Geen Nederlandse finalisten op Turkish Junior

Geen Nederlandse finalisten op Turkish Junior

Op de Turkish Junior is de Nederlandse jeugd er net niet in geslaagd om een finale plek te bemachtigen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alida Chen en Cheryl Seinen werden na een geweldige kwartfinalepartij uitgeschakeld in de halve finale van het vrouwendubbel en ook de mix van Seinen met Jille strandde in de halve eindstrijd. Een verslag van Chris Vlaar.

De dag van de kwart- en halve finales met veel Russen en Turken, aangevuld met Bulgaren en onze Nederlandse troeven.

In het gemengddubbel moesten Cheryl en Ruben het opnemen tegen de als eerste geplaatsten Russen Alexandre Zinchenko en Olga Morozova. Met een goed strijdplan tegen het harde spel van de Russen begonnen Ruben en Cheryl heel verrassend. De Russische krachtpatsers kregen geen vat op het gevarieerde spel met veel tempowisselingen. De eerste game was voor Cheryl en Ruben met 21-16.

De tweede game werd een deceptie voor de Nederlanders. Een veelvoud van eenvoudige foutjes kostte de game. Na zelfs een achterstand van 9-18 en 15-20 werd de game uiteindelijk met 16-21 verloren. Aan het eind van de game waren er minder tot geen fouten en werd het bijna een verrassing. De derde game ging gelijk op tot en met de wissel. Daarna wederom teveel eigen foutjes, waardoor de geroutineerde Russen de game en wedstrijd wonnen. Het moet gezegd worden dat Cheryl en Ruben een puike wedstrijd hebben gespeeld, zeker niet de mindere partij waren maar de Russen door het oog van een Sibirische naald hebben laten ontsnappen. Helaas geen finale!

Alida en Cheryl mochten toen in een heksenketel aantreden tegen de als tweede geplaatste Turkse favorieten Busenur Korkmaz en Ozge Toyran. Deze Turkse speelsters hadden al indruk gemaakt in de vorige partijen dus de Dutchies konden aan de bak.

In de eerste game ging de wedstrijd gelijk op. Alida en Cheryl deden volwaardig mee maar verloren de game 16-21. De tweede game werd een ware thriller. Het Turkse publiek was zeer aanwezig. Ook de Turkse coach deed weer volwaardig mee en eigenlijk gedroeg deze man zich werkelijk belachelijk. Vloeken, schelden, tieren, schreeuwen, springen en Turkse lijnrechters beïnvloeden, zie ik niet als een collega-coach. De ook Turkse umpire deed hier dan weer niks aan, dus Alida en Cheryl, trek je er niets van aan en speel de wedstrijd van je leven.

Het leek wel of Turkse meiden zich ongemakkelijk voelden. Maar helaas voor onze meiden, gingen de Turken wel steeds fanatieker spelen. Op een belangrijke stand van 15-18 keurt ineens de Turkse servicescheidsrechter de service van Alida af. Misschien gelijk of niet, hij was niet anders als de andere services, echter zelfs de hoofdscheidsrechter van het toernooi greep naar zijn hoofd wegens onbegrip en ook nog op deze stand. De Turkse meiden serveren werkelijk vanaf de schouder, maar dat zag hij niet verklaarde hij na de wedstrijd.

Kortom onbegrip, consternatie en boosheid. Nu gaat het spelen van dit soort buitenlandse juniorentoernooien ook wegens het omgaan van dit soort (mentale)zaken. Een kwade Cheryl en zelfs een boze Alida gingen vervolgens als een Turkse furie spelen en kwamen terug tot 19-19. Goed om te zien dat ze de tegenslag goed oppakten. De Turkse coach werd ondertussen hees van zijn geschreeuw. Helaas waren er aan het eind van de game net twee ongelukkige situaties voor het Oranje-duo en ging de winst naar de Turkse meiden. Heel goed gespeeld, maar toch een nare smaak.

Met weer een rugzakje gevuld met extra internationale ervaring, op naar de Yonex Dutch Junior over anderhalve week in Haarlem.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!