Mark Caljouw drievoudig kampioen en Kirsten van der Valk prolongeert titel

Mark Caljouw drievoudig kampioen en Kirsten van der Valk prolongeert titel

Op de 36ste editie van het Carlton International Youth Tournament in Hoensbroek regende het prijzen voor de Nederlandse jeugd.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vier Nederlandse onderonsjes U19

Mark Caljouw heeft een niet te overtreffen resultaat neergezet op de tweede dag van het individuele Carlton International Youth Tournament 2012. Waar hij vorige editie nog heer en meester was in de leeftijdscategorie U17, won hij vandaag alle drie onderdelen in de oudste klasse. In de finale herensingle keek Caljouw (2) tegen een achterstand aan nadat hij de eerste game met 12-21 verloor van de Deen Joshua Eipe (1). Caljouw herpakte zich, en won hierna met de spannende gamestanden 21-19 en 22-20. De finale in de herendubbel met Russel Muns (2) tegen Robin Tabeling en Justin Teeuwen (1) draaide uit op een thriller gezien de uitslagen van 23-21 / 15-21 / 23-21. Het gemengddubbel won Caljouw samen met Myke Halkema (2) ten koste van wederom het als eerste geplaatste koppel Manon Sibbald en Robin Tabeling.

Kirsten van der Valk (1) heeft net als vorig jaar de gouden plak in de damessingle U19 veroverd. Zij was met 13 en 10 te sterk voor Dorien Lups. Niets ten nadele van Lups overigens, die pas is teruggekeerd van langdurig blessureleed, en in de halve eindstrijd Cheryl Seinen uitschakelde in twee games.

De eerste plek in de damesdubbel was een prooi voor Myke Halkema en Cheryl Seinen (1): zij versloegen Denise Hall en Kirsten van der Valk in drie games.

Alex Vlaar wint U17

De als derde geplaatste Alex Vlaar heeft de herensingle op zijn naam geschreven. Hij was in de finale met 19 en 15 te sterk voor de Belg Daan Philips (4) die eerder vandaag favoriet en landgenoot Maxime Arnalsteen langs de kant zette. Vlaar zegevierde ook in de herendubbel met Ruben Jille (1) tegen underdogs Nico Hermans en Ruben Wijnands (5/6).

Ruben Jille won ook naar verwachting samen met Alida Chen het gemengddubbel. Met 23-21 / 21-15 werden de Belgen Ann Knaepen en Rowan Scheurkogel (2) verslagen.

In de damespartijen konden de Nederlandse meiden geen potten breken. Alida Chen (1) en Renske Kwakkenbos (5/8) kwamen niet verder dan de halve eindstrijd in de single. In de damesdubbel was Renske Kwakkenbos en Anne Vievermans (2) hetzelfde lot beschoren; zij verloren samen in de halve finale. Uiteindelijk bleek het gelegenheidsduo Birthe van den Berg (BEL) / Leonila Josephine (INA) verrassend de sterkste.

Grootste deelnemersveld in U15 klasse

Van de 72 dames die deelnamen aan de single is Tamara van der Hoeven (3/4) knap als tweede geëindigd. In de halve finale was Van der Hoeven een maatje te groot voor Sofie Lüthje (2), maar ze verloor hierna slechts nipt van de als eerste geplaatste Francaise Delphine Delrue (22-24 / 17-21). Van der Hoeven vormde bovendien een succesvol duo met Imke van der Aar: na in de halve finale de Franse favorieten geklopt te hebben, werden de Deense dames Sofie Lüthje en Filippa Koch Rohde (2) ook in twee games verslagen.

In de herensingle, herendubbel en het gemengddubbel domineerden de Franse spelers. Joran Kweekel en Thomas Sibbald mogen zich wel trotse runner-up noemen in de herendubbel; pas in de derde game van de finale gingen zij met 22-20 ten onder tegen Thomas Baures en Marc Laporte (1).

Gelegenheidsduo wint herendubbel U13

Nederlander Ties van der Lecq heeft verrassend de titel in de herendubbel op zijn naam geschreven samen met de Belg Stein Bondroit (3/4). In de halve finale dwongen zij de winst af tegen het als eerste geplaatste koppel. Vervolgens wonnen zij de finale met 19 en 14 van twee Franse jongens.

De dames Madouc Linders en Alyssa Tirtosentono kwamen helaas niet verder dan de halve finale damesdubbel.

Denen overheersen leeftijdscategorie U11

Bij de allerjongsten werden maarliefst drie geheel Deense finales gespeeld (herensingle, herendubbel en gemengddubbel). In de damesdubbel werden de Denen echter overklast door Cera Samuëls en Amy Tan. De Nederlandse meiden wonnen heel knap met 21-13 / 21-14. Tan mocht in de finale damessingle bovendien aantreden in de strijd der lage landen met de Belgische Evelien Cauwenbergh (4), waarin Tan met twee maal negen punten haar meerdere moest erkennen in haar opponente.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!