clubzoeker

Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF

Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF

Oud-topspeelster Carolien Glebbeek heeft een bijzondere positie in de Nederlandse badmintonwereld. Ze heeft namelijke zowel financieel-inhoudelijke ervaring met Badminton Nederland als met het NOC*NSF.

Maak kennis met Gino Monopoli!

Glebbeek, op twitter bekend onder de naam @Lientje2010, is sinds januari 2011 werkzaam bij het NOC*NSF als controller. Een naamgenote - het is onbekend of het over dezelfde Carolien gaat - laat met grote onregelmatigheid van zich horen op deze site.

Eerder, van 2000 tot 2002, werkte de badmintonveterane bij de Nederlandse Badminton Bond als financieel medewerkster. In dat laatste jaar te Nieuwegein werd ze samen met Martine Glebbeek Nederlands Kampioen in de damesdubbel. Ze was in goed gezelschap: Dicky Palyama, Yao Jie, Lotte Jonathans en Chris Bruil werden tijdens dezelfde editie ook kampioen.

NOC*NSF schrapt subsidies

De afgelopen 30 dagen hebben NOC*NSF-medewerkers badmintonline.nl maarliefst 285 keer bezocht, waarvan alleen gisteren al 27 maal. Zelfs de bondsmedewerkers te Nieuwegein kwamen niet zo vaak langs: zij hielden het samen op 228 bezoekjes.

Het is niet onaannemelijk dat Carolien Glebbeek de huidige NOC*NSF-discussie (op badmintonline.nl) op de voet volgt. Interessant is de reactie van haar naamgenote op 12 augustus vorig jaar:

Ik zou heel graag willen zien dat het imago beter gaat worden. Het is een te mooie sport.

Maar het is niet alleen te wijten aan de vorige voorzitter en de huidige technisch directeur. De technisch directeur is al ruim 20 jaar in dienst volgens mij en ik denk dat het in geen enkele branche wenselijk is als iemand er zo lang zit. Dus daar hebben vorige bondsdirecteuren / bestuursleden al wat laten liggen. En hoe langer iemand er zit, hoe moeilijker kom je ervan af. (Maar volgens mij geldt dat ook voor heel veel mensen in de regio's.)

Wat ik verder aan wil geven is dat we (ook al heel lang) blijven investeren in spelers die misschien hun top wel hebben bereikt. En daarmee wil ik niet zeggen dat het goed is dat nu aantal mensen verplicht zijn hun eigen weg te volgen door een wurgcontract, maar op een gegeven moment moet je wel kijken waar je in gaat investeren.

Bij de jeugd doen we het altijd best goed, maar daarna de echte top halen is een stuk lastiger. Hoe kunnen we die goede jeugdspelers zo verder begeleiden dat ze ook bij de senioren door kunnen stomen. Daar mag van mij in geïnvesteerd worden.

En tja, de subsidies worden minder dus extra inkomsten moeten gezocht worden. Helaas is daar een contract voor gekomen wat doorgeslagen is, maar er moeten gelden gevonden worden zodat de weg omhoog gevonden kan worden en we weer meer subsidies kunnen krijgen door de prestaties.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek naar kwartfinale in Kuala Lumpur

Tabeling en Piek naar kwartfinale in Kuala Lumpur

First seeds en nummers twee van de wereld Sapsiree Taerattanachai en Dechapol Puavaranukroh uit Thailand lieten zich verrassen…

7 juli 2022

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Succesvolle openingsdag Malaysia Masters voor Nederlandse spelers

Vandaag ging voor drie Nederlandse topbadmintonners de Malaysia Masters 2022 van start. Zowel singelaar Mark Caljouw als…

6 juli 2022

Drie Nederlanders spelen Malaysia Masters 2022

Drie Nederlanders spelen Malaysia Masters 2022

In de staart van de Azië-toer spelen Mark Caljouw en dubbelaars Robin Tabeling en Selena Piek nog de Malaysia Masters 2022…

4 juli 2022

Selena Piek: Not our day today unfortunately

Selena Piek: Not our day today unfortunately

We struggled with the tough conditions on court and we never really got to find our playing rhythm. Nevertheless it has been…

1 juli 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!