SportSport

Kees Noevers over de afgevaardigden: 'het is volgens mij pure desinteresse'

Kees Noevers over de afgevaardigden: 'het is volgens mij pure desinteresse'

T.a.v. het artikel 'Waar waren jullie' vermoed ik dat het huidige college van afgevaardigde voor een belangrijk deel wellicht bestaat uit mensen die die taak op zich hebben genomen omdat ze binnen hun regio daarvoor gevraagd werden.

Ken je BC Smashing al?

Die plekken moeten toch immers ingevuld worden. Dat het die personen het eigenlijk niet interesseert, is daarbij blijkbaar niet van belang. Het bondsbestuur (en de bondsdirecteur) vinden het wel prima, denk ik zo. Zo wordt er immers niet snel iets afgekeurd en wordt er wellicht ook niemand naar huis gestuurd.

Een anekdote:

Voor de regiovergadering van Zuid-West had ik gevraagd of er geen afgevaardigdenverkiezing uitgeschreven moest worden omdat er nog een plaats niet was ingevuld.

De directeur kwam vervolgens (pas tijdens de vergadering) met een verhaal (wat volgens hem ook de interpretatie van de reglementscommissie zou zijn), wat er op neer kwam dat je maar eens in de drie jaar een verkiezing hoeft te houden. Daar waar dan geen kandidaten voor zijn mogen die plaatsen geen vacature worden genoemd, maar zijn ze voor die periode gewoon niet bezet.

Deze fraaie uitleg (die er volgens mij voor zou kunnen zorgen dat je volledig zonder afgevaardigden kan komen te zitten als regio) werd door de regiovergadering als zoete koek geslikt, want ook het grootste deel van de verenigingen zal het allemaal een zorg wezen wat ze allemaal doen in Nieuwegein.

Zij zijn alleen maar geïnteresseerd in het feit dat BNL competitie's voor ze organiseert.

Kortom het is volgens mij pure desinteresse.

Dat deel wat wel is geïnteresseerd is dus wel aanwezig maar blijkbaar niet van plan, of niet in staat, om ook maar één voet echt dwars te zetten.

Degenen die dat wel willen doen, doen dat vanaf de zijlijn met veel bombarie, maar weinig effectieve actie.

Overigens moet ik er niet aan denken dat deze grootsprekers de boel zouden gaan runnen, want dan wordt het volgens mij helemaal een ramp.

Het moge duidelijk zijn dat ik niet positief gestemd ben over de wijze waarop het bestuurlijk gebeuren bij BNL zich ontwikkelt.

Ik maak mij dan ook ernstig zorgen over de toekomst van deze organisatie.

Kees Noevers

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!