SportSport

Alles blijft bij hetzelfde... Alleen kleiner

Alles blijft bij hetzelfde... Alleen kleiner

Het proces van 'vernieuwing' is al weer bijna anderhalf jaar oud en we zijn eigenlijk nog geen stap verder.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Anders dat er een aantal trainers en technische stafleden weg is.

Het breaking news van badmintonline.nl over het feit dat oud-speler Rune Massing sinds deze week formeel de nieuwe bondscoach is, dat heeft Badminton Nederland rustig kabbelend laten inwerken op de achterban. En Robbie Kneefel? Die man met de lange haren (en geduld?) is al langer talentcoach dan de leeftijd van het oudste kantoormeubel op het bondsbureau in Nieuwegein.

Ik heb geen mening over hoe goed Rune is als trainer. De jeugdspelers zijn tevreden en dat is al heel wat waard. Van de nieuwe bondscoach hebben we nog niets aan meningsvorming en technisch inzicht mogen vernemen. En dat... Dat is iets wat ik de komende tijd wel verwacht van een nieuwe bondscoach.

Het is begrijpelijk wat er nu gebeurt, maar is het ook het beste wat er moet gebeuren? Nee! Natuurlijk niet.

Deze twee coaches hebben we nu eenmaal in dienst en daar moeten we dan ook maar gebruik van maken. Het heeft helemaal niets te maken met wat je zou willen hebben, maar gewoon met wat er voorhanden is wat niets extra's kost. Er is dus helemaal niets nieuws onder de badmintonzon van Nederland. We gaan gewoon verder met wat we al jaren doen en dat is spelers die trouw zijn en netjes aan de hand van de leiding mee hebben gelopen belonen voor het trouw zijn aan hun baasje.

Het is een concept dat niet veel succes heeft gegeven in het verleden, maar dat is geen reden om er van af te stappen.

Badminton Nederland is veel beter in het belonen van trouwe honden te belonen dan in het nakomen van beloften. Voor het meedoen van de echte toppers in Amsterdam vorig jaar heeft Badminton Nederland ons koeien met gouden horens beloofd. Ik ben dom geweest ik geloofde wat waar ze mee kwamen. Dicky Palyama was veel wijzer en vertelde me al gelijk dat het een valkuil was. Hij had gelijk. Geen enkele speler heeft gekregen wat de bond beloofd had. De sprookjesverteller Van der Meer (cf. het Laura Damstra-verhaal in BadmintonInfo) was de eerste die zijn handen aftrok van elke vorm van afspraak die we hadden gemaakt.

Deze publiciteitsgeile persoon nam alleen maar de voordelen en vergat de rekening te betalen. Het huidige bestuur was er als de kippen bij om deze zielige ex-verslaggever de schuld te geven en zich ook niet te houden aan de gemaakte afspraken.

In het interview hebben we kunnen horen dat Dicky niet eens is gevraagd om bondscoach te worden (dat is wat hem was beloofd) en Jie gaat terug naar China. Ook haar was een baan als bondscoach beloofd.

Nu is het bestuur bezig een beleidsplan door de strot van de afgevaardigden te drukken en deze te laten geloven dat het vernieuwend is.

Bullshit

Dat beleidsplan komt de werknemers goed uit. Ik heb de lijst eens bekeken van 19 betaalde werknemers. Dan denk ik: het is niet mogelijk dat nog geen 50.000 leden dit kunnen ophoesten. Ik ben niet gek. Ik heb jaren lang mijn geld moeten verdienen door dit soort organisaties te doorzien en daar een conclusie uit te trekken. Het is niet voor niets dat het bestuur niet met mij wil praten. Ik heb gelijk en ze weten het. Maar het past niet in het plaatje dat goed uitkomt voor de werknemers.

Op zoek naar een andere baan

Ik heb een advies voor deze werknemers. Zoek een andere baan, want als jullie dat niet doen dan zorg ik er voor dat het vertrek gaat gebeuren. Het zal even duren, maar geloof me: het gaat komen. Met liegen kom je niet ver en het uitstellen van het aanpakken van problemen is niet meer dan dat. Uitstel.

De huidige houding van het bestuur is voor mij reden genoeg om er een schepje boven op te doen en echt elk probleem aan het licht te brengen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!