clubzoeker

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - Van Zijderveld

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - Van Zijderveld

Vele vaste supporters waren weer afgereisd om hun team aan te moedigen, dit maal naar Amselveen!! Jim Middelburg was aanwezig, helaas kon hij door zijn blessure nog niet meespelen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Blenda Wensveen (Van Zundert / VELO) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

De heren dubbel ook deze week voor Dicky Palyama en Russell Muns van VELO tegen Lester Oey en Norbert van Barneveld van v. Zijderveld. Een mooie partij badminton kregen de toeschouwers te zien. Want in de eerste set bleef het tot op het einde erg spannend, Dicky en Russell hadden deze set net iets meer in huis en wonnen deze set met 21-18. In de tweede set lieten onze mannen veel liggen, deze set ging naar v.Zijderveld. (11-21) Maar ze herstelden zich in de derde set en pakte de winst van deze partij (21-18)

De dames Myke Halkema en Wendy Slaats van VELO lieten in de eerste set hun prima samen spel zien en wonnen met 21-14. In de tweede set lieten Alida Chen en Elisa Piek v.Zijderveld meer van hun spel zien. Maar Myke en Wendy wisten zelfs na een achterstand deze set met winst af te sluiten. (21-19)

De eerste heren enkel is natuurlijk voor de kopman van VELO Dicky Palyama, tegen Lester Oey van v.Zijderveld. Na een kleine achterstand pakte Dicky toch de winst in de eerste set met 21-18. De tweede set was tot het einde een om en om punten verdeling (10-10.....13-13 enz) Toch was Dicky in deze set weer sterker!!

Lisa Malaihollo van VELO speelde haar eerste dames enkel tegen Linda Chen van v.Zijderveld. In de eerste set was Linda duidelijk de sterkere partij. (15-21) Maar in de volgende set wist Lisa zich prima te herstellen met 21-16 was deze set voor haar. In de derde set wist Lisa haar vechtlust van de tweede set prima voort te zetten. (21-16)

Rikkert Suijkerland van VELO speelde tegen Justin Teeuwen van v.Zijderveld. Rikkert gaat al snel aan de leiding, toch weet Justin de eerste set naar zich toe te trekken. (17-21) heel netjes weet Rikkert de tweede set te winnen met 21-16) Ook in de derde set wist Rikkert zich dapper te profileren tegen deze jonge, snelle speler, linkshandige speler. (18-21)

Ook deze week is de tweede dames enkel voor Wendy Slaats van VELO. Zij neemt het op tegen Alida Chen v.van Zijderveld. De eerst set gaat naar Alida (17-21) In de tweede set vecht Wendy om er een derde set uit te slepen, nipt wint Alida ook deze set. (20-22)

De stand is inmiddels 4-2 voor VELO, een mooie uitgangs positie om aan beide mixen te beginnen. Natuurlijk speelde Myke en Russell samen, tegen Norbert en Elisa. Met 21-8 wonnen Myke en Russell de eerste set, mooie cijfers!! Maar in de tweede set kwamen Elisa en Norbert sterk terug (15-21) Maar de VELO-ers herstelde zich goed in de derde set en wonnen deze met 21-15.

De winst was al binnen, terwijl op de baan ernaast Lisa en Rikkert het opname tegen Justin en Alida. De eerste set ging met een klein verschil naar Lisa en Rikkert (21-18) In de tweede set, luid aangemoedigd door de VELO aanhang, speelde Lisa en Rikkert zich ook hier naar de winst met 21-15!!

6-2 voor VELO!! Een mooi resultaat na een mooie avond badminton in Amstelveen. De tussenstand in de competitie is als volgt:

  • 1 AMERSFOORT 1 73
  • 2 DKC BC 1 60
  • 3 VAN ZUNDERT/VELO 1 58
  • 4 Dekker ALMERE 54

Aanstaande zaterdag 8 december speelt ons team weer in de VELO hal. Dan ontvangen wij Roosterse, dat beloofd een mooie badminton avond te worden. Dus kom kijken, de wedstrijd begint om 19.00 uur!!!!

Blenda Wensveen

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!