De eerste keer dat Martijn van Dooremalen wat oplevert

De eerste keer dat Martijn van Dooremalen wat oplevert

Zij die het privilege van de kennis hebben, hebben ook de verplichting het te delen.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Weer een van de uitspraken van Albert Einstein. Hij heeft het over het delen van de natuurlijke gave die iemand heeft mee gekregen. De maatschappij heeft het mogelijk gemaakt deze gave verder te ontwikkelen en als tegen dienst voor de gemaakte investering die anderen hebben gedaan geef je de opgedane kennis verder.

We hebben een bond die in geldnood zit en een medewerker waar je niet vanaf kan komen en waar je geen werk voor hebt. Hij, Martijn van Dooremalen, zit de ontwikkeling van de sport in de weg, is slecht voor de bond en legt veel en veel te veel beslag op geld dat we beter kunnen gebruiken om spelers te ontwikkelen.

Stuur de man naar huis met de opdracht een badmintonboek te gaan schrijven waarvan de opbrengsten naar de bond gaan, want hij krijgt toch al loon. Zet hem ook aan het werk om in landen ver weg als een soort interim coach ergens te gaan werken voor een paar maanden per keer. Bied hem als Badminton Nederland goedkoop aan, zodat landen zich het kunnen veroorloven.

Het heeft een aantal voordelen:

  • 1. Hij is weg uit Nieuwegein en Papendal.
  • 2. Hij drukt niet meer zo zwaar op het budget van een bond die toch al niets heeft.
  • 3. Er komt tenminste nog iets van het verloren geld terug.
  • 4. De kennis die hij al 25 jaar lang achterhoudt komt als nog ten goede aan zijn werkgever die daarmee het rechtmatige intellectuele eigendom terugkrijgt.

Als hij echt iets waard is dan zullen andere landen in de rij staan om hem voor korte tijd (ze zijn niet zo gek als de Nederlanders) in dienst te nemen. Zo'n BWF award moet toch iets van waarheid in zich hebben... Dus vraag de Badminton World Federation of ze hem op huurbasis willen hebben om hem vervolgens in te zetten om ervoor te zorgen dat anderen de wereldtop niet halen.

Het zelfde geldt natuurlijk voor andere vastverband trainers binnen de bond. Het zijn mensen die uitgeblust en duidelijk aan een nieuwe uitdaging toe zijn. Maak er een team van dat je uitzendt in een aparte afdeling van het bondsbureau. Landen, academies, scholen en clubs kan dit team dan inhuren voor gebruik binnen hun structuur. Maar er is ook een optie dat je met zoveel ervaring trainingsstages laat opzetten voor jeugdspelers. Let echter op: laat ze niet afwachten tot de telefoon. Ze moeten actief op zoek gaan naar werk en stel het op als een arbeidsomschrijving of -voorwaarde dat ze minimaal tussen de 25% en 50% van hun loon moeten verdienen (facturabele uren) op jaarbasis.

Kijk, dan heb je nog steeds een rugzak met stenen, maar ze zijn minder zwaar en ze doen nog nuttig werk ook.

Badminton Nederland zou niet gelijk moeten gaan kijken: 'welke gek we kunnen strikken geld te geven om aan dit dode paard te gaan staan trekken'. Nee, ze moet maar eens gaan kijken hoe we roerend goed en oude inventaris kunnen omzetten in besparingen en misschien zelfs wat inkomen. Wanneer wordt het dogmatisch denken in pragmatisch handelen omgezet?

NOS-verslaggever Mark Brasser heeft het in zijn column in BadmintonInfo terecht gezegd dat het niet de schuld is van het huidige bestuur. Hij geeft aan dat dit alleen maar een erfenis is van het vorige mismanagement van besturen en directie van Badminton Nederland.

Maar het wordt straks wel jullie schuld als dingen weer niet worden aangepakt. We zijn anderhalf jaar en nog geen stap verder. De huidige aanpak werkt niet en dat is ook niet verwonderlijk, want we zijn nog steeds aan het hardlopen met een rugzak met zware stenen.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kwartfinales AIG FZ FORZA Irish Open voor Gayle Mahulette

Kwartfinales AIG FZ FORZA Irish Open voor Gayle Mahulette

Bij de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 heeft Gayle Mahulette in het vrouwenenkel de kwartfinales weten te bereiken, waarin zij het…

15 november 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door bij Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019

Bij de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 zijn Selena Piek en Cheryl Seinen door naar de tweede ronde. Voor de koppels Robin…

13 november 2019

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

Badminton Nederland kan wel maar wil niet gered worden

De afgelopen twee è drie decennia heeft Badminton Nederland uitgeblonken door gebrek aan inspiratie, leiderschap,…

12 november 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen bij Irish Open 2019

Van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 november vindt in Dublin de AIG FZ FORZA Irish Open 2019 plaats, een International…

12 november 2019

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

KPMG rapport: Badminton Nederland in top 10 van krimpende sportbonden

Badminton Nederland heeft zich in de top 10 van sportbonden met een absolute krimp in ledenaantal (2008-2018) weten te plaatsen.…

11 november 2019

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Hong Kong Open 2019 met Nederlandse dubbelaars

Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 november vindt in Hong Kong de Yonex-Sunrise Hong Kong Open 2019 plaats, onderdeel van de…

11 november 2019

Halve finales FZ FORZA Norwegian International eindstation Joran Kweekel

Halve finales FZ FORZA Norwegian International eindstation Joran Kweekel

In Sandefjord (Noorwegen) heeft Joran Kweekel helaas niet de finale weten te bereiken van de FZ Forza Norwegian International…

10 november 2019

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Bij het teamtoernooi van de Swedish Youth Games 2019 in Malmö is de Nederlandse jeugd U15 als tweede geëindigd in groep…

8 november 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!