Slotakkoord voor Duinwijck in Amsterdam

Slotakkoord voor Duinwijck in Amsterdam

De hoofdmacht van Duinwijck zal voor de laatste wedstrijd van het Carlton Eredivisie seizoen 2012-2013 afreizen naar Amsterdam.

Ken je Roosterse BC al?

Op zaterdagavond 12 januari zal om 19.00 uur in de wethouder Verheij hal worden afgefloten voor de wedstrijd Slotermeer-Duinwijck. Voor Duinwijck een wedstrijd om de vijfde plek veilig te stellen, voor Slotermeer een zeer belangrijk duel om degradatie te voorkomen. De Amsterdammers bezetten de negende plek die recht geeft op promotie/degradatie duels. Het Limburgse Victoria bezet de tiende plek op slechts één punt achterstand.

De vijfde plek is in de huidige opzet van de Carlton Eredivisie net niet voldoende om alsnog te kunnen strijden om de hoofdprijs: clubkampioen van Nederland. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft de Haarlemse ploeg tegen regerend kampioen VELO laten zien dat het met een compleet team, weliswaar zonder Josephine Wentholt, tot veel in staat is. Een fraaie 6-2 overwinning in de klassieker van het vaderlandse badminton geeft de Duinwijcker moed voor het bekertoernooi en voor komend seizoen.

Slotermeer is de promovendus die een aantal weken geleden de slag met TFS en Victoria gewonnen leek te hebben. Zowel de Victorianen als de Barendrechters pakken de laatste weken echter meer punten dan de hoofdstedelingen en dus is het alsnog razend spannend onderin. Eerder dit seizoen pakte Slotermeer in Haarlem slechts één punt omdat Eva Krab haar enkelspelpartij geblesseerd gewonnen moest geven tegen voormalig Duinwijck speelster Marloes Klaasen. Met uitzondering van de laatste mix werden de 7 gewonnen punten beslecht in twee games.

Op 24 en 26 januari januari strijden Amersfoort en VELO om de eerste finale plek. Almere en DKC doen dat eveneens in die periode. Natuurlijk wenst Duinwijck de vier kampioenskandidaten veel succes tijdens de play offs!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!