SportSport

DKC naar finale landskampioenschap

DKC naar finale landskampioenschap

De badmintonners van het Haagse BC DKC hebben zondag historie geschreven.

Ken je BC DINO al?

De club bereikte voor het eerst in de 42-jarige clubgeschiedenis de finale van het landskampioenschap. De ploeg van coach Leonard van Velzen rekende in de halve finale van de play-offs van de Carlton Eredivisie af met BV Almere. Nadat er donderdag in Flevoland een 4-4 gelijkspel op het scorebord stond, werd Almere bij DKC met 5-0 overklast. Daarmee behaalde de Hagenaars de benodigde negen punten om het op zaterdag 23 februari in de finale in Barendrecht op te nemen tegen BC Amersfoort.

DKC speelde in sporthal ’t Zandje in dezelfde opstelling als donderdag in Almere. Dat betekende dat Dennis van Daalen de Jel en Mark Caljouw in het herendubbel werden opgesteld. Zij namen het op tegen het nog ongeslagen duo Peter Mills/Dave Khodabux. Desalniettemin pakte de DKC’ers de eerste game met 21-15. Ondanks de aanmoedigingen van zo’n 200 DKC-supporters moesten Van Daalen de Jel en Caljouw de tweede game van dezelfde cijfers een de Almeerders laten. In de beslissende derde game was het verzet van Mills en Khodabux helemaal gebroken. DKC won die game met maar liefst 21-18. Op de andere baan zorgden Soraya de Visch Eijbergen en Ginny Severien voor het tweede Haagse punt. Zij hadden alleen in de eerste game wat te duchten van Cheryl Seinen en Yvonne Sie: 21-18 en 21-19.

DKC ging de singles in met de wetenschap dat het nog drie punten nodig had om de finale te bereiken. De enkelspelen zijn het sterkste onderdeel van DKC, dus het moest mogelijk zijn om vóór de mixed dubbels al een beslissing te forceren. Door blessures van Almere-spelers Saber Afif en Sarah Walker moest coach Erik Staats puzzelen met de opstelling voor de singles. Hij besloot Stephan Branderhorst (normaal gesproken tweede heer) in het eerste mannenenkelspel uit de laten komen tegen Van Daalen de Jel. De Almeerder had niks in te brengen tegen de DKC’er: 21-8 en 21-12. De Visch Eijbergen had het een stuk lastiger tegen de Engelse Rachel Howard. Maar net als in de uitwedstrijd won de DKC-speelster op klasse in twee games. Daarmee had de thuisploeg nog één punt nodig.

Aan Caljouw de moeilijke taak het vijfde punt binnen te halen voor DKC. Al snel bleek dat de Rijswijker totaal geen druk voelde tegen Alex Vlaar. Laatstgenoemde werd bij tijd en wijle weggespeeld door Caljouw. Het werd 21-8 en 21-12. Na het laatste punt sprongen de DKC-supporters Caljouw in de armen: de finale was bereikt. Na afloop ging het feest in de kantine tot in de kleine uurtjes door.

De finale wordt op zaterdag 23 februari om 14.00 uur gespeeld in Barendrecht (sporthal Lagewei).Tegenstander is BC Amersfoort, dat in de andere halve finale afrekende met regerend landskampioen VELO.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!