Badmintontoekomst komt samen

Badmintontoekomst komt samen

Ron Daniëls, Harm van Schaik, Huyhn en Jeroen Beelen bij de Oro sporthal.

Verandering, verandering en nog eens verandering. Het doet er niet toe waar je komt, alles is aan het veranderen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In periode van crisis heb je zoiets als een totale omwenteling van polen en tegenpolen. Er is een groep die als de dood is voor alles wat verandert en dan is er een tweede groep die van de slechte situatie een deugd maakt.

De afgelopen twee weken heb ik het ene na het andere overleg gehad met mensen die verandering met open armen staan op te wachten. Ik had bij dit overleg veel jonge mensen verwacht en die waren er ook wel bij. Maar wat toch het meest opviel was dat het juist vaak de oudere zijn die de echte grote veranderingen steunen.

Op Oro is een grote groep vrijwilligers actief om nieuwe activiteiten naar het eiland te krijgen. Ik ben gevraagd om wat te komen vertellen over de plannen die ik heb voor de sport in het algemeen en de badminton in het bijzonder.

Je zou voorzichtigheid verwachten maar in plaats daarvan wil het gemeentebestuur en de eilandraad juist investeren. Ze vroegen letterlijk om een wensenlijst om ervoor te zorgen dat de activiteiten die we op dit moment uitvoeren kunnen worden uitgebreid en versterkt. Badminton Nederland afgevaardigden Harm van Schaik en Jeroen Beelen hebben dit als regiovertegenwoordigers nu van dichtbij kunnen beleven en zien wat er mogelijk is op Oro. Gezichten kunnen plaaten op de personen die het project hier ondersteunen en met ze kunnen praten.

Natuurlijk ben ik voor de badminton bezig, maar we hebben ook voor een nationale coach uit een totaal andere sport afspraken gemaakt om op Oro trainingskampen te gaan houden voor zijn sport. Er zijn trainers die niet uit de badmintonwereld komen die badmintonline.nl volgen en inspringen op de ontwikkelingen die er op Oro zijn geweest de afgelopen jaren en daar nu zelf voor hun sport in springen om van de goede mogelijkheden op ons eiland gebruik te gaan maken.

Deze zomer zullen we dus waarschijnlijk ook kampen zien met andere sporten dan badminton.

De bestuurders hier hebben geld vrijgemaakt om verblijfsplaatsen voor spelers te gaan maken om de sporters te kunnen gaan huisvesten. De burgemeester staat persoonlijk in om ervoor zorg te dragen dat spelers die een visum nodig hebben dat ook zonder veel problemen krijgen. Hierdoor zijn we niet enkel en alleen gebonden aan spelers uit Europa, maar kunnen we nu gaan werken om spelers uit Azië en andere delen van de wereld naar Oro te laten komen.

Holbaek badmintonclub heeft nu al toegezegd dat ze voor extra sparring gaan zorgen om deelnemers aan OroDenmark beter van dienst te kunnen zijn. De club heeft samen met de badmintonacademie en de gemeente een start gemaakt om van dit gebied een internationaal kenniscentrum te maken.

Harm en Jeroen hebben al een aantal keer kunnen constateren hoe vriendelijk en bereidwillig de bestuurders en bewoners zijn om iets nieuws uit de grond te stampen. Gebruikmakend van de mogelijkheden die Denemarken en speciaal OroDenmark te bieden heeft. Geweldige faciliteiten, kennis, elitespelers, toptrainers in een land waar badminton springlevend is. Waar het verleden niet wordt herhaald, maar waar constant vernieuwing is.

Zien is geloven. Met deze twee afgevaardigden heb ik er waarschijnlijk twee OroDenmark ambassadeurs bij. Ook al zijn ze het lang niet met al mijn gedachten eens, ze zien wel de enorme mogelijkheden die hier geboden worden en waar ook nog eens bondsgelden mee bespaard kunnen worden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!