SportSport

Jeugd van DKC en GO knalden samen een weekend lang!

Jeugd van DKC en GO knalden samen een weekend lang!

Op 18 en 19 mei vond in Groningen het eerste gezamenlijke trainingsweekend voor jeugd van het Groningse BC GO! en BC DKC uit Den Haag plaats.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

23 enthousiaste spelers van beide clubs (aangevuld met fanatiekelingen van BC Bahosa uit Hoogezand en SV Meteoor Veendam) verzamelden zich voor een uitputtend maar gezellig weekend, waarin ook ruimte was voor andere activiteiten. De trainingen werden verzorgd door trainers van beide clubs, waaronder maar liefst vier eredivisiespelers: Dennis van Daalen de Jel, Mark Caljouw en Thomas Wijers kwamen over uit Den Haag en Justin Teeuwen was bij z’n oude club actief. Aangevuld met een deel van de vaste jeugdbegeleiders/trainers van DKC (Imre Wijers en Dave Macare) en GO! (Alwin Hartman, Esther Kuilman en Kimberley Teeuwen) waren er voldoende trainers om gericht in kleine groepjes te kunnen werken.

Nadat de DKCers een nacht bij gastgezinnen uit GO!-kringen hadden geslapen begon het weekend met een aantal leuke kennismakingsspelletjes en een warming-up onder leiding van Esther. Daarna werden wat partijtjes op een halve baan gespeeld, zodat de trainers een beetje inzicht kregen in de krachtsverhoudingen. Wat volgde was een pittige trainingssessie van anderhalf uur, grotendeels uitgedokterd door de grote organisator aan DKC-kant, Dave. Daarna was het tijd voor een lunch met broodjes en soep in de kantine. Ondertussen werd alles erg mooi op de gevoelige plaat vastgelegd door Hagenaar Henny (Heinz) Toussaint.

De middag was grotendeels gewijd aan een onderling toernooi, waarin elke ronde met een andere partner werd gespeeld. De trainers deden zelf ook allemaal mee, waardoor alle deelnemers een paar keer de kans kregen met en tegen Nederlandse toppers te spelen. Winst en verlies hadden maar een beperkte invloed op het uiteindelijke klassement, als gevolg van het systeem met speciale dobbelstenen en speelkaarten dat toernooileider Bart in elkaar had gezet. Uiteindelijk ging Shakeeb met het prijsje voor de beste Groninger aan de haal en won Maarten de “Er gaat niets boven Groningen”-voetbal voor de hoogsteindigende DKCer. In een pauze hadden Mark, Justin, Thomas en Dennis nog voor wat demonstratiepartijtjes gezorgd.

De eerste dag werd afgesloten met een bezoek aan het pannenkoekenschip. Daar werd op verschillende manieren duidelijk dat de dag aardig wat energie had gekost: waar een "profbadmintonner" als Justin aan anderhalve pannenkoek meer dan genoeg had, kon deelnemer Hein amper toe met vier stuks. Ondertussen had Stijn aan de andere kant van de tafel tegen het einde van de maaltijd moeite had z’n ogen open te houden... Terwijl de spelers sliepen of de Songfestival-uitslag afwachtten eindigde het informele poolbiljart/snookertreffen voor de trainers en begeleiders ondanks uitstekend weerwerk van GO!-trainer Alwin in een overtuigende Haagse overwinning.

De tweede dag kwam logischerwijs iets langzamer op gang dan de eerste, maar de spelers knokten zich goed door een “killer-warming up” van Kimberley en intensieve speedladder-oefeningen van Dave. Vervolgens werden twee sessies van een uur trainen afgewerkt. Na afloop daarvan had iedereen van elk van de trainers training gehad. Na een korte afsluiting in de kantine (waarbij de geldelijke steun van de familie Teeuwen voor dit alles ook werd genoemd) werd vervolgens koers gezet naar de binnenstad. Daar werd het weekend afgesloten met een kanotocht door de “Diepenring”. Niemand sloeg om, maar bijna niemand kwam droog uit de boot (al was de een wat natter dan de ander…). Zo kwam er een spetterend einde aan een weekend dat volgens eigenlijk iedereen volgend jaar een vervolg moet krijgen!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!