clubzoeker

DKC wint topper tegen Almere

DKC wint topper tegen Almere

De imposante zegereeks van Badmintonclub DKC duurt maar voort. De Haagse ploeg boekte zondagmiddag alweer de negende overwinning op rij in de Carlton Eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC was in eigen huis met 5-3 te sterk in de topper tegen BV Almere. Het was een spannende wedstrijd tussen de nummer drie (DKC) en de nummer twee (Almere) van de ranglijst. Vier van de acht partijen moesten worden beslist in drie games. Daarin waren de Hagenaars het meest succesvol.

Namens DKC begonnen Dennis van Daalen de Jel en Thomas Wijers aan het duel met Almere. Zij namen het op tegen Dave Khodabux en de Engelsman Peter Mills, die samen nog geen wedstrijd verloren dit seizoen. De DKC’ers hadden niks in te brengen tegen het Almeerse duo. Khodabux en Mills wonnen in twee games. Het damesdubbel was een echte kraker. DKC-dames Ginny Severien en Eefje Besselink verloren de eerste game in de verlening van Manon Sibbald en Yvonne Sie. Het Haagse koppel toonde daarna hun veerkracht. Game twee werd ook in verlening beslist, maar dit keer in het voordeel van DKC. De derde game was erg spannend, waarin het moeilijk te bepalen was welk koppel met de overwinning aan de haal zou gaan. Severien en Besselink waren op de belangrijke punten, aan het eind van de game, net wat doortastender, waardoor ze die game ook in winst omzetten met 21-19.

Met een 1-1 tussenstand werden de enkelspelen gespeeld. Deze gingen uiteindelijk allemaal naar DKC. Van Daalen de Jel hoefde daar niks voor te doen. Hij zag Saber Afif al na één punt opgeven vanwege een enkelblessure. Mark Caljouw boekte met 21-17 en 21-19 een degelijke overwinning op Stephan Branderhorst.

De vrouwensingels waren een stuk spannender. Soraya de Visch Eijbergen ondervond dit seizoen nog geen serieuze tegenstand en won al haar partijen dan ook in twee games. Tegen Almere-speelster Sarah Walker werd de DKC’ster voor het eerst echt op de proef gesteld. Ze won de eerste game met 21-19, maar verloor de tweede net aan met 22-20. Walker bleef De Visch Eijbergen in de derde game ook uitstekend tegenstand geven. Toch trok de geboren Papendrechste nipt aan het langste eind: 21-19. Ook Severien had drie games nodig om tot winst te komen. Daar zag het na de eerste game niet naar uit, die de DKC-speelster ruim won (21-11) van Sibbald. De vriendin van Caljouw kwam in het vervolg echter sterk terug en pakte game twee met 21-19. Uiteindelijk gaf de ervaring van de 33-jarige Severien de doorslag tegen het 17-jarige talent Sibbald, want de derde game ging naar DKC met 21-15. Daarmee was de 5-1 tussenstand, en daarmee de winst voor DKC, een feit.

De gemengd dubbels konden de overwinning voor DKC nog wat extra glans geven. Maar net als vorige week tegen BC Amersfoort werden deze partijen verloren door de thuisploeg. Caljouw en De Visch Eijbergen waren eigenlijk kansloos tegen het Engelse koppel Mills/Walker, die met 21-15 en 21-13 wonnen. Bouke van Bergen Bravenboer en Besselink waren wat dichterbij een overwinning tegen Khodabux en Sie. Na de eerste game leek de winst ver weg voor de DKC’ers, want het Almeerse koppel won vrij ruim met 21-15. Maar Van Bergen Bravenboer en Besselink kwamen in game twee verrassend sterk terug: 21-15. De beslissende derde game was weer een prooi voor Khodabux en Sie met 21-17. De eindstand werd daardoor bepaald op 5-3.

DKC is Almere dankzij de overwinning tot op één puntje genaderd op de ranglijst. Nummer drie DKC heeft nu 71 punten, nummer twee Almere 72. Doordat VELO zaterdag met 6-2 van BV Slotermeer won, hebben de Wateringers nog maar één punt achterstand op DKC, maar blijven dus wel op plek vier staan. BC Amersfoort blijft de onbetwiste koploper met 81 punten. Het lijkt nu zo goed als zeker dat VELO, DKC, Almere en Amersfoort play-offs gaan spelen om de landstitel. De ploeg die vijfde staat, Duinwijck, kan de vijftien punten achterstand alleen nog in theorie goedmaken. De spanning zit nog vooral in de vraag wie tegen wie speel in de play-offs. De nummer één speelt tegen de nummer vier en de nummer twee speelt tegen de ploeg die als derde eindigt in de reguliere competitie. Daarin worden nog vier speelrondes afgewerkt, waarvan er komend weekend twee zijn. DKC gaat zaterdag 22 december om 19.00 uur op bezoek bij Duinwijck in Haarlem. Zondag 23 december om 14.00 uur ontvangen de Hagenaars The Flying Shuttle Barendrecht in sporthal ’t Zandje.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!