clubzoeker

DKC krijgt promovendus op bezoek

DKC krijgt promovendus op bezoek

Tijd om lang in de wolken te zijn, is er niet voor de spelers van Badmintonclub DKC na de twee mooie overwinningen van afgelopen weekend.

SportSport

Ken je BC 't Pluumpje al?

Voor de Haagse vereniging staat er aanstaande zaterdag namelijk weer 'gewoon' een competitiewedstrijd op het programma in de Carlton Eredivisie. In sporthal 't Zandje ontvangt DKC promovendus BV Slotermeer uit Amsterdam. Let op: de wedstrijd begint om 18.00 uur.

Het doel van Slotermeer, voorafgaand aan deze competitie, was om zich te handhaven. De ploeg van coach Denny Matitawaer lijkt hard op weg om dat doel te verwezenlijken. De Amsterdammers staan op de achtste plaats met 33 punten. Het gat naar nummer negen, TFS Barendrecht, is vier punten. Slotermeer heeft op hekkensluiter BC Victoria zelfs zeven punten voorsprong. Vorig weekend wist Slotermeer één van de twee overwinningen te behalen. Dat was uit bij concurrent TFS Barendrecht met 6-2. Opvallend is dat de andere winst werd behaald tegen DKC. Op 22 september werd het 5-3 voor de formatie uit onze hoofdstad. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Mark Caljouw namens DKC toen ontbrak.

Juist die nederlaag tegen Slotermeer leidde de opmars in voor DKC. Daarna verloor het team van coach Leonard van Velzen geen enkele wedstrijd meer. Eerst volgde er nog twee gelijke spelen, maar vervolgens werden er zes overwinningen geboekt. De mooiste was ongetwijfeld die van afgelopen zondag in de streekderby tegen VELO. In Wateringen wist DKC, voor het eerste in de historie, af te rekenen met de ‘buurman’. Het werd 6-2 voor DKC. Inmiddels zijn de Hagenaars opgeklommen naar de derde plek op de ranglijst met 53 punten. Daarmee lijkt een plek in de play-offs haalbaar. Het gat naar nummer vijf, Duinwijck, is inmiddels opgelopen tot acht punten. Alleen de eerste vier in de eindrangschikking mogen meedoen aan de play-offs.

De wedstrijd DKC – BV Slotermeer wordt gespeeld op zondag 1 december in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 18.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Ginny Severien, Soraya de Visch Eijbergen, Eefje Besselink en Tak Ling Lam. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers BV Slotermeer: Hans van Os, Dave Veerman, Ralph Starren, Ellen Kooijman, Jessica Ottenhof, Judith Campman en Marloes Klaasen. Coach: Denny Matitawaer.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!