SportSport

Badmintontoekomst komt samen

Badmintontoekomst komt samen

Ron Daniëls, Harm van Schaik, Huyhn en Jeroen Beelen bij de Oro sporthal.

StudentenlevenStudentenleven

Verandering, verandering en nog eens verandering. Het doet er niet toe waar je komt, alles is aan het veranderen.

› support ons met een Tikkie!

In periode van crisis heb je zoiets als een totale omwenteling van polen en tegenpolen. Er is een groep die als de dood is voor alles wat verandert en dan is er een tweede groep die van de slechte situatie een deugd maakt.

De afgelopen twee weken heb ik het ene na het andere overleg gehad met mensen die verandering met open armen staan op te wachten. Ik had bij dit overleg veel jonge mensen verwacht en die waren er ook wel bij. Maar wat toch het meest opviel was dat het juist vaak de oudere zijn die de echte grote veranderingen steunen.

Op Oro is een grote groep vrijwilligers actief om nieuwe activiteiten naar het eiland te krijgen. Ik ben gevraagd om wat te komen vertellen over de plannen die ik heb voor de sport in het algemeen en de badminton in het bijzonder.

Je zou voorzichtigheid verwachten maar in plaats daarvan wil het gemeentebestuur en de eilandraad juist investeren. Ze vroegen letterlijk om een wensenlijst om ervoor te zorgen dat de activiteiten die we op dit moment uitvoeren kunnen worden uitgebreid en versterkt. Badminton Nederland afgevaardigden Harm van Schaik en Jeroen Beelen hebben dit als regiovertegenwoordigers nu van dichtbij kunnen beleven en zien wat er mogelijk is op Oro. Gezichten kunnen plaaten op de personen die het project hier ondersteunen en met ze kunnen praten.

Natuurlijk ben ik voor de badminton bezig, maar we hebben ook voor een nationale coach uit een totaal andere sport afspraken gemaakt om op Oro trainingskampen te gaan houden voor zijn sport. Er zijn trainers die niet uit de badmintonwereld komen die badmintonline.nl volgen en inspringen op de ontwikkelingen die er op Oro zijn geweest de afgelopen jaren en daar nu zelf voor hun sport in springen om van de goede mogelijkheden op ons eiland gebruik te gaan maken.

Deze zomer zullen we dus waarschijnlijk ook kampen zien met andere sporten dan badminton.

De bestuurders hier hebben geld vrijgemaakt om verblijfsplaatsen voor spelers te gaan maken om de sporters te kunnen gaan huisvesten. De burgemeester staat persoonlijk in om ervoor zorg te dragen dat spelers die een visum nodig hebben dat ook zonder veel problemen krijgen. Hierdoor zijn we niet enkel en alleen gebonden aan spelers uit Europa, maar kunnen we nu gaan werken om spelers uit Azië en andere delen van de wereld naar Oro te laten komen.

Holbaek badmintonclub heeft nu al toegezegd dat ze voor extra sparring gaan zorgen om deelnemers aan OroDenmark beter van dienst te kunnen zijn. De club heeft samen met de badmintonacademie en de gemeente een start gemaakt om van dit gebied een internationaal kenniscentrum te maken.

Harm en Jeroen hebben al een aantal keer kunnen constateren hoe vriendelijk en bereidwillig de bestuurders en bewoners zijn om iets nieuws uit de grond te stampen. Gebruikmakend van de mogelijkheden die Denemarken en speciaal OroDenmark te bieden heeft. Geweldige faciliteiten, kennis, elitespelers, toptrainers in een land waar badminton springlevend is. Waar het verleden niet wordt herhaald, maar waar constant vernieuwing is.

Zien is geloven. Met deze twee afgevaardigden heb ik er waarschijnlijk twee OroDenmark ambassadeurs bij. Ook al zijn ze het lang niet met al mijn gedachten eens, ze zien wel de enorme mogelijkheden die hier geboden worden en waar ook nog eens bondsgelden mee bespaard kunnen worden.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Podcast: I love A Year On Tour With Vittinghus (8 April 2020)

Podcast: I love A Year On Tour With Vittinghus (8 April 2020)

Besides listening to the newly updated (and final) intro, new sound effects and also a brand new outro, here's what you can…

9 april 2020

Best memories Selena Piek and Ruben Jille

Best memories Selena Piek and Ruben Jille

Badminton Europe asked some of the European stars and talents to share their best memories from our beloved sport.

9 april 2020

Soraya de Visch Eijbergen: I am trying to remain positive

Soraya de Visch Eijbergen: I am trying to remain positive

Dutch player Soraya de Visch Eijbergen tries to stay fit amid the Covid-19 outbreak. She reveals her feelings at this challenging…

5 april 2020

Ruben Jille: The biggest change came personally

Ruben Jille: The biggest change came personally

At the European Men's and Women's Team Championships, the Netherlands achieved their first medal when winning the silver. In…

1 april 2020

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!