DKC naar finale landskampioenschap

DKC naar finale landskampioenschap

De badmintonners van het Haagse BC DKC hebben zondag historie geschreven.

clubzoeker

Maak kennis met Brian Wassink!

De club bereikte voor het eerst in de 42-jarige clubgeschiedenis de finale van het landskampioenschap. De ploeg van coach Leonard van Velzen rekende in de halve finale van de play-offs van de Carlton Eredivisie af met BV Almere. Nadat er donderdag in Flevoland een 4-4 gelijkspel op het scorebord stond, werd Almere bij DKC met 5-0 overklast. Daarmee behaalde de Hagenaars de benodigde negen punten om het op zaterdag 23 februari in de finale in Barendrecht op te nemen tegen BC Amersfoort.

DKC speelde in sporthal ’t Zandje in dezelfde opstelling als donderdag in Almere. Dat betekende dat Dennis van Daalen de Jel en Mark Caljouw in het herendubbel werden opgesteld. Zij namen het op tegen het nog ongeslagen duo Peter Mills/Dave Khodabux. Desalniettemin pakte de DKC’ers de eerste game met 21-15. Ondanks de aanmoedigingen van zo’n 200 DKC-supporters moesten Van Daalen de Jel en Caljouw de tweede game van dezelfde cijfers een de Almeerders laten. In de beslissende derde game was het verzet van Mills en Khodabux helemaal gebroken. DKC won die game met maar liefst 21-18. Op de andere baan zorgden Soraya de Visch Eijbergen en Ginny Severien voor het tweede Haagse punt. Zij hadden alleen in de eerste game wat te duchten van Cheryl Seinen en Yvonne Sie: 21-18 en 21-19.

DKC ging de singles in met de wetenschap dat het nog drie punten nodig had om de finale te bereiken. De enkelspelen zijn het sterkste onderdeel van DKC, dus het moest mogelijk zijn om vóór de mixed dubbels al een beslissing te forceren. Door blessures van Almere-spelers Saber Afif en Sarah Walker moest coach Erik Staats puzzelen met de opstelling voor de singles. Hij besloot Stephan Branderhorst (normaal gesproken tweede heer) in het eerste mannenenkelspel uit de laten komen tegen Van Daalen de Jel. De Almeerder had niks in te brengen tegen de DKC’er: 21-8 en 21-12. De Visch Eijbergen had het een stuk lastiger tegen de Engelse Rachel Howard. Maar net als in de uitwedstrijd won de DKC-speelster op klasse in twee games. Daarmee had de thuisploeg nog één punt nodig.

Aan Caljouw de moeilijke taak het vijfde punt binnen te halen voor DKC. Al snel bleek dat de Rijswijker totaal geen druk voelde tegen Alex Vlaar. Laatstgenoemde werd bij tijd en wijle weggespeeld door Caljouw. Het werd 21-8 en 21-12. Na het laatste punt sprongen de DKC-supporters Caljouw in de armen: de finale was bereikt. Na afloop ging het feest in de kantine tot in de kleine uurtjes door.

De finale wordt op zaterdag 23 februari om 14.00 uur gespeeld in Barendrecht (sporthal Lagewei).Tegenstander is BC Amersfoort, dat in de andere halve finale afrekende met regerend landskampioen VELO.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!