Moederdag 2019

De eerste keer dat Martijn van Dooremalen wat oplevert

De eerste keer dat Martijn van Dooremalen wat oplevert

Zij die het privilege van de kennis hebben, hebben ook de verplichting het te delen.

› alles over het Badminton Festival!

Weer een van de uitspraken van Albert Einstein. Hij heeft het over het delen van de natuurlijke gave die iemand heeft mee gekregen. De maatschappij heeft het mogelijk gemaakt deze gave verder te ontwikkelen en als tegen dienst voor de gemaakte investering die anderen hebben gedaan geef je de opgedane kennis verder.

We hebben een bond die in geldnood zit en een medewerker waar je niet vanaf kan komen en waar je geen werk voor hebt. Hij, Martijn van Dooremalen, zit de ontwikkeling van de sport in de weg, is slecht voor de bond en legt veel en veel te veel beslag op geld dat we beter kunnen gebruiken om spelers te ontwikkelen.

Stuur de man naar huis met de opdracht een badmintonboek te gaan schrijven waarvan de opbrengsten naar de bond gaan, want hij krijgt toch al loon. Zet hem ook aan het werk om in landen ver weg als een soort interim coach ergens te gaan werken voor een paar maanden per keer. Bied hem als Badminton Nederland goedkoop aan, zodat landen zich het kunnen veroorloven.

Het heeft een aantal voordelen:

  • 1. Hij is weg uit Nieuwegein en Papendal.
  • 2. Hij drukt niet meer zo zwaar op het budget van een bond die toch al niets heeft.
  • 3. Er komt tenminste nog iets van het verloren geld terug.
  • 4. De kennis die hij al 25 jaar lang achterhoudt komt als nog ten goede aan zijn werkgever die daarmee het rechtmatige intellectuele eigendom terugkrijgt.

Als hij echt iets waard is dan zullen andere landen in de rij staan om hem voor korte tijd (ze zijn niet zo gek als de Nederlanders) in dienst te nemen. Zo'n BWF award moet toch iets van waarheid in zich hebben... Dus vraag de Badminton World Federation of ze hem op huurbasis willen hebben om hem vervolgens in te zetten om ervoor te zorgen dat anderen de wereldtop niet halen.

Het zelfde geldt natuurlijk voor andere vastverband trainers binnen de bond. Het zijn mensen die uitgeblust en duidelijk aan een nieuwe uitdaging toe zijn. Maak er een team van dat je uitzendt in een aparte afdeling van het bondsbureau. Landen, academies, scholen en clubs kan dit team dan inhuren voor gebruik binnen hun structuur. Maar er is ook een optie dat je met zoveel ervaring trainingsstages laat opzetten voor jeugdspelers. Let echter op: laat ze niet afwachten tot de telefoon. Ze moeten actief op zoek gaan naar werk en stel het op als een arbeidsomschrijving of -voorwaarde dat ze minimaal tussen de 25% en 50% van hun loon moeten verdienen (facturabele uren) op jaarbasis.

Kijk, dan heb je nog steeds een rugzak met stenen, maar ze zijn minder zwaar en ze doen nog nuttig werk ook.

Badminton Nederland zou niet gelijk moeten gaan kijken: 'welke gek we kunnen strikken geld te geven om aan dit dode paard te gaan staan trekken'. Nee, ze moet maar eens gaan kijken hoe we roerend goed en oude inventaris kunnen omzetten in besparingen en misschien zelfs wat inkomen. Wanneer wordt het dogmatisch denken in pragmatisch handelen omgezet?

NOS-verslaggever Mark Brasser heeft het in zijn column in BadmintonInfo terecht gezegd dat het niet de schuld is van het huidige bestuur. Hij geeft aan dat dit alleen maar een erfenis is van het vorige mismanagement van besturen en directie van Badminton Nederland.

Maar het wordt straks wel jullie schuld als dingen weer niet worden aangepakt. We zijn anderhalf jaar en nog geen stap verder. De huidige aanpak werkt niet en dat is ook niet verwonderlijk, want we zijn nog steeds aan het hardlopen met een rugzak met zware stenen.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!