SportSport

Emmy Vlaar over het Carlton International Youth Tournament 2012

Emmy Vlaar over het Carlton International Youth Tournament 2012

Gisteren heeft u al kunnen lezen dat de Almeerders het uitstekend gedaan hebben op het Carlton International Youth Tournament 2012 in Hoensbroek, een toernooi dat in bunnen- en buitenland zeer hoog staat aangeschreven.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

U11: Amy Tan al een hele grote meid!

Als je als nieuwkomer al direct twee finaleplaatsen opeist en er zelfs eentje wint, mag je met recht heel trots zijn. In de single haalde Amy een 2e plaats. In de voorrondes had zij al gewonnen van respectievelijk de 3e geplaatste Engelse, een Deense, een Duitse en in de ½ finale van een Zwitsers meisje. Alleen de 4e geplaatste Belgische Evelien Cauwenbergh was in de finale net te sterk.

In de damesdubbel speelde Amy met Cera Samuels. Hier haalde zij de finale en wonnen. Ook hier was het deelnemersveld zeer international en werd gewonnen van een Duits koppel, de 3e geplaatste Denen, een belgisch koppel (waarin de winnares van de single) en in de finale tegen de favorieten en 1e geplaatste Denen werd de Deense hoop in 2 games te niet gedaan.

Robin Mesman heeft ook mogen ruiken aan een international junioren toernooi. Gezien zijn strijd en vechtlust zal Robin nog zeker van zich laten horen. In de mix met Amy Tan en in zijn single was de loting wat ongelukkig door direct te spelen tegen de geplaatste spelers. Nog geen finales, maar dat gaat zeker nog gebeuren in de toekomst.

U13

Daisy Pietersz speelde een goed toernooi maar was wat ongelukkig door in de poule al te spelen tegen de2e geplaatste, en latere winnares, Miranda Wilson uit Duitsland.

In de damesdubbel en mix kwam ze nu nog te kort, maar voor een 1e jaars in deze leeftijdscategorie kan zij volgend seizoen op revanche uitgaan. Zij zal nog wel van zich laten horen!

U15

Stephanie Pietersz kwam in haar single nog wel knap door de poule maar had daarna wat minder geluk, kwam niet verder en verloor net in drie games. Ook in de mix en damesdubbel kwam Stephanie niet verder. Jammer maar toch een goede strijd geleverd.

Thomas Sibbald komt in zijn single door de poule maar komt niet ver in het sterke deelnemersveld. In de mix met Imke van der Aar verliezen ze in twee close games van de 1e geplaatste Fransen. In de herendubbel met Joran Kweekel is wel success. Een 2e plaats. In de halve finale verslaan ze de 2e geplaatste Engelsen. De finale was een echte thriller. De 1e game winnen Thomas en Joran nog met 16, maar de 2e en 3e game kwamen ze steeds net verkeerd uit met tweemaal verlies van 20-22.

U17: Alex Vlaar tweemaal winst

Feng Groothuijse had geen supertoernooi. Wel goed gespeeld, de poule gewonnnen, maar in het hoofdtoernooi niet ver gekomen. In de damesdubbel met Lotte Manenschijn ook goed gevochten maar in drie games net te kort om door te gaan.

Judith van Cruchten kwam in haar single ook goed door haar poule, maar was in het hoofdtoernooi minder gelukkig. Judith was net wat ongelukkig op de beslissende momenten. In haar mix met Ruben Wijnands haalde ze een kwartfinale en verloren van de 2e geplaatste en latere finalisten, de Belgen Knaepen en Scheurkogel.

Mark Verschoor had ook een goede start en won zijn poule. In het hoofdtoernooi had Mark de pech om direct tegen de 1e geplaatste Maxime Arnalsteen te spelen. Met 16 en 17 kwam Mark weliswaar te kort, maar heeft zijn huid duur verkocht. In de herendubbel en mix was het Waterloo in de eerste ronde.

Ruben Wijnands kwam in de single niet ver, maar had in zijn mix met Judith van Cruchten dus een goed onderdeel zoals hiervoor beschreven. In de herendubbel met Nico Hermans wisten ze de finale te halen. Alle dubbels waren heel knap in twee games weggezet. In de finale moesten ze tegen de favorieten Ruben Jille en Alex Vlaar. Deze waren een maatje te groot. Ruben en Nico vochten als leeuwen, maar kwamen in twee games te kort. Een 2e plaats is toch een zeer goed resultaat.

Alex Vlaar had een supertoernooi. Winst in twee onderdelen (single en dubbel) is knap. Na de winst in het Europese U19 circuit in Slovenië, nu ook in eigen land succes in de single in een groot international junioren toernooi.

De finale was tegen Daan Philips, die verrassend zijn landgenoot Arnalsteen had verslagen. In het JM Duinwijck moest Alex destijds de finale tegen Philips nog opgeven wegens een blessure, dus was hij gebrand op revanche. In twee games kon Alex zijn revanche omzetten naar winst.

In de herendubbel met Ruben Jille waren de twee ongenaakbaar. Alle dubbels werden met prima spel in twee games gewonnen en maakten ze hun 1e plaatsing meer dan waar.

U19: Cheryl Seinen ongenaakbaar in de damesdubbel

Cheryl Seinen haalde in de single een ½ finale tegen Dorien Lups. De single is voor Cheryl geen hoofdzaak, want zij richt zich meer op de dubbel en mix. In de mix met Russel Muns werd in de ½ finale verloren van de latere winnaars Mark Caljouw en Myke Halkema. Met slechts 19-21 in de 3e game was er net geen finale plaats voor Cheryl. In de damesdubbel met Myke Halkema maakten ze hun 1e plaatsing helemaal waar. In de finale tegen Denise Hal en Kirsten van der Valk werd een verdiende 1e plaats gewonnen.

Manon Sibbald speelde in de single in de poule al tegen de 1e geplaatste en latere winnares Kirsten van der Valk. Manon wist de favoriete tot het uiterste te drijven maar moest met 21-23 en 17-21 net het onderspit delven. Gezien de latere uitslagen was deze poule wedstrijd misschien wel finale waardig geweest.

In de mix was er voor Manon een finale met Robin Tabeling tegen Mark Caljouw en Myke Halkema en ondanks een spannende strijd ging de winst toch naar Mark en Myke.

Dubbel toernooi

Tijdens de finaledag kunnen de deelnemers, die voor de ½ finale zijn uitgeschakeld, deelnemen aan een apart toernooi voor alleen dubbels. Dit is toch nog een sterk toernooi en geeft de kids nog een 2e dag toernooi met veel partijen.

U11: halve finale Robin Mesman (met David Sugiharto)

U13: Davey Tan heeft gespeeld met de Duitser Pascal Scheiel. Ondanks veel vechtlust en strijd kwam dit gelegenheidskoppel in twee wedstrijden toch te kort.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!