SportSport

Robin Tabeling: 'Halve finales in overvloed'

Robin Tabeling: 'Halve finales in overvloed'

Laten we beginnen bij het einde van mijn laatste stukjes : de play-offs. Het moment waar de competitie eigenlijk helemaal opnieuw begint en alles open ligt.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar het bloed aan de paal gaat om een plek in de finale, om daar in Barendrecht een show neer te kunnen gaan zetten. En zo stonden wij dan ook donderdagavond klaar om in Wateringen de eerste punten binnen te halen. Onze opstelling is het gehele seizoen al vrijwel hetzelfde, mits er mensen geblesseerd zijn. Ook nu is dat nog het geval en na de vele opgave partijen in het seizoen, gingen we er nu voor om alles uit te spelen, ook al wisten we dat daardoor wedstrijden verzwakt zouden worden. De VELO hal was goed gevuld en het spektakel mocht beginnen. Samen met Jelle Maas speelde ik tegen Dicky Palyama en Russell Muns.

Een voor het publiek leuke wedstrijd omdat beiden partijen aanvallend ingesteld waren. Echter Jelle en ik konden iets beter door drukken en wisten in 2 sets te winnen. Met duidelijke en spannende partijen stond er een 4-3 voorsprong op het bord toen Maartje en ik mochten aantreden voor de mix. Waar de eerste set nog wat moeizaam ging tegen Wendy Slaats en Jim Middelburg, konden we de 2e set goed uitlopen en laten zien dat we het verdienden deze eerste ontmoeting te winnen. Een 5-3 in het huis van de huidige landskampioen, goed, leuk, maar je bent er nog niet. En met die gedachte gingen we op naar zaterdag. De zaterdag waar wij thuis het karwei mochten afmaken. VELO begreep dat met dezelfde opstelling als donderdag ze het moeilijk zouden krijgen en probeerde wat tactische wisselingen. Maar weer kwamen we op een 2-0 voorsprong en kon het publiek, die overigens in goede getale was komen opdagen, flink toeteren. Alles verliep zoals het moest en wij hoefden niet meer op de bank te zitten omdat elke keer de punten werden binnen geslagen en we konden juichen. Zo zagen wij Vincent fantastisch het laatste punt binnen slaan. De finale is binnen. Voor mij de eerste keer en zo ook waren de play offs de eerste keer. Ik heb het als geweldig ervaren en op 23 februari mogen wij aantreden tegen DKC. DKC heeft zich in het laatste deel van de competitie duidelijk laten zien en in de play-offs een goed resultaat neergezet. Nu is het aan ons om ze toch te verslaan en de landstitel binnen te halen.

Lees het hele verhaal op de website van Robin Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!