clubzoeker

De Limburgse derby: hard tegen hard

De Limburgse derby: hard tegen hard

Zondag stond hij dan weer op de planning: de Limburgse Derby. En wat voor een derby werd het: hard tegen hard.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Geknokt, gestorven, weer opgestaan, gewonnen, verloren, gehuild...en toen alle kruitdampen waren weggetrokken: 4-4 De 125 toeschouwers kregen dan ook een waar spektakelstuk te zien. Vooraf werd nog afscheid genomen van Marcel Schormans als BWF scheidsrechter, die in het zonnetje werd gezet en vervolgens de partij ging leiden en zoals op zijn manier weer heel erg goed.

Zoals gebruikelijk werd begonnen met de dubbels en net zoals in Roosteren werd de HD gewonnen door Victoria, Freek en Ben waren in 2 sets te sterk voor Dennis en Roel. De dames dubbel van Victoria was de laatste weken goed op dreeft , terwijl onze dames matig presteerden, maar zie na een verloren 1e set lieten Debbie en Wendy geen spaan meer heel van Lieke en Jessie en wonnen heel gedegen.

En toen ging het effe fout bij RBC. Leon klaagde over vermoeidheid en kon geen antwoord vinden op het spel van Robert en verloor in 2 sets. Op de andere baan was het van geheel andere orde, de 2 belgen streden of de Belgische titel te vergeven was. In de 1e set was Marijn heer en meester. Maar in de 2e en 3e set waren rallies van meer dan 10 slagen heel normaal. Maar Marijn ontbeerde net dat beetje pech door een paar net rollers van Birger en moest met 22-20 en 21-19 genoegen nemen met verlies. En ineens stonden we met 3-1 achter.

Onze dames moesten het dan maar gaan doen. Wendy tegen Mireille, normaal wint Wendy deze partij wel. Maar Mireille bood goed tegenstand maar Wendy was toch de betere en won in 2 sets.

Ondertussen was ook de mix tussen Dennis met Wendy en Freek met Jessie begonnen. in Roosteren won het Roosterse koppel nog, maar nu waren de rollen omgekeerd en kwamen Dennis en Debbie net tekort in 3e sets. Tussen stand 2-4....het zou toch niet gebeuren.

Roxanne en Lieke vochten een echte strijd uit op de andere baan, waar toch de druk bij Roxanne lag om te winnen, en kon ze dat wel aan? De laatste weken speelde ze niet overtuigend, echter ze pakte de 1e set nu wel overtuigend. In de 2e set kwam Lieke terug. Dus een 3e set. Roxanne startte als een raket 6-0 voor, maar Lieke kwam snel langszij en de partij wilde maar niet een duidelijke winnaar opleveren, totdat Roxanne ineens uitliep naar 20-16. Daar komt de 3-4....niet dus Lieke komt langszij. Maar dan komt de winnaarsmentaliteit van Rox toch weer boven en beslist ze de partij met 22-20. 3-4 en met de mix van Leon en Rox kwam er weer hoop op een gelijkspel.

En dat kwam dan ook uit: Leon en Roxanne deden wat ze wilden tegen Ben en Denise en daar hoorde zelfs een 3e set bij..... Dus al met al een super Derby met een terechte uitslag 4-4. RBC blijft hierdoor op de 5e plaats.

Het team en begeleiders wil bij deze alle trouwe supporters bedanken voor de steun niet alleen tijdens deze wedstrijd, maar tijdens het hele afgelopen jaar.

Jullie zijn grote klasse en we wensen jullie dan ook allemaal prettige feestdagen en een mooi 2013.

We zien jullie graag allemaal terug bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen koploper Amersfoort op 5 januari in onze vertrouwde Albertzaal.

We gaan er samen met jullie een feestje van maken!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!