC’ers met 23-21 de gelukkige winnaars. Zo eindigde DKC – Van Zijderveld in 7-1.

Van Zundert/VELO – DKC

Op zondag werd de streekderby tegen VELO gespeeld. Flink wat DKC-fans hadden de korte reis naar Wateringen gemaakt, waardoor er een prachtige sfeer hing in de VELO-hal. De supporters wisten dat ‘hun’ spelers erg goed in vorm waren. Het gesprekonderwerp vooraf was dan ook of het DKC eindelijk eens zou lukken VELO te verslaan. Het begin was niet goed, want Van Daalen de Jel en Wijers waren niet opgewassen tegen Russel Muns en Dicky Palyama. Het werd twee keer 21-15 voor het VELO-koppel. Oud-VELO speelster Severien en Besselink trokken de stand weer gelijk. Ze begonnen nog erg stroef tegen Myke Halkema en Wendy Slaats, die de eerste game wonnen. De DKC-dames toonde hun veerkracht en pakten game twee. De derde game ging lang gelijk op, maar aan het einde pakten Severien en Besselink de belangrijke punten: 21-19.

De grootste sensatie van de middag kwam in de singel van Van Daalen de Jel. Namens zijn nieuwe club DKC nam hij het op tegen zijn oude club VELO waar andermaal 9-voudig Nederlands kampioen Palyama de tegenstander was. De DKC’er speelde erg gefocust en ontspannen, maar kon niet voorkomen dat Palyama de eerste game won. Tot ieders verrassing pakte Van Daalen de Jel met 21-18 de tweede game. Alle aanwezigen dachten dat de VELO-speler in de beslissende game wel korte metten zou maken met zijn tegenstander. Maar Van Daalen de Jel bleef goed spelen, hield contant een paar puntjes voorsprong en won de game en daarmee ook de wedstrijd.

Caljouw speelde een vreemde wedstrijd tegen Rikkert Suijkerland. In de eerste game werd de baan nat door condens dat van het plafond kwam. Daardoor lag het duel een klein half uur stil. Deze onderbreking verteerde Caljouw het slechts. Met 21-17 moest hij de eerste game aan de Wateringer laten. In het vervolg kwam de DKC’er beter in zijn spel. Toch speelde Suijkerland te goed om nog in de problemen te komen: wederom 21-17. De Visch Eijbergen en Severien wonnen, net als tegen Van Zijderveld, beiden hun singel. Met een regelmatige twee games-overwinning waren ze te sterk voor respectievelijk Lisa Malaihollo en Slaats.

Beide mixed dubbels waren echte krakers. De Visch Eijbergen verloor samen met Caljouw de eerste game van het sterkte duo Halkema/Muns. De DKC’ers lieten zich niet uit het veld slaan en wonnen knap game twee en drie. Van Bergen Bravenboer en Besselink wisten de eerste game ook niet naar hen toe te trekken. Het ervaren koppel Suijkerland/Malaihollo pakte die. Maar ook Van Bergen Bravenboer en Besselink kwamen uitstekend terug met een 21-17 en 21-18 wist in game twee en drie. Hierdoor stond de, voor DKC, schitterende uitslag van 6-2 op het scorebord.

Door de dertien punten die DKC dit weekend heeft binnengeslagen, is de ploeg weer een plekje gestegen op de ranglijst. De Hagenaars staan nu derde met 53 punten. VELO staat nu vierde op slechts één puntje. Het gat voor DKC naar nummer vijf Duinwijck is, na dit weekend, opgelopen naar acht punten. Daarmee heeft het team van coach Leonard van Velzen goede papieren om bij de eerste vier te komen en op die manier aan de play-offs om de landstitel mee te mogen doen. Volgende week krijgt DKC promovendus BV Slotermeer op bezoek in sporthal ’t Zandje. Het duel op zaterdag 1 december begint om 18.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!