SportSport

De Limburgse derby: hard tegen hard

De Limburgse derby: hard tegen hard

Zondag stond hij dan weer op de planning: de Limburgse Derby. En wat voor een derby werd het: hard tegen hard.

Geknokt, gestorven, weer opgestaan, gewonnen, verloren, gehuild...en toen alle kruitdampen waren weggetrokken: 4-4 De 125 toeschouwers kregen dan ook een waar spektakelstuk te zien. Vooraf werd nog afscheid genomen van Marcel Schormans als BWF scheidsrechter, die in het zonnetje werd gezet en vervolgens de partij ging leiden en zoals op zijn manier weer heel erg goed.

Zoals gebruikelijk werd begonnen met de dubbels en net zoals in Roosteren werd de HD gewonnen door Victoria, Freek en Ben waren in 2 sets te sterk voor Dennis en Roel. De dames dubbel van Victoria was de laatste weken goed op dreeft , terwijl onze dames matig presteerden, maar zie na een verloren 1e set lieten Debbie en Wendy geen spaan meer heel van Lieke en Jessie en wonnen heel gedegen.

En toen ging het effe fout bij RBC. Leon klaagde over vermoeidheid en kon geen antwoord vinden op het spel van Robert en verloor in 2 sets. Op de andere baan was het van geheel andere orde, de 2 belgen streden of de Belgische titel te vergeven was. In de 1e set was Marijn heer en meester. Maar in de 2e en 3e set waren rallies van meer dan 10 slagen heel normaal. Maar Marijn ontbeerde net dat beetje pech door een paar net rollers van Birger en moest met 22-20 en 21-19 genoegen nemen met verlies. En ineens stonden we met 3-1 achter.

Onze dames moesten het dan maar gaan doen. Wendy tegen Mireille, normaal wint Wendy deze partij wel. Maar Mireille bood goed tegenstand maar Wendy was toch de betere en won in 2 sets.

Ondertussen was ook de mix tussen Dennis met Wendy en Freek met Jessie begonnen. in Roosteren won het Roosterse koppel nog, maar nu waren de rollen omgekeerd en kwamen Dennis en Debbie net tekort in 3e sets. Tussen stand 2-4....het zou toch niet gebeuren.

Roxanne en Lieke vochten een echte strijd uit op de andere baan, waar toch de druk bij Roxanne lag om te winnen, en kon ze dat wel aan? De laatste weken speelde ze niet overtuigend, echter ze pakte de 1e set nu wel overtuigend. In de 2e set kwam Lieke terug. Dus een 3e set. Roxanne startte als een raket 6-0 voor, maar Lieke kwam snel langszij en de partij wilde maar niet een duidelijke winnaar opleveren, totdat Roxanne ineens uitliep naar 20-16. Daar komt de 3-4....niet dus Lieke komt langszij. Maar dan komt de winnaarsmentaliteit van Rox toch weer boven en beslist ze de partij met 22-20. 3-4 en met de mix van Leon en Rox kwam er weer hoop op een gelijkspel.

En dat kwam dan ook uit: Leon en Roxanne deden wat ze wilden tegen Ben en Denise en daar hoorde zelfs een 3e set bij..... Dus al met al een super Derby met een terechte uitslag 4-4. RBC blijft hierdoor op de 5e plaats.

Het team en begeleiders wil bij deze alle trouwe supporters bedanken voor de steun niet alleen tijdens deze wedstrijd, maar tijdens het hele afgelopen jaar.

Jullie zijn grote klasse en we wensen jullie dan ook allemaal prettige feestdagen en een mooi 2013.

We zien jullie graag allemaal terug bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen koploper Amersfoort op 5 januari in onze vertrouwde Albertzaal.

We gaan er samen met jullie een feestje van maken!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!