clubzoeker

Je vriendje als bondscoach: de ultieme relatietest?

Je vriendje als bondscoach: de ultieme relatietest?

Ze zeggen weleens dat je vóór je bruiloft op wereldreis moet gaan en niet erna.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als je het namelijk tijdens die hele wereldreis onder wisselende omstandigheden nog steeds met elkaar kan uithouden, dan moet dat huwelijk ook wel lukken. Zeggen ze...

Maar hoe is het dan als jij een speelster bent uit 1986... Een speelster die sinds 2007 het vriendinnetje van de pas-gewassen-zeker bondscoach is?

Jouw Rune is een bondscoach die nog maar even speler af is. Medio 2011 stopte hij als speler van de nationale selectie. Hier op badmintonline.nl werd al eerder geschreven dat die beslissing geen moment te vroeg kwam en dat de technisch directeur allang de trekker had moeten overhalen. Ook niet leuk om te horen.

Fast forward anderhalf, twee jaar

Technisch directeur Van Dooremalen is weggehaald van de sector Topsport, Gerben Bruijstens is gaan werken bij een folderverspreider, ex-TD Eline Coene zit thuis en jouw vriendje? Die schrijft al sinds november 2011 geen stukjes meer. Iets wat ie toch goed kan.

Wat ie wel doet? Naar eigen zeggen wel drieënhalve baan. Althans, zo lezen we vandaag in de Leeuwarder Courant.

Hij is niet langer alleen nog maar 'talentcoach' (Rune noemt het zelf 'talentbondscoach') van de jeugdselecties, samen met Robbie Kneefel. Nee, over jouw vriendje worden allerlei dingen geschreven.

Zijn eigen werkgever Badminton Nederland vertelde de redactie van badmintonline.nl op 25 januari nog: "Vanwege het ontbreken van een bondscoach is Rune Massing na het vertrek van de vorige bondscoach voorlopig waarnemend bondscoach."

To add insult to injury zei zijn eigen pupil Josephine Wentholt in haar interview in het Haarlems Daglad van 24 januari: "De technisch directeur staat sinds mei op non-actief, we hebben geen bondscoach (...)" Daar werd op twitter door onder meer Andy Cremers, trainer van BC Trilan, nog een schepje bovenop gedaan: "@onlinenl wacht even, heb ik het officiele bericht gemist dat Massing bondscoach senioren is? Wanneer was dat?"

Rune is de nieuwe bondscoach van Badminton Nederland

En diezelfde bond heeft niet de ballen om deze aanstelling zelf wereldkundig te maken. Dat is ergens wel begrijpelijk: de bond zit in zwaar weer en dat de bondscoach van een nationale federatie er een relatie op nahoudt met een van de spelers was ook in het verleden geen succes voor de Nederlandse badmintonbond. Misschien maar even niet teveel aandacht aan geven dus?

Inderdaad. Communicatiemedewerker Dennis van Putten (Aanwezig bondsbureau: in principe alle dagen") stuurt persberichten rond waarin er ineens 'bondscoach' voor jouw vriendje z'n naam staat. En zo wordt de aanstelling onder het tapijt geveegd als een voldongen, nietszeggend feit.

Niet dat dat allemaal voor jou iets zal uitmaken. Jij traint op Papendal, toch in ieder geval voor zolang het duurt, en vorig weekend stond je nog in de gemengddubbel finale van het Carlton NK 2013 in Almere. Super.

Hoewel... Toch lijken er minder leuke kanten te zitten aan zijn geruisloze benoeming. Rune zegt zelf in zijn interview: "Als je eens wist wat voor rotzooi er over mijn benoeming is geschreven en wat ik in mijn mailbox heb aangetroffen." Jij hebt ongetwijfeld van hem gehoord wat ie las. En nu kom je misschien wel in hetzelfde schuitje als Paulien van Dooremalen terecht: wat zij ook doet, altijd vraag men zich af of...

Straks zal er een 'gewetensvraag' zijn. Binnen enkele maanden is het badminton van Papendal verdwenen. In het topsportbeleidsplan wordt er gesproken over het 'terugbrengen van het aantal spelers'.

Als jouw vriendje - veronderstellende dat Rune dan nog steeds bondscoach is - moet gaan schrappen...

Als jouw vriendje op het namenlijstje uitkomt bij jouw naam, Ilse Vaessen.

Wie van jullie twee neemt dan als eerste 'de beslissing'?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!