clubzoeker

Slotakkoord voor Duinwijck in Amsterdam

Slotakkoord voor Duinwijck in Amsterdam

De hoofdmacht van Duinwijck zal voor de laatste wedstrijd van het Carlton Eredivisie seizoen 2012-2013 afreizen naar Amsterdam.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op zaterdagavond 12 januari zal om 19.00 uur in de wethouder Verheij hal worden afgefloten voor de wedstrijd Slotermeer-Duinwijck. Voor Duinwijck een wedstrijd om de vijfde plek veilig te stellen, voor Slotermeer een zeer belangrijk duel om degradatie te voorkomen. De Amsterdammers bezetten de negende plek die recht geeft op promotie/degradatie duels. Het Limburgse Victoria bezet de tiende plek op slechts één punt achterstand.

De vijfde plek is in de huidige opzet van de Carlton Eredivisie net niet voldoende om alsnog te kunnen strijden om de hoofdprijs: clubkampioen van Nederland. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft de Haarlemse ploeg tegen regerend kampioen VELO laten zien dat het met een compleet team, weliswaar zonder Josephine Wentholt, tot veel in staat is. Een fraaie 6-2 overwinning in de klassieker van het vaderlandse badminton geeft de Duinwijcker moed voor het bekertoernooi en voor komend seizoen.

Slotermeer is de promovendus die een aantal weken geleden de slag met TFS en Victoria gewonnen leek te hebben. Zowel de Victorianen als de Barendrechters pakken de laatste weken echter meer punten dan de hoofdstedelingen en dus is het alsnog razend spannend onderin. Eerder dit seizoen pakte Slotermeer in Haarlem slechts één punt omdat Eva Krab haar enkelspelpartij geblesseerd gewonnen moest geven tegen voormalig Duinwijck speelster Marloes Klaasen. Met uitzondering van de laatste mix werden de 7 gewonnen punten beslecht in twee games.

Op 24 en 26 januari januari strijden Amersfoort en VELO om de eerste finale plek. Almere en DKC doen dat eveneens in die periode. Natuurlijk wenst Duinwijck de vier kampioenskandidaten veel succes tijdens de play offs!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!