SportSport

Jeugd van DKC en GO knalden samen een weekend lang!

Jeugd van DKC en GO knalden samen een weekend lang!

Op 18 en 19 mei vond in Groningen het eerste gezamenlijke trainingsweekend voor jeugd van het Groningse BC GO! en BC DKC uit Den Haag plaats.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

23 enthousiaste spelers van beide clubs (aangevuld met fanatiekelingen van BC Bahosa uit Hoogezand en SV Meteoor Veendam) verzamelden zich voor een uitputtend maar gezellig weekend, waarin ook ruimte was voor andere activiteiten. De trainingen werden verzorgd door trainers van beide clubs, waaronder maar liefst vier eredivisiespelers: Dennis van Daalen de Jel, Mark Caljouw en Thomas Wijers kwamen over uit Den Haag en Justin Teeuwen was bij z’n oude club actief. Aangevuld met een deel van de vaste jeugdbegeleiders/trainers van DKC (Imre Wijers en Dave Macare) en GO! (Alwin Hartman, Esther Kuilman en Kimberley Teeuwen) waren er voldoende trainers om gericht in kleine groepjes te kunnen werken.

Nadat de DKCers een nacht bij gastgezinnen uit GO!-kringen hadden geslapen begon het weekend met een aantal leuke kennismakingsspelletjes en een warming-up onder leiding van Esther. Daarna werden wat partijtjes op een halve baan gespeeld, zodat de trainers een beetje inzicht kregen in de krachtsverhoudingen. Wat volgde was een pittige trainingssessie van anderhalf uur, grotendeels uitgedokterd door de grote organisator aan DKC-kant, Dave. Daarna was het tijd voor een lunch met broodjes en soep in de kantine. Ondertussen werd alles erg mooi op de gevoelige plaat vastgelegd door Hagenaar Henny (Heinz) Toussaint.

De middag was grotendeels gewijd aan een onderling toernooi, waarin elke ronde met een andere partner werd gespeeld. De trainers deden zelf ook allemaal mee, waardoor alle deelnemers een paar keer de kans kregen met en tegen Nederlandse toppers te spelen. Winst en verlies hadden maar een beperkte invloed op het uiteindelijke klassement, als gevolg van het systeem met speciale dobbelstenen en speelkaarten dat toernooileider Bart in elkaar had gezet. Uiteindelijk ging Shakeeb met het prijsje voor de beste Groninger aan de haal en won Maarten de “Er gaat niets boven Groningen”-voetbal voor de hoogsteindigende DKCer. In een pauze hadden Mark, Justin, Thomas en Dennis nog voor wat demonstratiepartijtjes gezorgd.

De eerste dag werd afgesloten met een bezoek aan het pannenkoekenschip. Daar werd op verschillende manieren duidelijk dat de dag aardig wat energie had gekost: waar een "profbadmintonner" als Justin aan anderhalve pannenkoek meer dan genoeg had, kon deelnemer Hein amper toe met vier stuks. Ondertussen had Stijn aan de andere kant van de tafel tegen het einde van de maaltijd moeite had z’n ogen open te houden... Terwijl de spelers sliepen of de Songfestival-uitslag afwachtten eindigde het informele poolbiljart/snookertreffen voor de trainers en begeleiders ondanks uitstekend weerwerk van GO!-trainer Alwin in een overtuigende Haagse overwinning.

De tweede dag kwam logischerwijs iets langzamer op gang dan de eerste, maar de spelers knokten zich goed door een “killer-warming up” van Kimberley en intensieve speedladder-oefeningen van Dave. Vervolgens werden twee sessies van een uur trainen afgewerkt. Na afloop daarvan had iedereen van elk van de trainers training gehad. Na een korte afsluiting in de kantine (waarbij de geldelijke steun van de familie Teeuwen voor dit alles ook werd genoemd) werd vervolgens koers gezet naar de binnenstad. Daar werd het weekend afgesloten met een kanotocht door de “Diepenring”. Niemand sloeg om, maar bijna niemand kwam droog uit de boot (al was de een wat natter dan de ander…). Zo kwam er een spetterend einde aan een weekend dat volgens eigenlijk iedereen volgend jaar een vervolg moet krijgen!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!