clubzoeker

Almere: 'Soms zit het mee, soms zit het tegen'

Almere: 'Soms zit het mee, soms zit het tegen'

Het was voor de technische staf van Almere nog een heel gepuzzel om representatieve teams op de been te brengen voor Almere 1 en Almere 2.

SportSport

Maak kennis met Nagasharan Podala Vengatesh!

De ziekenboeg was immers goed gevuld bij Almere, met Dennis Steenland, Stephan Branderhorst, Manon Sibbald en de geblesseerden Thamar Peeters en Saber Afif. Een waardig team Carlton Almere-2 was ook nodig, omdat dit team samen met Roosterse-2 op de eerste plaats staat in de eerste divisie afdeling 1. Er werd derhalve een beroep gedaan op Sarah Walker, die overigens in de wedstrijd tegen Amersfoort haar twee partijen moest opgeven wegens een plotseling opkomende griep...

Stephan Branderhorst speelde niet alleen de mannendubbel met Dave Khodabux, maar ook met de griep. Toch wisten Khodabux en Branderhorst er nog een derde game uit te halen tegen Jelle Maas en Robin Tabeling (21-10, 17-21 en 21-13).

Yvonne Sie en Cheryl Seinen hadden in Eefje Muskens en Maartje Verheul fikse tegenstanders en dat was te zien in de uitslag van de eerste game (21-10). In de tweede game ging het aanzienlijk beter, maar een nederlaag kon niet worden voorkomen (21-15).

Stephan Branderhorst liet in zijn single tegen Remco Pots laatstgenoemde in zijn waarde en won met tweemaal 21-11.

Sarah Walker speelde in haar single tegen Kirsten van der Valk. Al snel bleek dat Walker niet in goede doen was en ze stond te wankelen op haar benen. Na de eerste game moest Sarah niet alleen opgeven, maar ook overgeven en rillend als een espenblad bleef zij achter in de kleedkamer.

De 17-jarige Alex Vlaar zette samen met de even oude Ruben Jille een leuke mannensingle neer. Vlaar verzuimde de eerste game naar zich toe te trekken door een voorsprong te verspelen en uiteindelijk won Jille de game met 28-26. Ook in de tweede game kwam Vlaar op voorsprong en leek de game binnen te halen, maar weer liet hij Jille langszij komen. Dit keer liep het wel goed af voor Vlaar (18-21). In de derde game was Jille de bovenliggende partij en hij won verdiend met 21-8.

Cheryl Seinen, ook 17 jaar, speelde in de eerste game Manouk Los met 12-21 weg, maar dat werd anders in de tweede game. Die was voor Los met 21-19. En in de derde game nam Los opnieuw een voorsprong en leek het er even op dat de winst naar Los zou gaan. Zo ver liet Seinen het niet komen en met de finish in zicht ging zij over Los heen en won zij alsnog met 18-21.

De mix van Alex Vlaar met Sarah Walker tegen Robin Tabeling en Maartje Verheul, werd niet gespeeld wegens ziekte van Sarah Walker.

De andere mix werd wel gespeeld en Dave Khodabux en Yvonne Sie speelden een puike partij tegen Eefje Muskens en Jelle Maas. Met 19-21 en 12-21 toonden de Buks en Sie aan de betere in deze partij te zijn.

Overigens Carlton Almere-2 won met 5-3 van Roosterse-2 en dat betekent dat Carlton Almere-2 nu twee punten voorsprong heeft op Roosterse in de strijd om het kampioenschap in de eerste divisie afdeling 1. Trouwens, in de eerste divisie afdeling 2 is Carlton Almere-3 eveneens de koploper.

Morgen wordt bekend gemaakt wanneer Almere de play-offwedstrijden speelt tegen het Haagse DKC!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!