Badmintontoekomst komt samen

Badmintontoekomst komt samen

Ron Daniëls, Harm van Schaik, Huyhn en Jeroen Beelen bij de Oro sporthal.

Verandering, verandering en nog eens verandering. Het doet er niet toe waar je komt, alles is aan het veranderen.

Ken je BECA 2000 al?

In periode van crisis heb je zoiets als een totale omwenteling van polen en tegenpolen. Er is een groep die als de dood is voor alles wat verandert en dan is er een tweede groep die van de slechte situatie een deugd maakt.

De afgelopen twee weken heb ik het ene na het andere overleg gehad met mensen die verandering met open armen staan op te wachten. Ik had bij dit overleg veel jonge mensen verwacht en die waren er ook wel bij. Maar wat toch het meest opviel was dat het juist vaak de oudere zijn die de echte grote veranderingen steunen.

Op Oro is een grote groep vrijwilligers actief om nieuwe activiteiten naar het eiland te krijgen. Ik ben gevraagd om wat te komen vertellen over de plannen die ik heb voor de sport in het algemeen en de badminton in het bijzonder.

Je zou voorzichtigheid verwachten maar in plaats daarvan wil het gemeentebestuur en de eilandraad juist investeren. Ze vroegen letterlijk om een wensenlijst om ervoor te zorgen dat de activiteiten die we op dit moment uitvoeren kunnen worden uitgebreid en versterkt. Badminton Nederland afgevaardigden Harm van Schaik en Jeroen Beelen hebben dit als regiovertegenwoordigers nu van dichtbij kunnen beleven en zien wat er mogelijk is op Oro. Gezichten kunnen plaaten op de personen die het project hier ondersteunen en met ze kunnen praten.

Natuurlijk ben ik voor de badminton bezig, maar we hebben ook voor een nationale coach uit een totaal andere sport afspraken gemaakt om op Oro trainingskampen te gaan houden voor zijn sport. Er zijn trainers die niet uit de badmintonwereld komen die badmintonline.nl volgen en inspringen op de ontwikkelingen die er op Oro zijn geweest de afgelopen jaren en daar nu zelf voor hun sport in springen om van de goede mogelijkheden op ons eiland gebruik te gaan maken.

Deze zomer zullen we dus waarschijnlijk ook kampen zien met andere sporten dan badminton.

De bestuurders hier hebben geld vrijgemaakt om verblijfsplaatsen voor spelers te gaan maken om de sporters te kunnen gaan huisvesten. De burgemeester staat persoonlijk in om ervoor zorg te dragen dat spelers die een visum nodig hebben dat ook zonder veel problemen krijgen. Hierdoor zijn we niet enkel en alleen gebonden aan spelers uit Europa, maar kunnen we nu gaan werken om spelers uit Azië en andere delen van de wereld naar Oro te laten komen.

Holbaek badmintonclub heeft nu al toegezegd dat ze voor extra sparring gaan zorgen om deelnemers aan OroDenmark beter van dienst te kunnen zijn. De club heeft samen met de badmintonacademie en de gemeente een start gemaakt om van dit gebied een internationaal kenniscentrum te maken.

Harm en Jeroen hebben al een aantal keer kunnen constateren hoe vriendelijk en bereidwillig de bestuurders en bewoners zijn om iets nieuws uit de grond te stampen. Gebruikmakend van de mogelijkheden die Denemarken en speciaal OroDenmark te bieden heeft. Geweldige faciliteiten, kennis, elitespelers, toptrainers in een land waar badminton springlevend is. Waar het verleden niet wordt herhaald, maar waar constant vernieuwing is.

Zien is geloven. Met deze twee afgevaardigden heb ik er waarschijnlijk twee OroDenmark ambassadeurs bij. Ook al zijn ze het lang niet met al mijn gedachten eens, ze zien wel de enorme mogelijkheden die hier geboden worden en waar ook nog eens bondsgelden mee bespaard kunnen worden.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!