Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF

Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF

Oud-topspeelster Carolien Glebbeek heeft een bijzondere positie in de Nederlandse badmintonwereld. Ze heeft namelijke zowel financieel-inhoudelijke ervaring met Badminton Nederland als met het NOC*NSF.

clubzoeker

Ken je BC Bavel al?

Glebbeek, op twitter bekend onder de naam @Lientje2010, is sinds januari 2011 werkzaam bij het NOC*NSF als controller. Een naamgenote - het is onbekend of het over dezelfde Carolien gaat - laat met grote onregelmatigheid van zich horen op deze site.

Eerder, van 2000 tot 2002, werkte de badmintonveterane bij de Nederlandse Badminton Bond als financieel medewerkster. In dat laatste jaar te Nieuwegein werd ze samen met Martine Glebbeek Nederlands Kampioen in de damesdubbel. Ze was in goed gezelschap: Dicky Palyama, Yao Jie, Lotte Jonathans en Chris Bruil werden tijdens dezelfde editie ook kampioen.

NOC*NSF schrapt subsidies

De afgelopen 30 dagen hebben NOC*NSF-medewerkers badmintonline.nl maarliefst 285 keer bezocht, waarvan alleen gisteren al 27 maal. Zelfs de bondsmedewerkers te Nieuwegein kwamen niet zo vaak langs: zij hielden het samen op 228 bezoekjes.

Het is niet onaannemelijk dat Carolien Glebbeek de huidige NOC*NSF-discussie (op badmintonline.nl) op de voet volgt. Interessant is de reactie van haar naamgenote op 12 augustus vorig jaar:

Ik zou heel graag willen zien dat het imago beter gaat worden. Het is een te mooie sport.

Maar het is niet alleen te wijten aan de vorige voorzitter en de huidige technisch directeur. De technisch directeur is al ruim 20 jaar in dienst volgens mij en ik denk dat het in geen enkele branche wenselijk is als iemand er zo lang zit. Dus daar hebben vorige bondsdirecteuren / bestuursleden al wat laten liggen. En hoe langer iemand er zit, hoe moeilijker kom je ervan af. (Maar volgens mij geldt dat ook voor heel veel mensen in de regio's.)

Wat ik verder aan wil geven is dat we (ook al heel lang) blijven investeren in spelers die misschien hun top wel hebben bereikt. En daarmee wil ik niet zeggen dat het goed is dat nu aantal mensen verplicht zijn hun eigen weg te volgen door een wurgcontract, maar op een gegeven moment moet je wel kijken waar je in gaat investeren.

Bij de jeugd doen we het altijd best goed, maar daarna de echte top halen is een stuk lastiger. Hoe kunnen we die goede jeugdspelers zo verder begeleiden dat ze ook bij de senioren door kunnen stomen. Daar mag van mij in geïnvesteerd worden.

En tja, de subsidies worden minder dus extra inkomsten moeten gezocht worden. Helaas is daar een contract voor gekomen wat doorgeslagen is, maar er moeten gelden gevonden worden zodat de weg omhoog gevonden kan worden en we weer meer subsidies kunnen krijgen door de prestaties.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!