Badmintontoekomst komt samen

Badmintontoekomst komt samen

Ron Daniëls, Harm van Schaik, Huyhn en Jeroen Beelen bij de Oro sporthal.

Verandering, verandering en nog eens verandering. Het doet er niet toe waar je komt, alles is aan het veranderen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In periode van crisis heb je zoiets als een totale omwenteling van polen en tegenpolen. Er is een groep die als de dood is voor alles wat verandert en dan is er een tweede groep die van de slechte situatie een deugd maakt.

De afgelopen twee weken heb ik het ene na het andere overleg gehad met mensen die verandering met open armen staan op te wachten. Ik had bij dit overleg veel jonge mensen verwacht en die waren er ook wel bij. Maar wat toch het meest opviel was dat het juist vaak de oudere zijn die de echte grote veranderingen steunen.

Op Oro is een grote groep vrijwilligers actief om nieuwe activiteiten naar het eiland te krijgen. Ik ben gevraagd om wat te komen vertellen over de plannen die ik heb voor de sport in het algemeen en de badminton in het bijzonder.

Je zou voorzichtigheid verwachten maar in plaats daarvan wil het gemeentebestuur en de eilandraad juist investeren. Ze vroegen letterlijk om een wensenlijst om ervoor te zorgen dat de activiteiten die we op dit moment uitvoeren kunnen worden uitgebreid en versterkt. Badminton Nederland afgevaardigden Harm van Schaik en Jeroen Beelen hebben dit als regiovertegenwoordigers nu van dichtbij kunnen beleven en zien wat er mogelijk is op Oro. Gezichten kunnen plaaten op de personen die het project hier ondersteunen en met ze kunnen praten.

Natuurlijk ben ik voor de badminton bezig, maar we hebben ook voor een nationale coach uit een totaal andere sport afspraken gemaakt om op Oro trainingskampen te gaan houden voor zijn sport. Er zijn trainers die niet uit de badmintonwereld komen die badmintonline.nl volgen en inspringen op de ontwikkelingen die er op Oro zijn geweest de afgelopen jaren en daar nu zelf voor hun sport in springen om van de goede mogelijkheden op ons eiland gebruik te gaan maken.

Deze zomer zullen we dus waarschijnlijk ook kampen zien met andere sporten dan badminton.

De bestuurders hier hebben geld vrijgemaakt om verblijfsplaatsen voor spelers te gaan maken om de sporters te kunnen gaan huisvesten. De burgemeester staat persoonlijk in om ervoor zorg te dragen dat spelers die een visum nodig hebben dat ook zonder veel problemen krijgen. Hierdoor zijn we niet enkel en alleen gebonden aan spelers uit Europa, maar kunnen we nu gaan werken om spelers uit Azië en andere delen van de wereld naar Oro te laten komen.

Holbaek badmintonclub heeft nu al toegezegd dat ze voor extra sparring gaan zorgen om deelnemers aan OroDenmark beter van dienst te kunnen zijn. De club heeft samen met de badmintonacademie en de gemeente een start gemaakt om van dit gebied een internationaal kenniscentrum te maken.

Harm en Jeroen hebben al een aantal keer kunnen constateren hoe vriendelijk en bereidwillig de bestuurders en bewoners zijn om iets nieuws uit de grond te stampen. Gebruikmakend van de mogelijkheden die Denemarken en speciaal OroDenmark te bieden heeft. Geweldige faciliteiten, kennis, elitespelers, toptrainers in een land waar badminton springlevend is. Waar het verleden niet wordt herhaald, maar waar constant vernieuwing is.

Zien is geloven. Met deze twee afgevaardigden heb ik er waarschijnlijk twee OroDenmark ambassadeurs bij. Ook al zijn ze het lang niet met al mijn gedachten eens, ze zien wel de enorme mogelijkheden die hier geboden worden en waar ook nog eens bondsgelden mee bespaard kunnen worden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!