Claus Poulsen wordt supervisor bij Badminton Nederland

Claus Poulsen wordt supervisor bij Badminton Nederland

Badminton Nederland heeft de Deense topcoach Claus Poulsen aangetrokken als supervisor Topbadminton.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Poulsen krijgt met ingang van 1 juni 2013 de opdracht in samenspraak met de coaches het meerjarenplan Topbadminton uit te voeren. Hij zal adviseren over de selectie van sporters, de innovatie van trainingsmethoden en het programma talentherkenning en –ontwikkeling.

\n\n

Poulsen, die part-time aan de slag zal gaan, zal met regelmaat trainingsblokken verzorgen voor de Nationale Selectie in Nederland en Denemarken en daarbij de begeleiding van de spelers en coaches op zich nemen.

\n\n

De Deen was in het verleden al eens als bondscoach in dienst bij de bond. Hij was betrokken bij de coaching van Mia Audina die in 2004 een zilveren medaille behaalde op de Olympische Spelen van Athene. Daarna was hij van 2005 tot en met 2008 bondscoach voor Australië. Vorig jaar behaalde hij als coach zilver op de Olympische Spelen van Londen met het Deense mannendubbel Mathias Boe en Carsten Mogensen.

\n\n

De samenwerking tussen Poulsen en Badminton Nederland loopt in het beginsel tot en met de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Badminton Nederland is zeer verheugd dat zij zijn internationale expertise in kunnen zetten voor het Nederlandse Topbadminton en ziet de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!