Claus Poulsen wordt supervisor bij Badminton Nederland

Claus Poulsen wordt supervisor bij Badminton Nederland

Badminton Nederland heeft de Deense topcoach Claus Poulsen aangetrokken als supervisor Topbadminton.

Ken je Roosterse BC al?

Poulsen krijgt met ingang van 1 juni 2013 de opdracht in samenspraak met de coaches het meerjarenplan Topbadminton uit te voeren. Hij zal adviseren over de selectie van sporters, de innovatie van trainingsmethoden en het programma talentherkenning en –ontwikkeling.

\n\n

Poulsen, die part-time aan de slag zal gaan, zal met regelmaat trainingsblokken verzorgen voor de Nationale Selectie in Nederland en Denemarken en daarbij de begeleiding van de spelers en coaches op zich nemen.

\n\n

De Deen was in het verleden al eens als bondscoach in dienst bij de bond. Hij was betrokken bij de coaching van Mia Audina die in 2004 een zilveren medaille behaalde op de Olympische Spelen van Athene. Daarna was hij van 2005 tot en met 2008 bondscoach voor Australië. Vorig jaar behaalde hij als coach zilver op de Olympische Spelen van Londen met het Deense mannendubbel Mathias Boe en Carsten Mogensen.

\n\n

De samenwerking tussen Poulsen en Badminton Nederland loopt in het beginsel tot en met de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Badminton Nederland is zeer verheugd dat zij zijn internationale expertise in kunnen zetten voor het Nederlandse Topbadminton en ziet de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!