SportSport

Erik Meijs: 'Korea here I come!'

Erik Meijs: 'Korea here I come!'

Het is weer zover. Eind november ga ik Azië weer opzoeken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor de tweede keer zal ik een bezoek gaan brengen aan Korea. Ik heb namelijk een persoonlijke uitnodiging gekregen om te gaan trainen met de Koreaanse Nationale selectie en vervolgens deel te nemen aan de Korea Grand Prix Gold.

Het was nog even afwachten of ik wel erin zou komen, omdat je niet weet wat voor spelers er heengaan, maar een paar dagen geleden is het MQ report gepubliceerd en ik sta 20ste op de lijst dus ruimschoots in het hoofdtoernooi, wat natuurlijk super is. Verder doen er veel, hoe kan het ook anders, Koreanen mee, maar ook nog een hele batterij andere Aziatische spelers en een paar voor mij bekende Europeanen. Kortom dit beloofd weer een ontzettende gave ervaring te worden die mede mogelijk is gemaakt door een sponsor.

Ik heb wel eens eerder verteld dat het belangrijk is om veel trainingsstages te doen in verschillende landen. Het is belangrijk om ervaring op te doen in andere badmintonculturen en in mijn geval ook erg goed vanwege de stevige sparring en het leren van een andere trainingsaanpak.

In augustus ben ik de reeks trainingsstages begonnen in Oro in Denemarken bij Ron Daniëls. Daarna ben ik zoals jullie weten nog in Tsjechië geweest bij Dicky Palyama en kort geleden nog in Milaan bij de Indonesische coach Atik Jauhari waar ik getraind heb met de Italiaanse nationale selectie. Deze stages zijn erg belangrijk voor mijn ontwikkeling, dus hoe meer ik dit kan doen hoe beter.

Ook heb ik al vaak verteld dat het belangrijk is om naar Azië te gaan om daar alles te proeven, want hoe hoger je komt, hoe meer toernooien je in Azië gaat spelen en dus moet je leren onder Aziatische omstandigheden te trainen en te spelen.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!